tag 4 - birthday wish list

TaG FroM ibu darwisy… (ni da buat ko nye tag, tag aku belum lagi buat ni)RuLes OF The TaG :-
1) MaKe a LisT oF WHaT u WaNt of YouR BiRhTDaY
2) THe LiSt ShouLd Be 10 NumBers
3) PosT The IMaGe oF This AWaRd to YoUr PosTing
4) GiVe iT To 10 FReNs of YouRs

before that, when 7th September is around the corner, I didn’t expect anything big for my birthday. I didn’t hope for any surprises or gifts as I haven’t get any. (Except from husband. Ni pun sebab a gift is a must for couples) but then I didn’t get excited to guess what I will receive from him though.

When I’m single, I’ll be celebrating my birthday with my family. Father will buy a cake. (He did with all his children’s and his wife). We will be having a dinner together to celebrate our birthday. I hope this tradition will continue in my small family. For the first year of marriage, I can’t remember where was I celebrated my birthday. Hahaha… it’s pathetic but true.

But I will definitely remember all the wishes from my family and friend who wish and pray for me on my birthday. The inbox in my hand phone, email and friendster will be full of massages. I really appreciate that.

Ok cik oya, melunaskan tugas yg diberi, ni la top ten yg aku nak pada harijadi aku tahun ni dan tahun tahun yang mendatang. (bukan mengikut turutan)

  1. aku nak aku masih lagi bernyawa untuk meneruskan hidup, membesarkan rania dan anak- anakku yang lain (dengan izinNya)
  2. aku nak aku dan keluarga diberi kesihatan yang baik, dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur, ditetapkan iman, diberi kekuatan, dipermudahkan hidup untuk meneruskan kehidupan ni (dengan izinNya)
  3. aku nak keluarga yang aman dan bahagia hingga akhir hayat
  4. aku nak rania dan anak- anak aku yang bakal lahir sentiasa sihat dan membesar dengan sempurna
  5. aku nak rezeki yang aku dapat sekarang ni akan berterusan dan bertambah. (dengan kata lain, berharap akan naik gaji)
  6. aku nak abang ipar!
  7. aku nak duduk dirumah sendiri (tapi ekonomi agak gawat, macam kene put on hold je ni)
  8. aku nak sebiji / beberapa slice kek dari secret recipe (en suami, please take note)
  9. aku nak microwave baru
  10. aku nak harijadi aku diingati pada kali ni. (sebab tak dapat nak ingat harijadi yang lepas)

maka sekianlah tag aku. Aku nak tag bloggers dibawah.

  1. ina – since birthday ko nak dekat kan, bole la list kan ek
  2. geng supcendawananjung – ade 5 orang

kalau tag ni ada yg da buat, sila abaikan. tq!

9 comments:

Jiey^Mien said...

Hutang duly Ly.. Mokcik busy.. Weekend yek..

alyyani said...

bereh jiey!

amalina binti anuar said...

la kne jawap tag ko la yer..
k t ina wat tag ko nie yer..

alyyani said...

buat la wei. nanti bole tunjuk kat mak soh mak belikan. hahaha...

amalina binti anuar said...

okey...
ala ko tuleh tag nie lam org putih xphm la nk jawap...

alyyani said...

poyo la ko ni. dan dan la tak paham. tak paham gi bukak kamus

azyyati anuar said...

waaaaahhhh...wish no 6 tu mcm best jer...

dah tu ape lagi...buat2 x phm pulak..nk tnggu dr langit ...jgn harap la...huhu...

x sabar nk tnggu anak yg lain...hehe...

buat ina...amboi, dan2 gedik x paham la pulak...

amalina binti anuar said...

btui la weyh..
dh jawap dh tag nie..

alyyani said...

ina mmg gedik. tu boleh pun jawab. ina pun nak abng ipar!!!!!! hahaha...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in