we're back!

assalamualaikum. alhamdulillah, my life goes back to normal routine starts today. harini baru aku rasa betul2 comfortable nak makan. actually since last friday aku rasa macam oh, macam ok kot dah ni. terasa boleh dah makan solid food. maka, aku pegi melantak sepingga nasi beriyani. masih rasa pedih2 dalam tekak ni tapi kutahan jebat! lapar gila punya pasal and mmg dah tak sanggup nak makan bubur. bayangkan lah 2 minggu aku hanya makan bubur sahaja. bersulam kan aiskrim, ais dan air sejuk. thats it.tak kurang, tak lebih.

so mmg susut gila lah badan aku. aku lah rasa susut. orang lain kot nampak sama tak tau lah kan. orang lain tu sape. takde sape pun. mmg 2minggu melepek je kat rumah. nak keluar tak bermaya. makanya duduk diam2 kat rumah. niadel cam biasa aku hantar kat nursery. second week aku MC tuh aku yang incharge hantar budak2 as wan dah start keje kat tempat baru. ok lah, aku dah kuat sikit. but belum totally ok.

actually aku dapat extend MC sampai hari raya haji. tapi last friday aku dah report duty kat ofis. i'm feeling ok. not fully recover but better than the previous day. apa jadi bila aku makan nasi beriyani tuh? lain pulak cerita nya. perut aku tekejut gamaknya first time masuk solid food after 2 weeks. sekali memulas perut aku. tah masuk angin ke, cirit birit ke, tapi mmg rasa mcm contraction lah. mujur lah masa tu dah weekend which was last friday nite. so bekubang atas katil je. gatal kan? badan macam terkejut kot. mmg rasa uncomfortable gila bila aku slowly take solid food. 

semalam pun macam pening2 lalat lagi bila start makan macam biasa. tapi rasa bertenaga lah nak handle budak2. harini, i'm feeling much better. rasa macam semangat pulak nak start keje esok. padahal boleh je MC lagi. tapi jadi biul lak duduk takde buat menda. so tadi sessi membalas dendam.

sessi membalas dendam. dalam kepala ni dah list kan macam2 nih. tungu nak dilunaskan je. kira tercapai hasrat nak kembali sembuh sebelum balik raya haji kat perak nanti. raya haji mmg daging kurban galore lah. sure mak masak macam2. wah, mak tak sabar! mak makan tak pandang kiri kanan yo.

mak kembali tersenyum. apa lagi anak2. mmg beronok2 mengerjakan mak diorang.

so, ada yang merindui makcik 2 orang ni tak? nak aku cerita pasal USS dulu ke pasal operation aku dulu? ke move on je lah cite current story je. oh, akan ada entry berbayar coming up jugak. so, singgah2 lah selalu ye. :)

15 comments:

Nad @ MamaZN said...

yeayyyyy..!!
alya n niadel sudah kembali..!!!!!
rindu giler kot!!
lama tak bace celoteh alya, huhu!

tak kira, uss kene citer, operation pun kene citer..
pasal kambing golek time raya aji pun kene citer, haha!

alhamdulillah...
hope akan kembali sembuh seperti sedia kala pasni ;)



alyyani said...

Nad : hi! Tiba2 kita jadi semangat gila nak cerita semua. Semangat batu gitu! ;)

Anonymous said...

Alhamdulillah ...
puan blog dah sihat ... windu nak tengok adel ngan nia beraksi ...

dr,
dahlia

Ainal Faidza said...

Cite2..jgn xcite..sume wajib dicerita tu..johnny's bila weh?hehehe..

Iela Fazielah said...

alhamdulillah alya dah sihat...akak mintak maaf xdpt dtg menjenguk...sgt sibuk weekend akak...mcm xde life dah..asik keje je pulak...mana nak urus anak lg kan...kata supermom... wan dah tukar keje br ea.. tunggu momok lak... xsabar nak tunggu dia blk hujung bln ni..pastu keje tempat br jugak...

alyyani said...

anonymous : thanks. rindu gak nak membebel kat sini. insyaAllah blog tak kan sunyi untuk tempoh yg lama.

p/s : dahlia kakak ilham ke nih?

aieza : lepas raya haji kita date kat alapanda!

k.iela : ish kak, saya tgk life akak pun dah kelam kabut. tak yah visit pun takpe. bukan boleh cakap pun. kang kalau nampak org aku ni asyik nak becakap je. sampai wan kata bentan tu yang lambat benau nak baik

haish, tu lah keje laki kita kak, asyik lah tukar keje. tapi sebab nak meningkatkan ekonomi keluarga kita sokong je lah ye tak? hope momok punya next keje akan spend more time at home :)

Chik Na said...

alhamdulillah alya dah sembuh :D

Zura@Iwan said...

alhamdulillah ko dh much better....windu la kt 2mkcik tu...ko windu aku dk? hikss...

perut ko tkezut la tu ...2miggu mkn bubur....terus sakit perut..hehe

alyyani said...

chik na : alhamdulillah chik na. moga2 baik2 saja lepas ni :)

zura : aku rindu kat ko dgn irfan gaks. nanti aku dtg jenguk eh :) tu lah dia wei. skang dah slowly ok. alhamdulillah...

nome said...

alhamdulillah kamoo dah sehat....bleh la mkn sedap2 ari raya aji nanti....suka sgt tengok kamooo ceria beb :)

Anonymous said...

salam alyani ,

sy bukan bukan kakak Ilham , silent reader dan friend dlm FB alyani ... aper2 pon sy mmg suka baca blog ni ... ari2 singgah ....

dahlia.

azi said...

welcome back!!

alyyani said...

nome : thanks babe. bila nak lepak sama lagi ni???

dahlia : thank you so much! singgah selalu :)

azi : thanks! :)

Anonymous said...

alhamdulilah dah ok ye? ain dah bersalin ke? ain tu ok buk la jaga budak2. tu la, tatau sbb budak yg dah makin ramai or pengasuh yg makin kurang..tp memang kurang terbela budak2 kat situ. dah dpt tpt lagi ok bagus la...

-ayu-

alyyani said...

ayu : ain dah deliver. tak sampai sebulan pun lagi. baby girl. betul lah tu may be sebab ain takde. tapi nanti bila dia dah balik kerja, mesti nak jaga anak dia kan? then pengasuh mmg tak cukup. so akak kena amik keputusan bertukar taska lah. mmg berat rasa tapi terpaksa. lg pun diorg dok day care sekolah diorg. :)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in