tag 3 - Your baby's wardrobe / closet

saya telah di tag oleh mama rayyan, puan wan normajidah. :)

The instructions:-
1. Take a photo of your child's wardrobe / closet.. Inside and outside..
2. Explain in detail, how do you arrange everything..
3. What do you have on top of the wardrobe / closet?
4. Where did you keep your baby's old clothes?

menjawab soalan no. 1. Ok, ni nia nye almari dari luar. Almari ni bukan utk budak2 pun sebenarnya. Tapi disebabkan baju dan accessories nia yg banyak, papa nia beli yang besar terus. Yang melekat kat almari nia tu nia nye i.d masa kat hospital lepas aku bersalin tu. dan terus menjawab soalan no. 3, atas almari nia tu nia punye toys (sebahagian). almari nia ade 3 compartment sahaja. 1 kat atas & 2 laci. Let’s take a look inside of the closet.


Ni pulak bahagian dalam almari nia. Macam mana cara aku menyusun nye? Refer to pics below.


menjawab soalan no. 2. bahagian atas, tempat gantung baju nia. tak banyak baju nia yg aku bole gantung disebabkan kekurangan hanger size kecil. puas dok cari kat mana ade jual, tapi x jumpe2 sampai sekarang. sape2 yg tau kat mana bole dpt hanger kecik, please let me know ya. so aku pakai hanger yg aku dpt bile beli undergarments. hehehe... baju yg tegantung tu pulak sume pemberian orang. dari kiri,
1. 2 dari opah nia (bought from Mekah)
2. the pink dress is from my boss (tak muat lagi ni, sebab size XL),
3. the yellow dress is from aunty noran
4. the brown dress is from uncle norman and aunty wan (tak muat jugak lagi)
5. the denim dress is from aunty ita (pun tak muat lagi)
6. another brown dress from aunty mas (tak muat jugak lagi)
7. the last dress bought by nia's mama. heheheh...

hadiah anda amatla nia dan mama nia hargai. tq!

kat bawah baju yg digantung, letak nya nia punye, lampin, cotton wools, diapers, towel, blanket, socks and shoes. di susun mengikut seksyen masing2.


compartment seterusnya ialah 2 laci kat bawah. laci atas aku letak baju nia yg pakai waktu siang. belah kiri tu, towel kecik, topi & mittens yang da tak pakai. laci bawah pulak baju nia waktu malam. sume lengan panjang. belah kiri tu ade topi lagi dgn baby bip. belakang dia ade baju lama nia yg da tak muat. (menjawab soalan no 4). atas dia ade baby wipes.


saya nak tengok almari anak- anak puan dibawah :-
1. iman punye almari - jue
2. darwisy punye almari - oya
3. mifzal punye almari - ainey
4. hana punye almari - ladyzie
5. insyirah punye almari - nasz
**disebabkan saya masih baru dalam bidang blog ni, so sape2 yg singgah tu, bole la buat ek. tq! :)

5 comments:

Ibu Mifzal Arsyad said...

aduhai..yani...mifzal x der almari lagi la..buh baju dlm bakul jer..huhu..nnt la dah ada almari baru jawab jer..hehe

alyyani said...

ok ainey. no problemo :)

amalina binti anuar said...

uit byk nye la brang c nia nie..
nie bru anak 1st kalo yg 2nd cmner la kan..
hehehehe.........

alyyani said...

sumbat sume 1 almari nia dan adik2 nye. hahaha...

amalina binti anuar said...

eh mne bleh..
kne la asing kn....
kang xknal mne 1 bju nia mne 1 bju adik2 dia..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in