Bad day

Peristiwa 1

Simple je ni. aku ni seorg yg rabun. Siang pakai lens. Malam pakai spec. malam tadi spec aku patah. Wan teduduk ke tepijak ke aku tatau la.

Cermin mata yg dah berusia hampir 5 tahun sudah patah.

Peristiwa 2

Pagi tadi, Cam biasa aku besiap nak gi keje & nak anta nia gi nursery. Aku dukung nia, amik botol susu dia, capai hp aku. Alamak, 'towel dia lupe nak masuk dlm beg', amik towel dia. Lepas tu dlm kepala dok fikir ‘ade roti kat ofis, makan dgn milo sedap ni'. gi dapo amik pulak milo 3 in 1. dah tu pulak, 'rasa nak pakai sandal kaler merah la'. (sebab pakai baju kaler merah) capai pulak sandal tu. Lepas tu kunci pintu dari dalam, "bam!" aku tutup pintu. Nak turun gi kat kete, amik nak amik kunci dalam bag, raba punya raba ‘eh takde pun’. Alamak, lupe amik kunci! Nak dijadikan cite, kunci kete aku attach dgn kunci umah. Ha padan muka. Dgn tangan yg penuh barang tu, aku call owner umah (dia dok dekat area umah aku) mintak dia dtg bawak kunci. 10 minit lepas tu dia dtg bawak kunci. Hero of the day! Thank you uncle lai! Hahaha…

Lepas ni kunci kete dgn kunci rumah kene asingkan!

Peristiwa 3

Da la lambat dek kerana kunci yg tertinggal. Pagi td sebab ujan lebat jalan basah, kemalangan merata, aku pun lambat la sampai ke ofis. Hangin!


time aku lambat ni la time ni nak banyak kete nye...

Sekian!

11 comments:

amalina binti anuar said...

oit byk tol l mslh ko arinie yer..
ish2..
2 la kalut sgt..
yg xtahan 2 la..
spec mata patah 2..
cmner la leh patah..

wat spec bru bli perak nnt..
dpt murah kot...

azyyati anuar said...

mmng bad day pun....campur hangin satu badan...sume jadi x betul...

mujur kunci kete trtinggal kt umah...klau jamban telan, lagi naya...

ape la mama nia ni...

alyyani said...

kalo jamban telan, jadila mcm maklong nia. lg teruk!

ina, tu la nak buat kat ayer tawar gak. td da repair pun. free lak tu

amalina binti anuar said...

aduhai btui 2..
jgn jdi cm klong sdah la..
kunci masuk dlm jamban..

kelakar la kalo igt blik..
aduh...

2 la wat spec bru weyh..
g po spec ko 2 dh lme sgt...

alyyani said...

tu ntah pn rokiah da tau ke belum tu ek. hahaha....

amalina binti anuar said...

2 la kan..
2 mk xtau lagi 2..
dh la klong penah wat kunci tinggal lam kete..
mcm2 la klong ko nie..
hehehehe..............

azyyati anuar said...

korang ni kecoh aaa...
wei..sampai sudah mak x tau lg tau...
korang jgn jd paparazzi pulak ek...

alyyani said...

eleh, ntah2 ayah da bgtau mak! hahaha...

amalina binti anuar said...

eh ina xda la paparazzi nye..
kngah 2 la kan...
hehehehe..
mk xtau lgi la smpai skrng nie..

alyyani said...

nasib tak te bagitau td. hahaha...

amalina binti anuar said...

2 la kan...
eh jgn bg tau...
kang mk membebel kat ko plak..
xlarat plak nk dgr kan..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in