Bij-AK Family Days 2009 @ Holiday Villa Beach Resort & Spa Cherating on February 7th - 9th, 2009

Banyak benda nak update. Tapi yang major nye, ofis aku telah berkampung di cherating selama 3 hari 2 malam. Finally after 1 year planning, we manage to make it happen. Alhamdulillah, everything went smooth as we expect. Let the photos tell the stories.


We are the Bij-AK Backers Family Days Committee Members. with the tagline "be SMART, get ACTIVE" hehehe...


Nia lay on bed after long hour journey. Nia : dapat gak aku menggeliat dgn meniarap. Letih la mama…


1st activity was telematch. Kaum- kaum ibu melepak dibawah pokok sambil menikmati angin yg sangat kuat petang tu. Wah, da jadi kaum ibu aku ni skang. Hahaha…


kite start dgn game utk kanak-kanak. susah tul nak conduct time ni. yela, budak2 ni teruja sangat nak lari sana sini. syok tgk kawasan lapang.


nia during the telematch. nia kecik lagi. nanti da besar, nia join tau!


salah satu acara utk adult. tgk la group yg menang tu, badan besar- besar. tu pasal la group diorg menang. group aku sume yg slim-slim.


at night after dinner, we did an opening ceremony. Me, as emcee. Our MD did the opening.


business retreat. time ni da ngantuk- ngantuk dah. mata masing2 da merah. the session end at 1 o clock in the morning. nia join meeting ni jugak sbb dia x leh bepisah dgn mama dia. papa dia da tak keruan sbb nia dok nangis je. tapi nia behave during the meeting.


on 2nd day, 1st activity was volleyball beach. But i didn't participate. Don’t know how to play volleyball.


lepak kat tepi je sambil tgk diorg main volleyball. angin kuat sgt time ni, so bola pun asyik tersasar je. nia pun sampai x leh bukak mata sebab angin kuat sangat.


lepas main volleyball kitorg terus lunch kat beach restaurant.


petang dalam kul 4, aktiviti seterusnya ialah treasure hunt. time ni tgh briefing pasal penggunaan compass. siap kene tgk bearing ni. tak kuasa aku.


malam yg ditunggu oleh semua org. gala night. sebelum tu dato' bagi ucapan perasmian penutup.


ni la dia kanak- kanak riang dlm keluarga bij-AK. nia tu, da start ngantuk la tu. landing kat atas bahu ilya.


sebelum pertandingan karaoke bermula, kite warm up dulu dgn opening by kak nurul dgn lagu mencintaimu by kris dayanti. then kak lin & shikin dgn lagu kesetiaan by sarah.


pertandingan karaoke pun bermula. karaoke line ups - dato', en khaidzir, rizal & romai.


cont with me, en suhaidi, harman and cekmat. i sang 'jika' by melly. boleh la... nak menang tu takde la kan. hahhaha..


nor, amin, jon, man & emey. masing- masing menunjukkan bakat terpendam.


inilah barisan juri yg sampai bekerut dahi nak tentukan sape yg menang. lepas da abis, aku dgn nor, kira markah utk tentukan pemenang.


prize giving ceremony.


nia during the bbq & karaoke. time ni, dia good mood. so x la buat perangai.


ni pulak juara telematch. geng- geng yg berbadan sasa konon nya. tu pasal la menang kan. bagi la...


keputusan yg ditunggu tunggu. juara karaoke jatuh kepada harman. strategi utk menyanyikan lagu bahasa inggeris telah berjaya menarik perhatian pihak juri. harman nyanyi lagu always by bon jovi. tmpt kedua, jon dgn lagu nya gadisku & ketiga - cekmat dgn lagu nya hati emas.


aku yg sangat bertuah pada malam itu telah memenangi grand prize for lucky draw. heheheh... hamper dia lagi tinggi dari stroller nia. cukup la stok makanan utk sebulan. :D thats the end of the gala night. everybody were enjoyed!


last day kat cherating, kami dgn aktiviti masing- masing. lepas breakfast, kitorg lepak kat tepi pantai. kene angin pantai. sungguh nyaman...


lepak lagi. rasa cam x nak balik je ni...


bubye cherating. we will definitely come again.


We check out at 12 o clock. We are the bijakgroup family members!


lepas check out, kitorg singgah kat kemaman. ape lagi, makan kopok lekor! sedap hingga menjilat pinggan... lepas da makan & beli barang, kitorg terus balik kl. sampai umah lepas maghrib sebab singgah jusco balakong for dinner.

sangat seronok, sangat best. next year nak buat yg lebih grand, insyaAllah....

2 comments:

azyyati anuar said...

amboi nia..sukenyer dier....rambut smpai terbang2...
cam best je wei cherating ni..
blh la aku mkn ko nyer hamper nti...hehehe...

amalina binti anuar said...

byk btui gmbr nyer...
aduhai...
comey nia yg kat tepi pantai 2..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in