RAMADHAN 2016 : PUASA ADEL YANG PERTAMA

masalah aku ni sebenarnya ialah hp aku dgn laptop aku ni berlaku lambakan gambar. more than 58k. aku tak tau camne nak sort. tak tau nak start dari mana. tak de masa nak sort tu yang masalah utama. apa aku buat, aku beli pendrive and buat folder apa yang aku nak. for now raya 2016 folder. so meh lah cite. 

Syawal dah pun berlalu ye. tah tak tau camne nak cite. tahun ni turn raya kedah. as korang pun tau. update selalu kat ig. some how bercerita kat blog paling best. tapi cam biasa kekangan masa. hari ni kena up kan 1 entry at least. cam biasa cerita bergambar. 

sebelum raya settlekan errands kat sini. puasa alhamdulillah ok2 aje. tahun ni 1st year adel berpuasa. alhamdulillah it went very very well. dia tinggal dalam 6 hari kot. kat tadika nak puasa senang, esok dah darjah 1 cabaran sikit lah. moga dia boleh pull through. ramadhan tahun ni seminggu pertama diorg duduk kat opah atuk kat perak. sebab kitorg balik awal ramadhan kat perak. and kebetulan cuti penggal sekolah. and kebetulan weekend seterusnya ada iftar gathering kat belah ayah aku kat kajang. the usual annual event.

first day iftar. adel muka macam tempe kan. nia memamg jenis tak makan nasi. maka, cekodok jadi nasi. 

sahur. deme ni takde masalah nak kejut pagi. so sahur pun senang. yang payah kat nia dia ni jenis makan bukan. tu sahur makan roti aje.


mengisi masa lapang kat kampung di bulan Ramadhan. banyak aktiviti. petik buah rambutan kat rumah moyang. bulan puasa memang stop kan tuisyen. naik je raya lepas cuti raya biol masing2 lupa tuisyen apa hari apa pukul berapa. jenuh nak tune balik. hahahah

sempat jugak maklong balik tapi aku tak dan jumpa kakak aku. diorg je la seronok dapat jumpa aufa dgn azra.

lepas seminggu diorg beronok2 di kampung, kitorg reunited back sabtu satu lagi tu. baru seminggu dah rindu. hehehe.. ni kat rumah granny kat kajang. annual iftar family haji moktar.

annual iftar kat rumah pakcik aman. tahlil dulu..

syabas adel sebab puasa dgn jayanya tahun ni! 

alang dah berjumpa, discuss terus pasal family day punya event. ni lepas habis terawikh dengan moreh.

ada orang kirim minyak sekali. alang2. semua alang2... business masih on ye. tu yang huru haras tu.. 

tiap2 kali balik sekolah gini la rope anak dara aku. adel pun. masuk kete terus automatik nak makan.

lepas tu bulan Ramadhan jugak semua leaders undur team jiey kena panggil meeting. perbetulkan mana yang tak betul among team members. nampak tak ala2 dah 'go big' and serious dgn YL ni. gitewww.. 

ada sekali tu bawak budak be2 ni makan hotel. reward sebab puasa. makan sampai lebam.

lagi..

ni pulak ready for iftar bijakgroup. another annual event. hamper tersedia untuk semua staff.

tahun ni buka puasa bijakgroup berlangsung di felda dsaji kat mana aku lupa. ok lah not bad.

sentiasa meriah. dengan cara kita. alhamdulillah untuk setahun lagi bersama bijakatifans family. moga tradisi kekal sampai bila2.

ini je yang termampu nak update. ok, nak terus update cerita raya. stay tuned...

3 comments:

Rizziela said...

bestnya

Iela Fazielah said...

felda dsaji tu tempat adik ipar akak kawin dulu... besar best tempat dia kan???

Nad MamaZN said...

meriah!

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in