after 5years of waiting...

al-kisah, dari malam tadi, dok sms dengan kawan aku yang nak diinduce esok pagi (harini). so pagi tadi, lepas hantar nia ke sekolah, terus text dia, tanya dah induce ke belum. masa tu pukul 8pagi. dia reply cakap dah induce pukul 7 pagi and dah start rasa sakit- sakit.

masa berlalu, dah pukul 2 baru teringat ke member aku ni. apecer eh? sebab kerja yang bertimbun, boleh lupa pasal dia. so text dia lagi, apa progress. suami dia reply anis dah selamat lahirkan izz rayyan. kurang lebih jam 1 petang tadi.

aku sebagai teman baik dia dan juga dah ada 2 anak, aku lah sumber rujukan dia dari mengandung sampai la sakit nak bersalin. dan syukur sangat mudah dia bersalin. doktor pun tak sempat nak dtg, alih2 dah nampak kepala dia.

apa aku nak share kat sini, sebagai menaikkan semangat rakan- rakan dan saudara mara yang masih menanti, kehadiran cahayamata, percaya kepada rancangan Allah. Dia ada rancangan yang lebih baik untuk semua hambaNya. macam kawan aku ni, penantian 5 tahun telah pun berakhir dengan kehadiran sicomel IZZ RAYYAN. penantian anis dan salleh untuk bergelar papa dan mama dah tercapai. aku pasti, masa korang pasti akan tiba satu hari nanti. ye lah, bercakap tak sama dengan merasa. tapi, aku bole bantu positifkan minda korang kan? teruskan berdoa dan berusaha ye! amin...

photoshoot bersama nia masa dalam pantang dulu yang dijalankan oleh papa izz. masa ni, diorg dah 3 tahun kahwin...

tahun ke-5 berkahwin, papa izz datang lagi untuk photoshoot adel pulak. masih belum 'berisi' lagi. sebagai kawan, aku keep on motivating them. kalau lambat rezeki Allah bagi, Allah nak uji kita, kita orang yang terpilih.

memasuki tahun ke-6 perkahwinan, permata hati yang dinanti. IZZ RAYYAN lahir pada jam 1 petang tadi di hospital putrajaya dengan berat 2.4kg @ 36wks going 37. tahniah to papa and mama izz!!!!

note : manage to talk to my friend. masa tu kat LR lagi. baru settle stitches. aku cakap, weh, senang ko bersalin, aku bagi petua macam- macam, semua tak sempat ye.  bole la tambah production secepat mungkin. hehehe...tu la rezeki dia kan, senang deliver. time aku dulu? toksah cita la ye. hehehe...

note 2 : sucinya muka baby kan?

10 comments:

zura@iwan said...

Alhamdulillah kwn ko tcapai gak akhirnya nk menimang cahaya mata kan....

thks alya...memahami situasi kwn2 mcm aku ni....betui tu..kena pk positif...insyaAllah semua itu dtg dr Allah....

Gieyana said...
This comment has been removed by the author.
Gieyana said...

Alhamdulillah kan..berkat kesabaran tue pasti akan ada hasilnya..ku pon memahami kengkwn yg belum ada rezeki utk dpt zuriat psl ku dpt Nureen dulu pon after 2 year kawin..so mmg memahami sgt perasaan kengkwn yg x der rezeki lagi utk dapat zuriat..tahniah buat kawan ko yer..:D

elani makrai said...

syukur...sume itu ketentuan Allah SWT.

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

alhamdulillah.. rezeki org lain2... insyallah kita ada rezeki kita masa tertentu.. itu maknanya, rezeki dtg dari Allah.. dah selamat.. alhamdulillah..

BIONIC WOMEN said...

Alhamdulillah...Tahniah buat kwan u tu..me pun dikelilingi dgn kengkawan yg susah dapat cahayamata..more than 5 of my best buddy yg kahwin around same year ngan me n ada yg lagi lama semuanya xder baby lagi..so setiap hari ada jer yg col ngadu..tapi me selalu cakap tentang ketentuan Allah ngan dowang..susah jugak kan nak cakap menda gini..
ada sorang sister ni dah 12thun kwin, lum ada aper2 ag..dah berpuluh ribu abis wat rawatan.. tapi still xder result yg baik..
latest skali wat pembedahan berjumlah Rm11k..tapi still negatif..so ni le dikatakan rezeki, tiada siapa dapat tentukan yg terbaik utk kita hatta dok pakar..pasti ada hikmah sebaliknya

shah-ila-ain said...

alhamdulillah mesti dorang sonott gilerr kan...teringat mase aku duluu menunggu zuriat,2 tahun pun dah gelabah gilerrr....aku pun dapt anak buah baru...hehe....tp tak tengok lagii....

AieZa said...

ya allah thn ke-6 perkahwinan baru dpt baby.. lama tu penantian.. alhamdulillah allah swt perkenankan setelah sekian lama menunggu.. ramai je yg lewat dpt baby.. aku sendiri pun lewat prgnt.. bkn senang nak menghadapi ckp2 org luar selain dr family..

anyway semoga anak itu memberi cahaya kebahagiaan buat kwn ko sefamily.. aminn..

nome said...

alhamdulillah syukur...baby dia mmg comel...tahniah yer! semoga kebahagiaan kwn ko akan bertambah2 dgn kehadiran cahayamata yg sgt2 comel nih...

rina a.k.a jaijina said...

apelah rahsia kawan alya tu, ssenang no nak salin ye? walaupon dah nak masuk 2 ni, tp fobia dalam LR masih menghantui, hohohoho..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in