bantal busuk teman sejatiku

Tajuk diatas dipetik dari akhbar utusan yang aku baca 2 hari lepas, khamis, 26 Februari 2009. Tertarik dengan artikel yang ditulis, bantal busuk ni lebih menjadi teman kepada kanak- kanak. maka diberi beberapa tip untuk menghilangkan kerinduan pada bantal busuk.

Membuat aku ketawa sendiri bila membaca artikel ni. sekadar nak berkongsi cerita, bukan ape, sape2 yg mengenali aku dan telah tinggal bersama dengan aku di hostel masa belaja atau rumah sewa semasa bujang pasti tau habit aku ni. aku sekarang bakal mencecah 26 tahun, masih memiliki bantal busuk. Hahaha… tak percaya? Sila lihat gambar dibawah

Ini la bantal busuk aku, yg telah dihadiah oleh opah aku pada tahun 1988 masa aku berumur 6 tahun. Sentimental value ni! hahaha… banyak cara yang mak aku buat utk get rid of it. Tapi tak penah bejaya. Mak aku penah pakaikan sarung kat bantal aku ni, tapi aku tak mau. Bau dia da lain. Mak aku penah jemur bantal ni, tapi aku gi amik balik. Mane bole, nanti bau ilang. Hehehe.. so, let it be. Yang conteng2 tu, courtesy of my college friends during my matrix. Keje tangan warga dorm 2/2. Mencantikkan lagi bantal aku yg da sedia cantik tu. Hahah…

Masa bujang, diorg selalu perli2 aku, nanti da kawin camne la laki ko nak hadap bantal busuk ko tu. And guess what? Dia ok je. Menerima aku seadanya. Hahaha… malah, masa nak ke hospital dari kl masa aku sedang sakit nak bersalin, dia bawak kan bantal aku ni. bantal ni la ku gigit2.

bantal aku yang kene sentiasa ada dengan aku :)


Sekarang aku da turunkan bantal tu kat nia. And nia seems to enjoy her mama’s pillow. Sejuk tau kalau peluk. Tak caya, tanyala sape2 yg penah pegang. :D

Tengok la, nia seronok main bantal mama.

sampai tetido nia..

kunjungan yang mengejutkan

aku agak lewat balik arini ke umah. on the way nak balik umah recieve call dari ayah. ingatkan call biasa betanya kabar. rupenye parent aku ade kat sini. ayah aku ade meeting kat sini. diorg ni punya pe'el, suka datang mengejut. saja suka buat surprise. tak dan la nak siap makan ape2 pun. maap ye mak... biasala, kalo da dtg sini tak sah kalo tak singgah nak tgk cucu. skang da takde tgk anak menantu. mesti rania, rania. takpe, mama tak jeles pun. hehehe.. tapi diorg singgah kejap je sebab da kena balik ke Perak. esok da kena keje. so nia pun enjoy la kejap dapat layanan extra.

mane atuk dgn opah ni, tak sampai pun lagi...

inila cucu pertama diorg. belah aku dgn belah wan. kene la manja lebih sikit :)

atuk dgn opah nak balik dah. jumpa nia 2 minggu lagi...

tag 4 - birthday wish list

TaG FroM ibu darwisy… (ni da buat ko nye tag, tag aku belum lagi buat ni)RuLes OF The TaG :-
1) MaKe a LisT oF WHaT u WaNt of YouR BiRhTDaY
2) THe LiSt ShouLd Be 10 NumBers
3) PosT The IMaGe oF This AWaRd to YoUr PosTing
4) GiVe iT To 10 FReNs of YouRs

before that, when 7th September is around the corner, I didn’t expect anything big for my birthday. I didn’t hope for any surprises or gifts as I haven’t get any. (Except from husband. Ni pun sebab a gift is a must for couples) but then I didn’t get excited to guess what I will receive from him though.

When I’m single, I’ll be celebrating my birthday with my family. Father will buy a cake. (He did with all his children’s and his wife). We will be having a dinner together to celebrate our birthday. I hope this tradition will continue in my small family. For the first year of marriage, I can’t remember where was I celebrated my birthday. Hahaha… it’s pathetic but true.

But I will definitely remember all the wishes from my family and friend who wish and pray for me on my birthday. The inbox in my hand phone, email and friendster will be full of massages. I really appreciate that.

Ok cik oya, melunaskan tugas yg diberi, ni la top ten yg aku nak pada harijadi aku tahun ni dan tahun tahun yang mendatang. (bukan mengikut turutan)

  1. aku nak aku masih lagi bernyawa untuk meneruskan hidup, membesarkan rania dan anak- anakku yang lain (dengan izinNya)
  2. aku nak aku dan keluarga diberi kesihatan yang baik, dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur, ditetapkan iman, diberi kekuatan, dipermudahkan hidup untuk meneruskan kehidupan ni (dengan izinNya)
  3. aku nak keluarga yang aman dan bahagia hingga akhir hayat
  4. aku nak rania dan anak- anak aku yang bakal lahir sentiasa sihat dan membesar dengan sempurna
  5. aku nak rezeki yang aku dapat sekarang ni akan berterusan dan bertambah. (dengan kata lain, berharap akan naik gaji)
  6. aku nak abang ipar!
  7. aku nak duduk dirumah sendiri (tapi ekonomi agak gawat, macam kene put on hold je ni)
  8. aku nak sebiji / beberapa slice kek dari secret recipe (en suami, please take note)
  9. aku nak microwave baru
  10. aku nak harijadi aku diingati pada kali ni. (sebab tak dapat nak ingat harijadi yang lepas)

maka sekianlah tag aku. Aku nak tag bloggers dibawah.

  1. ina – since birthday ko nak dekat kan, bole la list kan ek
  2. geng supcendawananjung – ade 5 orang

kalau tag ni ada yg da buat, sila abaikan. tq!

Bad day

Peristiwa 1

Simple je ni. aku ni seorg yg rabun. Siang pakai lens. Malam pakai spec. malam tadi spec aku patah. Wan teduduk ke tepijak ke aku tatau la.

Cermin mata yg dah berusia hampir 5 tahun sudah patah.

Peristiwa 2

Pagi tadi, Cam biasa aku besiap nak gi keje & nak anta nia gi nursery. Aku dukung nia, amik botol susu dia, capai hp aku. Alamak, 'towel dia lupe nak masuk dlm beg', amik towel dia. Lepas tu dlm kepala dok fikir ‘ade roti kat ofis, makan dgn milo sedap ni'. gi dapo amik pulak milo 3 in 1. dah tu pulak, 'rasa nak pakai sandal kaler merah la'. (sebab pakai baju kaler merah) capai pulak sandal tu. Lepas tu kunci pintu dari dalam, "bam!" aku tutup pintu. Nak turun gi kat kete, amik nak amik kunci dalam bag, raba punya raba ‘eh takde pun’. Alamak, lupe amik kunci! Nak dijadikan cite, kunci kete aku attach dgn kunci umah. Ha padan muka. Dgn tangan yg penuh barang tu, aku call owner umah (dia dok dekat area umah aku) mintak dia dtg bawak kunci. 10 minit lepas tu dia dtg bawak kunci. Hero of the day! Thank you uncle lai! Hahaha…

Lepas ni kunci kete dgn kunci rumah kene asingkan!

Peristiwa 3

Da la lambat dek kerana kunci yg tertinggal. Pagi td sebab ujan lebat jalan basah, kemalangan merata, aku pun lambat la sampai ke ofis. Hangin!


time aku lambat ni la time ni nak banyak kete nye...

Sekian!

selsema untuk kali kedua

rania diserang selsema sejak minggu lepas. kali pertama nia kene selsema masa 1st week dia lahir. masa tu macam2 dugaan la. dengan kuning yg agak tinggi lepas tu nia selsema lagi. bile da kuning kene banyak bg susu badan. tapi bile selsema kene makan ubat. bila makan ubat dia nak tido je. bila da tido tak bole nak nyusukan dia pulak, kuning pulak tinggi. aduh, tetekan jugak dibuatnya. (tapi saya tau, orang lain lagi banyak dugaan nye). kalau tak bg ubat, nia tak leh nak tido disebabkan hidung tersumbat. so setiap masa aku akan menyedut hingus nye pakai nose sucker. tu pasal la hidung dia agak kembang sebab kecik2 da kene korek. abis nak buat camne kan. jgn salah kan mama nya. papa dia la punca dia selsema. sikit2 nak cium anak.

tapi masa kecik dulu, senang nak handle. kalo nak sedut hingus pun xde masalah, beserah je. hehehe... tapi sekarang? dia da tau ape kite nak buat. bile tunjuk nose sucker tu je dia da tepis2. amatla seksa. kene pegang tangan sume sampai dia menangis. nak makan ubat pun macam tu jugak. kene pegang tangan. nia cepat la elok, mama bawak gi swimming!

nia tak mau makan ubat!!!

akhirnya bejaya bagi nia makan ubat.

tag 3 - Your baby's wardrobe / closet

saya telah di tag oleh mama rayyan, puan wan normajidah. :)

The instructions:-
1. Take a photo of your child's wardrobe / closet.. Inside and outside..
2. Explain in detail, how do you arrange everything..
3. What do you have on top of the wardrobe / closet?
4. Where did you keep your baby's old clothes?

menjawab soalan no. 1. Ok, ni nia nye almari dari luar. Almari ni bukan utk budak2 pun sebenarnya. Tapi disebabkan baju dan accessories nia yg banyak, papa nia beli yang besar terus. Yang melekat kat almari nia tu nia nye i.d masa kat hospital lepas aku bersalin tu. dan terus menjawab soalan no. 3, atas almari nia tu nia punye toys (sebahagian). almari nia ade 3 compartment sahaja. 1 kat atas & 2 laci. Let’s take a look inside of the closet.


Ni pulak bahagian dalam almari nia. Macam mana cara aku menyusun nye? Refer to pics below.


menjawab soalan no. 2. bahagian atas, tempat gantung baju nia. tak banyak baju nia yg aku bole gantung disebabkan kekurangan hanger size kecil. puas dok cari kat mana ade jual, tapi x jumpe2 sampai sekarang. sape2 yg tau kat mana bole dpt hanger kecik, please let me know ya. so aku pakai hanger yg aku dpt bile beli undergarments. hehehe... baju yg tegantung tu pulak sume pemberian orang. dari kiri,
1. 2 dari opah nia (bought from Mekah)
2. the pink dress is from my boss (tak muat lagi ni, sebab size XL),
3. the yellow dress is from aunty noran
4. the brown dress is from uncle norman and aunty wan (tak muat jugak lagi)
5. the denim dress is from aunty ita (pun tak muat lagi)
6. another brown dress from aunty mas (tak muat jugak lagi)
7. the last dress bought by nia's mama. heheheh...

hadiah anda amatla nia dan mama nia hargai. tq!

kat bawah baju yg digantung, letak nya nia punye, lampin, cotton wools, diapers, towel, blanket, socks and shoes. di susun mengikut seksyen masing2.


compartment seterusnya ialah 2 laci kat bawah. laci atas aku letak baju nia yg pakai waktu siang. belah kiri tu, towel kecik, topi & mittens yang da tak pakai. laci bawah pulak baju nia waktu malam. sume lengan panjang. belah kiri tu ade topi lagi dgn baby bip. belakang dia ade baju lama nia yg da tak muat. (menjawab soalan no 4). atas dia ade baby wipes.


saya nak tengok almari anak- anak puan dibawah :-
1. iman punye almari - jue
2. darwisy punye almari - oya
3. mifzal punye almari - ainey
4. hana punye almari - ladyzie
5. insyirah punye almari - nasz
**disebabkan saya masih baru dalam bidang blog ni, so sape2 yg singgah tu, bole la buat ek. tq! :)

rania nak buat sendiri

dah beberapa hari aku menghadapi masalah nak menyusukan nia. mula2 ok, lepas tu kejap dia ke kiri kejap dia ke kanan. lps tu da pandai nak pegang sendiri. tapi bile bagi pegang, kejap dia bawak kat pipi dia, kelua masuk, main- main si kecik tu. rupa rupanya... dia da mula nak pegang sendiri botol susu dia. bile aku or wan lepas kan, dia cuba sedaya upaya nak minum sendiri. malam tadi bejaya la dia pegang botol dia dari mula sampai habis. tapi wan kene pantau jugak sbb position nye tak bape nak betul. takpe nia, practice makes perfect!

papa, bagi nia pegang sendiri!!!!

video

Tag 2 - All About 1st Pregnancy

Hey jue, thanks for tagging me ;) so guys, these are all the facts during my 1st pregnancy.

1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
Nope. We plan to honeymoon for about 6 months. But after 1st month of married, I get pregnant.

2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?
Rafiq Addin

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
Unexpected but Alhamdulillah. of course i'm happy!

4. HOW OLD WERE YOU?
26

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
I was 2 weeks late from my menstruation, my cousin, kak yan ask me to do the upt test. I did and the result was +ve.

6. WHO DID YOU TELL FIRST?
Husband - Ridzuan

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
Yup. But the doctor keep told us “mungkin perempuan, mungkin perempuan” each time I went for check up.

8. DUE DATE?
14 October 2008

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
Nope.

10. WHAT DID YOU CRAVE?
I didn’t crave for anything. I’m an easy-to-take care of pregnant woman at that time.

11. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?
none

12. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?
It’s a she.

13. DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX ?
Honestly we did. But we are very thankful the cutie Rania Ayesha comes to our lives.

14. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
during pregnant (58kg) - before pregnant (40kg) = 18kg ok!

15. DID YOU HAVE A BABY SHOWER?
nope. because it was during the fasting month on my 8 to 9 months pregnancy.

17. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
nope.

18. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
Yasmin Medical Centre, Lumut, Perak (formerly known as Klinik Bersalin Yasmin)

19. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
Only 30 minutes :D

20. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
My parents. Husband was working at Klang at that time.

21. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
Beside the medical team, my husband.

22. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
C-section - That’s why its only took me 30 minutes in the LR. ops, its a OR to be exact. Heee…

23. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
Nope. Though I went for operation, I did felt all the contraction and pain for more than 48 hours.

24. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?
3.5kg. This is why I went for c-section.

25. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?
5 October 2008, 11.11am

26. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
Rania Ayesha Binti Muhamad Ridzuan

27. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
Rania is 4 months, 2 weeks & 1 day old today.

28. WOULD YOU DO IT AGAIN?
of course i do. we plan to have 3 childrens, insyaAllah...

29. WHO I WANT TO TAG
those who already become a mother.

during the contraction. sakit sakit sakit...sgt sakit...

Due to low progress of dilation with the heavy contraction for over 24 hours and the baby was on the wrong position, I have to go for c-section. Huhuhu… aku sgt la frust time ni. I’m not ready for my body to be cut.

the baby is ready to come out...

And there she is out from my womb. Alhamdulillah she’s perfect!

our baby. fresh from oven. hehehehe...

Denny Gokey

Although American Idol is not start yet, I already have my own idol for this new season 8. :D DENNY GOKEY guys! The new American idol…. He’s already has been selected to the top 12 just now. Woohoooo……goosebump..goosebump..Enjoy!


routine as a mother (Currently)

Weekdays

0600 - Subuh
0730 - Iron my cloth, get ready to work, change nia’s diapers (she usually sleeping at this time)
0830 - Send nia to her nursery, off to office.
0900 – 1800 - working
- as for nia, I’ve been told by her baby sister that she sleep during daytime. She’s already got a title – KAKI TIDUR. Hahahaha…..
1900 - Fetch nia
1900 - Fed nia, Maghrib, cook
2000 - 2100 - Watch Buletin Utama, dinner, prepare her stuff for nursery
2100 - Fed nia, watch grey’s anatomy (I have to finish 4 seasons of the series and after that I have to start to watch 5 seasons of desperate housewives series follow by 3 seasons of heroes – bila mau habis tak tau la)
2300 - By this hour nia still not sleeping but her mama is really sleepy, play with nia,
0000 – 0100 - nia will sleep around this hour. Time to sleep. zzzzzz......
0300 - nia already woke up, need to be fed.
0500 - nia woke up again. Huhuhu….

Remark : rania menyusu badan waktu malam. Anak saya siang tido, malam bejaga…

p/s: macam mana nak tuka waktu tidor anak saya ni ye. hmmm...

weekend

masa saya meng qada' tido....

Tag 1

my first ever tag. hehehe...I’ve been tagged by ina.

1.what do the majority of people in your life call you?
::aly-alya-alyyani-adik-kak ngah::

2.do you still talk to the person you were dating 6 months ago?
::of course i do. 24-7 with my hero and angle::

3.what color is your phone?
::blue black & black::

4.who is the last male you hugged?
::ridzuan::

5.do you enjoy drama?
::the q need to be more specific but i do enjoy drama::

6.did you learn anything from the last BIG mistake you made?
::definitely yes::

7.do you have dimples when you smile?
::yes i do. same goes with nia::

8.do you think someone is thinking about you right now?
::errr...not sure about that::

9.what would you do if your best friend was moving away?
::since i got married, if my best friend was moving away, i'll be sad. but if i'm not married yet, i'll probably cry::

10.if someone liked you right now, would you want them to tell you?
::not necessary::

11.do you kiss a lot of people today?
::only rania::

12.name one person that made you smile today?
::rania ayesha::

13.what were you doing at 8 am this morning?
::still at home, sleeping. i was late to office this morning. eheheh...::

14.is anyone jealous of you?
::i dont think so::

15.would you consider yourself to be spoiled?
::nope::

16.can you handle the truth?
::yes i do::

17.have you ever liked somebody and never told them?
::I like shah rukh khan but didn’t get a chance to tell him. :D::

18.would you move to another state or country to be with the one you love?
::of course i do::

19.do you have a best friend that knows you inside and out?
::my husband is my best friend::

20.have you ever told someone you were single when you really werent?
::no::

21.today did you hug the person you have feelings for?
::yes::

22.do you tend to rip the paper off water bottles?
::no::

23.where is your number one person on your friends list?
::Klang Valley::

24.did you ever lose a best friend?
::Yes::

25.are any of your friends taller than you?
::yes::

26.are you good at hiding your feelings?
::YES !::

27.do you wave when you see people you know?
::yes::

28.were you happy when you woke up this morning?
::i'm happy but i'm sleepy::

29.do you hate being alone?
::sometimes::

30.pass dis tag to:
::all blogger who read this::

nia - 4 months

masa mmg cepat berlalu kan? sedar tak sedar da banyak entry aku post kat blog aku ni. hahaha... eh silap, sedar tak sedar nia da 4 bulan. so ni la yg sempat aku rakam utk tatapan semua.. :D skang kat umah aku, asyik dengar suara dia je. kalo nak tgk tv tu kene kuat kan volume. She does already discover her voice. Last check up for 4 months, her weight is 5.8kg, last month was 5.3kg. She’s not gaining much weight. Tak pe la, nia nak slim macam mama & papa nye. :p


video

rania sekarang kuat membebel. papa dia ckp da ikut perangai mama nye. hahaha...

Lucky number ?

I received a phone call yesterday telling me that my phone number has been selected for valentine’s package, free voucher to stay at their hotel. Hmmmm…

Here is the invitation I received via sms.

Sunway Pyramid Tower Hotel, Tingkat 2, Bandar Sunway. Suami dan isteri mesti hadir. Kediaman percuma ke Sunway Resort Bandar Sunway atau Sunway Hotel Penang atau Sunway Hotel Seberang Jaya, Prai ialah 2 hari / 1 malam dan oversea ialah 3 hari / 2 malam dan destinasi kediaman percuma dipastikan dengan Lycky dip. Baucer nombor *** sedia diambil. Jumpa tuan dan puan 7.30 petang pada **hb februari.

Dari Sunway International

Should I go? Or is this some kind of package that we have to pay first then only we receive the “free voucher”. Katanya kan… To believe or not to believe???

on sunday

Due to full of activities for the past 2 weekends, this was what happened yesterday. nia was sleeping for the whole day. She’s only waked up for milk and took a bath. This morning she woke up early cause she’s already have enough sleep. This was the first time she’s sleeping like other babies. Usually baby will sleep 16 hours per day. But for nia, she’ll only sleep maximum is about 6 to 8 hours. That’s why her mama got eye bag. Huhu… thanx to garnier. Hahaha.. Pagi2 sudah kacau mama yek. papa dia sampai rindu kat dia sebab tak dapat main dgn dia mlm td. Malam ni main la ye puas2. hehehe…



ngantuk, ngantuk, ngantuk, tak nak bangun, tak nak bangun...

walimatulurus - noran wahida & mohd hozair

On 14th February, my close beloved cousin tie the knot with her dearly hozair. The solemnization was held on 13th February at UPM mosque. Witness by all families and friends, with one lafaz, my cousin officially change her title from cik noran Wahida to puan noran Wahida. The ceremony was simple yet meaningful went smooth. I was off from my duty that day just to be by her side. Obviously I was her bridesmaid. I was with her from the day she gets to know hozair. And finally they end up became husband and wife. May Allah always be with you sis, through the journey of your marriage. Amin…. I will definitely miss you since you will be moving to KL. Of course it’s not that far but there’ll be a gap because of the distance and also the title. :D love u sis!

1 down, 2 more to go…. Hmmm… bile la agaknye ek…..

The soon to be Mrs. take a photo after final touch up.

the hantarans. nicely done by ElizaElies Wedding

the bride & the bridesmaid :D

sup gang

dengan penuh debaran, dinikah kan oleh bapa pengantin, dengan hanya sekali lafaz...

upacara membatal air sembahyang. sweet...

selamat sudah...they are now hubby & wifey!

ondway to Dewan on 14th. we're already late for our duty. hehehe...

the bridal dais was made from fresh flowers & the cake. Gorgeous!

sesudah makan.

in the control room. i was on duty. where's nia???

nia in the nursery room with her cousins. she was behaved while her mama was on duty. hehe..



the arrival of the bride and grooms

diiringi paluan kompang, pengantin diarak masuk ke dewan.

upacara bersanding dan merenjis. bacaan doa disempurnakan oleh ayah.

makan beradab

the reunion of convent girls batch 1998

The parents to be, norman & wan. They came all the way from kedah.

supcendawananjung gang



taking photo with the families

CONGRATULATIONS KAK YAN AND HOZAIR!

p/s : hozair, welcome to the family...:D

nia swimming


ni pulak, nia masa tengah swimming kat pool hotel. kebetulan bilik kitorg mengadap pool. so ini la masa yg ditunggu tunggu. mama nia, mendera dia dgn swimming. perasaan nia sepanjang pengalaman pertama swimming, bercampur baur. kadang suka, kadang xde perasaan, kadang menangis. ape2 pun, nia tetap enjoy! x main la dok kat pool kanak- kanak kan. nia swimming kat pool org besar. cayala nia! bole ganti nurul huda bila besar nanti.

Bij-AK Family Days 2009 @ Holiday Villa Beach Resort & Spa Cherating on February 7th - 9th, 2009

Banyak benda nak update. Tapi yang major nye, ofis aku telah berkampung di cherating selama 3 hari 2 malam. Finally after 1 year planning, we manage to make it happen. Alhamdulillah, everything went smooth as we expect. Let the photos tell the stories.


We are the Bij-AK Backers Family Days Committee Members. with the tagline "be SMART, get ACTIVE" hehehe...


Nia lay on bed after long hour journey. Nia : dapat gak aku menggeliat dgn meniarap. Letih la mama…


1st activity was telematch. Kaum- kaum ibu melepak dibawah pokok sambil menikmati angin yg sangat kuat petang tu. Wah, da jadi kaum ibu aku ni skang. Hahaha…


kite start dgn game utk kanak-kanak. susah tul nak conduct time ni. yela, budak2 ni teruja sangat nak lari sana sini. syok tgk kawasan lapang.


nia during the telematch. nia kecik lagi. nanti da besar, nia join tau!


salah satu acara utk adult. tgk la group yg menang tu, badan besar- besar. tu pasal la group diorg menang. group aku sume yg slim-slim.


at night after dinner, we did an opening ceremony. Me, as emcee. Our MD did the opening.


business retreat. time ni da ngantuk- ngantuk dah. mata masing2 da merah. the session end at 1 o clock in the morning. nia join meeting ni jugak sbb dia x leh bepisah dgn mama dia. papa dia da tak keruan sbb nia dok nangis je. tapi nia behave during the meeting.


on 2nd day, 1st activity was volleyball beach. But i didn't participate. Don’t know how to play volleyball.


lepak kat tepi je sambil tgk diorg main volleyball. angin kuat sgt time ni, so bola pun asyik tersasar je. nia pun sampai x leh bukak mata sebab angin kuat sangat.


lepas main volleyball kitorg terus lunch kat beach restaurant.


petang dalam kul 4, aktiviti seterusnya ialah treasure hunt. time ni tgh briefing pasal penggunaan compass. siap kene tgk bearing ni. tak kuasa aku.


malam yg ditunggu oleh semua org. gala night. sebelum tu dato' bagi ucapan perasmian penutup.


ni la dia kanak- kanak riang dlm keluarga bij-AK. nia tu, da start ngantuk la tu. landing kat atas bahu ilya.


sebelum pertandingan karaoke bermula, kite warm up dulu dgn opening by kak nurul dgn lagu mencintaimu by kris dayanti. then kak lin & shikin dgn lagu kesetiaan by sarah.


pertandingan karaoke pun bermula. karaoke line ups - dato', en khaidzir, rizal & romai.


cont with me, en suhaidi, harman and cekmat. i sang 'jika' by melly. boleh la... nak menang tu takde la kan. hahhaha..


nor, amin, jon, man & emey. masing- masing menunjukkan bakat terpendam.


inilah barisan juri yg sampai bekerut dahi nak tentukan sape yg menang. lepas da abis, aku dgn nor, kira markah utk tentukan pemenang.


prize giving ceremony.


nia during the bbq & karaoke. time ni, dia good mood. so x la buat perangai.


ni pulak juara telematch. geng- geng yg berbadan sasa konon nya. tu pasal la menang kan. bagi la...


keputusan yg ditunggu tunggu. juara karaoke jatuh kepada harman. strategi utk menyanyikan lagu bahasa inggeris telah berjaya menarik perhatian pihak juri. harman nyanyi lagu always by bon jovi. tmpt kedua, jon dgn lagu nya gadisku & ketiga - cekmat dgn lagu nya hati emas.


aku yg sangat bertuah pada malam itu telah memenangi grand prize for lucky draw. heheheh... hamper dia lagi tinggi dari stroller nia. cukup la stok makanan utk sebulan. :D thats the end of the gala night. everybody were enjoyed!


last day kat cherating, kami dgn aktiviti masing- masing. lepas breakfast, kitorg lepak kat tepi pantai. kene angin pantai. sungguh nyaman...


lepak lagi. rasa cam x nak balik je ni...


bubye cherating. we will definitely come again.


We check out at 12 o clock. We are the bijakgroup family members!


lepas check out, kitorg singgah kat kemaman. ape lagi, makan kopok lekor! sedap hingga menjilat pinggan... lepas da makan & beli barang, kitorg terus balik kl. sampai umah lepas maghrib sebab singgah jusco balakong for dinner.

sangat seronok, sangat best. next year nak buat yg lebih grand, insyaAllah....
 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in