bloggers! 1 hari 1 entry jom!

dah nak masuk 2hb ni. i better do it fast for my first entry in 2014. jom weh? cabar diri sendiri 1 hari at least 1 entry. ala, tak sempat pakai laptop pun pakai phone boleh kan? pakai apps blogger tuh. senang bebeno. tapi aku? aku prefer pakai laptop jugak. puas cerita. and teratur. gitew!

harini dari bangkit tido, ok, mulai hari ni nak itu nak ini. baik aku baik 1. first thing that i start to change is kemas katil. hahahaha... bad habit, dari bujang sampai la. tak pernah kemas tempat tido. wan? 2 x 5. tu pasal sehati sejiwa. so kemas cantik2, rasa kemas je. hopefully esok start keje sempat kemas. 

benda yang tak boleh resolve lagi ialah melipat baju. ni tak tau bila seru nak lipat setiap kali lepas angkat tu datang. dah setimbun atas katil bilik bawah. bila mak aku ke ina nak dtg ni. kahhhhhh keji. hopefully at least seminggu sekali dapat lipat. another resolution katanya. 

ada orang tu nak bangun awal pagi, masuk keje awal, balik pukul 7 malam paling awal. unless kalau kena keje malam lah kan. ok we will see. ok la kot. so just in time nak amik nia tuisyen pukul 7.30 malam sebelum balik rumah.

aku lak, mmg dah start amik waktu anjal. masuk keje pukul 8 balik pukul 5 sebab nak hantar nia tuisyen pukul 6. paling lambat pun balik pukul 5.30.  niadel pulak esok dah start sekolah. 2-2 morning session. senang tak pening nak atur diorang nak pakai baju mana pagi2. kadang kita amik baju tu, diorang tak nak pakai. dah drag lagi masa waktu pagi. ni senang, semua pakai baju sekolah then jalan.

rafa ok?

yess that smile yang mama rindu. dah bole sembang2 sikit. nanti bila dah settle batuk kita sembang2 ye rafa. selsema nampak dah kering. batuk je ada lagi. sekali batuk mmg kaw2. tapi bukan kerap. ok lah tu, way better than before

 ok, till then. ingat ye, 1 hari 1 entry. like i use to do it before. kenangan semua ni nanti. kan?


3 comments:

Rizziela said...

iNSYALLAH

shark said...

x sempat wei..
kadang malas kadang rajin haha..
:P

Elyn Sani said...

Chaiyok2! Aku mmg berblog pakai hp je. X dan dah nak bkk laptop resize gambar apa bagai. Periuk belanga kain menimbun sentiasa menanti! Kah kah

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in