selamat hari lahir dan selamat bersara ayah..

25/7/2010, genap lah ayahanda tersayang kami berumur 58 tahun. maka harini jugak merupakan hari terakhir ayah aku bertugas sebagai penjawat awam. dah tiba masanya juga ayah bersara. tapi kitorg ni melihatkan ayah kitorg yang sangat workaholic ni, tak dapat nak imagine macam mana la ayah dah pencen nanti kan.

mak cakap, lepas ni kalau ada kursus ke mesyuarat ke diluar daerah, mak nak ayah join sekali. so bole la berjalan- jalan sekali. mak kitorg lak ade lagi 6 tahun nak pencen. lama lagi tu kan. apa pun, untuk ayah, selamat hari lahir. dah tiba masa untuk ayah rehat dan beribadah sepenuhnya. maybe this is want you have been waiting for. you've been really hardworking  during your entire service.  

just nak share kat korang sedikit gambar yang aku amik kat fb cikgu sekolah ayah aku dan slide show yang diorg present kat ayah aku masa majlis perasaraan ayah aku selasa lepas. sangat tersentuh bila tgk gmbr especially the slide show tuh. ish, sedih la. banyak jasa ayah aku rupanya. bukan kat keluarga je, kat orang luar pun macam tu. ish, sedih la. enjoy!


 sila abaikan nama nia yang tersilap itu. RANIA ESAH ye. hahahaha... masa tgk ni, dalam sedih boleh aku gelak sakan. awat la pegi ESAH. elok2 aku dgn wan letak nama yg vogue AYESHA. pegi ke ESAH pulak. terbantut mode sedih jap. heheh..
 
kalau cikgu- cikgu especially pengetua dgn guru besar nak bersara kan diorg buat majlis persaraan kan. sama la dengan sekolah ayah aku ni.
 
mak aku cakap, masa ni semua dah berjujuran air mata dah. ayah aku, kalau dah bagi ucapan tu, mesti buat drama swasta. ade je ayat- ayat sedih yang menyentuh hati. 
 
dah macam majlis bersanding je. heheh.. ayah tengah potong pulut.
 
  lepas tu sessi penyampaian hadiah pulak.

murid sekolah pun tak ketinggalan nak sampaikan hadiah. ko nangis ke dik? akak pun rasa nak nangis gak ni.

sebagai tanda peringatan dan penghargaan, surau yang baru dibina kat sekolah ayah aku ni, dinamakan sempena nama ayah aku; surau AL-ANUAR. ni ayah aku tgh merasmikan.

lepas tu, macam biasa mesti kena arak sekeliling sekolah. time ni sure ayah aku tengah nangis ni. tgk budak pegang bunga manggar tuh dah kesat air mata. ish, kalau la kitorg ada kat majlis tu kan. 

close up sikit. melambai- lambai kepada semua warga sekolah, majlis pengetua dan guru besar dan penduduk kawasan ayer tawar.

ni menarik perhatian aku. org azankan ek? baru tau. macam nak pegi Mekah pulak kan.

sebelum bersurai, semua mengucapkan selamat bersara kepada boss yang amat mereka sayangi.

"SEMOGA AYAH DIPANJANGKAN UMUR DIBERI KESIHATAN YANG BAIK, DIMURAHKAN REZEKI, DIPERMUDAHKAN URUSAN DAN SENTIASA DILINDUNGI ALLAH S.W.T. KAMI SAYANG AYAH!"

16 comments:

suhida said...

alhamdulillah,mmg klu keje kita elok, org pun hargai kan?
best tu.. surau sempena nama sendiri.mak aih.

Yu'xan Lee said...

Bestnyer tgk sambutan kat sek tue, teringat blk zaman sek2 dulu kan, heheh...
Org berjasa mmg sentiasa dihargai kan...

alyyani said...

suhida : tu la pasal su, nama sendiri lak tuh. mesti ayah aku terharu gile.

yu'xan lee : tu la dia zura, meriah sungguh. harap alya pun bole ikut jejak ayah la gak nanti. :)

~aSHa~ said...

meriah nye majlis...mesti dia disayangi ramai kan....

bleh dia berehat2 layan cucu lepas ni...

Leen Die said...

ly aku rs klu ko jadik cikgu pun mesti anak2 murid ko suka kat ko...bukan ko aje tergelak aku pun tergelak bila tgk nm nia..hahahha

Leen Die said...

ly aku rs klu ko jadik cikgu pun mesti anak2 murid ko suka kat ko...bukan ko aje tergelak aku pun tergelak bila tgk nm nia..hahahha

amalina binti anuar said...

tu la pasal kan. dah boh nama best2 pergri ESAH pulak. lawak jer. naseb baik nama adel btul eja nyer. hehehehe.

tgk vide dia pon sedih weyh. touching gak la kan..dh besara dh ayah kita nie. cm xcaya la pulak.

alyyani said...

asha : tu la dia. kitorg anak2 pun baru tau. jaga cucu ek? jauh la pulak nak main2 dgn cucu. huhu..

leen : yeke weh? aku ni tah bole ke tak jadi cikgu nye. mak aku bukan bagi jd cikgu pun. hahhaaa.. tau takpe weh. ESAH weh. kalu aishah tu mcm ok la kan.

ina : tu la dia. adel betul pulak kan. nama abg wan pun semua salah. takpe la, at least ade gak la nm kita2 kan.

mmg touching weh. tu la dia, sure ayah pun boring memula nanti kan?

miemiey said...

MERIAHNYA....MESTI AYAH KO BYK JASA NI SAMPAI DIORG RAIKAN DAH MACAM MAJLIS BAGAI..FUHHH..MERIAHNYA..AKU TAK PERNH TGK LAGI NI...AYAH KO GURU BESAR ERK..MAK KO TU GURU JUGAK KE..AKU TGK KO ADA MIRIP MAK KO...MUDA LAGI MAK KO ERK..
SEDIH BERBAUR GEMBIRA AKU TGK MAJLIS NI..BANGGA PUN ADA KAN DGN AYAH SENDIRI..;)

NI KIRA MAJLIS KAHWIN AYAH N MAK KO KALI KE DUA ..HEHEHE..ADA PERARAKKAN N POTONG KEK...

amalina binti anuar said...

haah nama abg wan pon eja salah. sapa la kasi nama ejaan cmtu. org ridzuan nie redzuan. hehehehehe... seb baik la nama ina btui. hehehehehe..

zteesyahmi said...

alya. sehat? bz lama tk jengah sini ;)


oh, selamat jugak utk ayah alya yer. mudah2an panjang umur dan sentiasa dilindungi allah swt.


niwey yg pkai tudung orange tu mak alya kan? pun cikgu kat sekolah tu ke?

izzahazfar said...

Salam kak...
ntah apesal preggy kali ni zah sensitif sikit..heheheh

baca entry akak yg nipun sebak...

apapun hp bisday utk ayah akak ehh...
salam peluk cium utk adel n nia yg comel tu!

nome said...

huhuhu...sebak aku tgk majlis sambutan persaraan ayah ko alya...25julai plak tu..sama besday ngan aleesya....huhuhu....

meriah tol! siap ada perarakan bagai...sure murid2 kat situ tangkap nenes bile ayah ko bersara...aku nangis ni tau....

ada sket wish utk ayah ko...semoga pakcik sentiasa hepi bile dah bersara nih..jaga kesehatan elok2 yer pakcik

Elyn said...

selamat bersara cikgu anuar!!!

eh beb aku asik lupe nk cr gambar masa sekolah dulu dgn abah ko....

alyyani said...

miemiey : mengikut cerita gitu la weh. tu la dia, meriah sungguh, mmg berabis ni. mak aku pun cikgu jugak. ye, aku ni mmg fotostat muka mak aku. hehehe... bila melihat kan ni mmg aku bangga punya ayah mcm ni. eceh, sanding kali ke2 ek. heheeh..

ina : nama ko tu basic je. kalau mcm nama aku ke klong ke, mmg la banyak sgt typo nye.

zteesyahmi : hai, tu la, busy eh? tq ye! ha;a mak tuh. tak, mak cikgu sekolah menengah.

izzah : zah, sensitif ye. takpe. akak pun sebak jugak. nangis jugak masa tgk gmbr ni. tq zah!

nome : ye me, sungguh tak sangka! sama dgn ju gak kan? jangan nangis me, aku pun nangis gak. huhu.. sebak bila diraikan macam ni kan? tq me, akan aku sampaikan pada ayah aku. moga sentiasa sihat la hendak nye kan.

elyn : thanks babe! ayah aku bangga semua setudent dia berjaya termasuk la ko. nak bersara pun rasa happy :D

mamashasha said...

sedih wei mmg aku bergenang ayaq mata tgk slide show.....kalau dh biasa aktif dah pencen pun aktif alya cthnye mak aku...pencen dah setahun...masa pencen lagi sibuk dari keje! blh....

bab rania esah tu mmg tak buley blah wei...gelak sakan aku....elok2 ko bg nama glamer2 sekali esah daaa..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in