happy diwali!

rasa seperti malam minggu je. minggu ni pergi keje perasaan tu macam hari jumaat sebab esok nya cuti. berselang seli cutinya. tapi perasaan je lah. kerja bertimbun jugak. office mmg macam mood cuti lah. sebab budak dah start cuti sekolah, office pun macam nursery. anak2 officemate datang sekali. so mmg leisure je rasa harini. dok sembang pasal trip ke kelantan next month. nak duduk mana. aku punya misi nak shopping tudung bawal. masih trending lagi kan tudung bawal? ok, mmg tak sabar nak pegi pantai timur lagi. aku kalau kata pegi kelantan ni dalam kepala dok fikir tudung, kain pasang dgn toto. hehehehe... and of course the food. dok mencari hotel / homestay lagi ni. kalau boleh yang bukak mata terus nampak wakaf che yeh. tapi wedding officemate kat rantau panjang. takpe, pegi wedding kejap je kan. :)

tu je lah cerita menarik harini dalam hidup aku. ni baru kesempatan nak update blog. niadel tak tido lagi. tadi tgk adam&hawa pun tak aman. bising budak2 ni. semalam maksu call dia tanya ada bape orang dalam rumah adik tuh? macam ramai je. padahal budak be2 ni je. mmg bising. mama dah lemau dah ni. lepas ni nak masuk tido dah.
esok nak pegi mana ni? korang bawak anak2 kemana? wan cakap takkan nak pegi hong kong balik hari. ingat nak naik genting. tapi musim hujan ni tak sesuai lah pulak. mandi sungai? lagi mengarut. langkawi balik hari? bukan2 lah idea. nak pegi mana ni weh? rabu nak pegi mana? tak boleh duduk rumah saja2 dah sebab last weekend dah memerap kat rumah.

sempena deepavali yang menjelang esok, aku nak share video nia menari lagu hindustan bertajuk chammak challo dalam cerita lakonan hero pujaan hatiku shah rukh khan, ra.one. lagu tu untuk konsert nanti. budak umur 6 tahun punya konsert. tapi sebab niadel kan full day kat sekolah maka tau lah step lagu ni. sebab dah nak konsert ni deme dok berlatih hari2. tu nia pun berlatih kat rumah juga. lagu dia nanti lagu korea. meh tgk chammak challo versi nia.

aku rekod masa tgh tgk Anugerah skrin haritu. punya lah bosan. baik aku layan anak aku buat konsert. adel tu ada hati jugak nak join. ada lah rupa step nya sikit.


ni original version of chammak challo. warning : video ini mengandungi banyak pendedahan kulit. aku nak korang tgk dance step dia lebih kurang sama dgn nia nari. kira teacher diorg ada amik step kat sini jugak lah 


esok juga release filem terbaru SRK. jab tak hai jaan. mmg nak tgk, tapi dok tgk kat GSC & TGV, tak release lagi pun. kata release on deepavali. ish, bila release ni. tak saba nak tgk. kipas-susah-mati lah katakan.

last but not least, happy diwali to all indian friends out there.

7 comments:

Nad @ MamaZN said...

Esok kitorg cdg nk p jusco equine..
Papazakwan tkmo p yg jauh2
Jadik la...takde la dok umh sesaje =)

alyyani said...

nad : tak larat nak ukur mall dah. kesian kat budak2. kitorg pun dah naik bosan. tp tu lah, blur tak tau apa nak buat / kemana.

nome said...

comelnya nia menari!

nampak dia fokus dan dok ingat apa yg cikgu ajar..ekekee...memang terbaek la nia! semoga konsert nia berjaya...you can do it girl! :)

alyyani said...

nome : kita tgk konsert tahun ni mcm mana rupanya nanti. hehehe..

shamirazafisa said...

Minat gak eh kat chammak challo.
aku nye ringtone phone intro chammak challo.. ble dgr je leh trbayang kareena menari.. dh tiru tp x jadi.

alyyani said...

ira : ko minat hindustan ke? lagi dasat ni siap buat caller ringtone. aku nye phone nasib tak boleh buat, tidak kalu setting caller ringtone hindustan kot. kahhhh.. mmg aku peminat lagu2 dalam movie shahrukh khan. dulu semua hindustan layan skang limited tu SRK movie je sebab movie2 hindi skang ni mcm tah apa2. faktor usia pun ye. :)

wan syamzaima said...

dik,dh decide ke duk kat mana kelantan?nak wan suggest nak stay mana ker?

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in