membayangkan diri ada 3 anak kecik

al-kisah, baru lepas habis tgk cerita 'kau dan aku'. korang tgk tak? layan gak. nia la ni, nak tgk akim dgn hafiz dia. tapi malam ni, tgk sorang je. nia dah selamat tido. sejak2 masuk sekolah ni awal tidonya.

lepas ke bowling tournament di selayang mall tu, kitorg patah balik ke kajang, melawat rakanda aku yang baru bersalin tu. sebab pantang kat rumah parents diorg kat kajang, maka ke kajang lah kami.

tgk member aku handle baby baru, sangat steady dan tak kekok langsung. even though baby 2.4kg je. cayalah mama anis & papa saleh! masa tgh pegang izz, nia dgn adel pakat kerumun mama. membayangkan diri kalau ada sorg lagi ahli keluarga baru, mau nangis kot aku.

haritu aunt flow lewat 4 hari sudah cuak. bukan la takde protection tapi all protections kan  still have possibility to get pregnant of 1% maka ada la cuak itu. bila aunt flow datang, lega sangat- sangat. ish, melalut dah, under age reader dok pehe nanti. tgk gambo baby izz rayyan jom!

nia cakap baby izz(ish)! bila tgk gambar ni pun dia cakap baby ish!

alahai comel nye la awak ni. kecik je. sebab kua awal sebulan.

adel mengenang nasib nya kalau dia ada adik lagi. kurang lagi la kasih sayang dia. hehehe...

sebab mama buat dek je, adel pun tekedek- kedek datang ke mama. jalan sambil berpaut kat coffee table.

calon papa mithali tahun 2020.

catching up with the mother. time ni aku bising, baru 3 hari tak nampak stokin. panas katanya. bole? sabajela makcik ni. urban sangat pantang nye ye. kesan dia long term ye.

dah nak balik baru nampak izz bukak mata. adorable!

to izz rayyan, harap suka dgn present tu. ikhlas dari kami sekeluarga :)

click links below to visit papa izz rayyan's blog :)

6 comments:

BIONIC WOMEN said...

lama jugak x datang sini jenguk adel n nia..adel semakin comellll..
geram tgk pipi dia, senyum dia..eiiii

nur.. said...

hehheh alya..seronmok kan tgk org dpt baby baru..baba aunt flow tu wanie pun takut gak..hehehhe tak dpt membanyangkan kalau ada lagi..huhuhu..

nome said...

comelnya bb izz nih...selamat berpantang to your fren alya...semoga kehadiran bb izz akan menambahkan kebahagiaan buat kalian berdua...amin

alyyani said...

bionic women : dah nak setahun adel :)

nur : ish, sama la wanie, kalau la terpregnant tak dapat bayangkan. tu yg kena hati2 kan? :)

nome : mmg comel me, geram tgk baby2 ni kan? lepas ni baby sara pulak kita visit eh :)

Mama Likha said...

uii alya... 4ari lewat tu mmg cuakkk amat lah kan! hehehe....

alyyani said...

mama likha : sgt2 cuak! huhuhu...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in