at anis & zul's wedding

asalnya malam tadi aku nak update. tapi tetiba sakit kepala menyerang. siang semalam panas sangat kot. so terus naik atas tido. korek balik minyak cap kapak. rasa takut lak nak consume actifast. dah banyak sangat makan ubat. badan makin tua. makan ubat mmg bole sembuh kejap, tapi kesan jangka panjang kita tak tau. maka, tido lah ubatnya. tido adalah ubat yang paling mujarab sekali. by morning, ok sudah.

so semalam ada jemputan majlis pernikahan anis and zul. sebab kan wedding ni lah, ramai bebena yg PM aku tanya ni anis, kurniawan ke? to clear the air, ye this is the same anis. anis kurniawan. anis convent. anis and saleh are not together anymore. dan telah ditulis jodoh dia dengan en zul. she has been through alot. aku sebagai kawan sentiasa mendoakan yang terbaik untuk dia. dan moga hubungan ini kekal hingga ke akhir hayat. amin...

aku dah dibooked since last year lagi. nasib baik lah dia punya majlis 3-6 petang. sebab wan kan keje. so kalau korang nak aku attend wedding on saturday, buat pukul 3 ke atas tu molek lah time nye tuh. hahaha... dia lebih kepada majlis minum petang. tapi minum2 petang pun, ada nasi jugak. macam2 menu. majlis makan2 kat rumah mak anis ni mmg tak pernah mengecewakan tetamu lah. heheheh... nasi minyak, satay, roti jala, kuih muih. maka, majlis pukul 3 sampai 6 petang tu, terentak sampai pukul 6 petang kitorg melepak. jadi tetamu terakhir gitu.

nak datang tgk diorang akad nikah mmg tak sempat dah. wan balik keje pun dah pukul 3. balik2 je teru gerak. becinta gak nak keluar rumah petang2 dgn panas terik ni. tapi keranamu anis, ku sanggup! terharu tak? :D

sampai je gang sekolah dah sampai dulu. lepak jap dengan diorang. anis dah selamat nikah time ni. tu apa nia buat kat veil aunty anis tuh? ekin, kamu sejak dah kahwin makin berseri gitu!

ni dgn gang masa matrix pulak. cam poyo je mention gang matrix. hahaha. kekdahnya explain kat new reader lah kan. ni menunggu along sampai. tu kitorg pun lepak lama. 80 kali datang rumah anis pun tetap sesat. sabajelah.

sementara menunggu makcik along sampai, lepak dalam jap. niadel dah buat mcm rumah sendiri. slumber je melompat lompat atas pelamin.

hantaran daripada kedua dua belah pihak. 

makcik along baru sampai. kesian dia kitorg paksa makan laju2. hahaha... tgk tu orang pun dah takde. tinggal kitorg je.

amik gambar sebelum balik. sorry la nis, tertutup pulak ko, along himpit aku. 

time ni izz baru bangun. si niadel dok tercari cari mana izz, mana izz. dapat gak jumpa. bila semua orang dah nak balik. so amik gambar lagi sekali kat pelamin. haru biru nak amik gambar sama- sama. laki anis confirm terkedu tgk kekecohan along. :D

i love this photo... humble je husband anis ni. that is our (aku dgn wan) first impression.

last but not least. doakan yang terbaik untuk korang berdua. amin ya rabbal alamin...

5 comments:

Nad MamaZN said...

Selamat pemgantin baru anis n zul! =)

alongaishah said...

aku tak suke entry ni sebab lebih banyak mengutuk aku daripada memuji aku...hahaha...takpe...byk faktor lewat...antaranya...sbb nak sgt makan hardware cafe,setlekan pekeja laki aku, n masa mula bertolak aku yang drive...mmg le jadik lambat....hahaha....yang penting aku lagi suke dapat jumpe korang2 yang sbnarnye suke kecoh jgak kan...kahkahkah...aku pon lupe le nak mintak maap kat smua kaum keluarga korang smua especially laki korang semua...chill ya....

Anis said...

ok la aly, aku terharu. hehe

aku agree jugak dgn along, tp mmg btul kot along. terima je la ye. hahahah

terima kasih la aly dtg majlis kitorg. mmg zul sengih je tgk korg. dgn anak2 kecik semua.

shark said...

sy malas sungguh nak pi kenduri..tak suka..hehe

Jiey Mien said...

Semoga berbahagia untuk Anis..

:-)

Moh kita doakan untuk kawan2 yang lain sekali..

Aminnnnn..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in