tugu peringatan negara

so sepatutnya balik dari aquaria tu terus nak pegi tugu negara sebab hari tu kan cuti hari merdeka. tapinya dah lewat petang lah pulak. so tunda esok harinya. asal cite tugu negara ni sebab teacher sekolah niadel suruh parents bawak pegi tugu peringatan negara. nia pun lepas tu dok lah "jom lah pegi tugu peringatan negara mama" terkesima lah kejap kan sebab anak yang ajak. so kitorang ok lah jom lah. kitorg pegi on 1st sept. sebab hari cuti lagi. pagi2 dah bersiap semangat patriorik je rasa ni. aku x pernah kot pegi. kalau pernah pun mungkin masa kecik mak ayah yang bawak. siap kena waze, ater mana lah tau kat mana kan.



 breakfast kat paparich dulu 

dah sampai. masuk adalah percuma. percuma pun bape kerat je orang kalau kena bayar memang tak masuk gamaknya. 



senyum lagi kan? macam waaa.. depan mata.. 

haaa nampak dah kakak dia dah buat muka ju-on. dia mana boleh panas2 ni. ingat ye, jalan jauh and panas.






adel masih ok lagi. dia janji tak ngantuk tak lapar. 

dia yang ajak last2 dia lak yang moncong. tah apa2 je nia.. 

pegi souvenir sikit untuk teacher2 diorang sebab teacher2 diorang lah kitorang sampai kat sini. bagi makan ice cream dulu baru lah gembira. 

nak balik baru gembira 

rafa sampai nak masuk balik dalam kereta tido lagi 

lepas tu pegi one utama. nia dah lama cari buku frozen baru nak beli. ni kat mana eh? borders kot. 






lepas tu nampak hamleys. ape benda kedai ni tak penah tau pun. then masuk je whoaaa.. budak2 lah. apa lagi, main free lah dalam ni. beli nye haram.. konsep macam toyRus tapi hat ni lagi best lah. harga toys tah tak tgk pun sebab tak de nak membeli kan.

 kita sudahi dengan aktiviti menghiburkan anak2 dengan makan molten chocolate cake. nia boleh hadap sorang je benda ni. tengok ni teringin pulak nak makan ni jap gi.


0 comments:

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in