happy 4th birthday rania ayesha

dah 4 tahun umur nia. tak reti dah nak menulis apa progress nia. nia dah pandai itu, pandai ini, boleh itu, boleh ini. aku rasa nia punya progress sama macam anak- anak yang sebaya dengan dia. mana ada kita, situ ada dia. apa kita buat, benda tu yang dia nak buat. eagerly to know and learn all thing. typical la kan? nia anak yang baik. she is, will and always be our strength and weakness. dia happy, kitorg happy, dia sakit, kitorg sedih, dia nangis, kitorang geram! hahahah... tak lah. she is a good daughter. mudah- mudahan disenangi oleh orang sekeliling dimana sahaja nia berada. dan semestinya doa yang supaya Allah berikan yang terbaik kepada nia. Happy Birthday Sayang!

umu baru, kita bagi rambut baru kat nia.

before...

after. memula nak trim sikit je. sebab nak bagi boleh ikat. tapi macam, alah, zass je lah. 

tersipu sipu malu bila mama amik gambar. sabajelah.

done! adik nya potong rambut tak??

rambut adel ni tak tau lagu mana nak potong sebab lain konsep rambut nya dengan nia. for the record, ni first time dia gunting rambut lepas dicukur kan masa lahir dulu. rambut kalau time mandi, bila basah mmg cecah pinggang dah. kejung hampir nak nangis sebab takut. 

kita potong sikit asal boleh ikat bagi nak meringankan kepala dia.

tadaaa!!!! ermm macam takde beza pun ye. heheheh.. mmg pun. pendek kan aje. bila buat pony tail kontot je lah. kalau kaler merah rambut adel confirm sama mcm proncess merida dalam brave movie tuh :)

malam tadi masa tgk tgk tv ada cute conversation from them. mak pasang telinga je dengar.

adel : cantik lah rambut kakak

nia : rambut adel pun cantik jugak

mama : *melting*

5 comments:

wanie md zain said...

happy besday nia..be a good girl ok...

Mama Likha said...

hahaaha cute conversation !! ish !!!


hmmm.. entry bday nia, terselit cerita adel sekali. mcmtulah bila ada anak 2 kan..? hehehe...


anyway, hppy bday nia. be d gud sister and dotter always k? kakak nia mmg gud, nmpk rajin sgt bt homework kt rmh... biar kekal bgitu smpi besar k :)

Iela Fazielah said...

so sweet..... hepi bday nia.... lain pulak rupa nia rmbut gaya baru

Zura@Iwan said...

selamat ulangthn kelahiran Rania Ayesha.....

Gieyana said...

baik jer both of them kt kedai gunting nie..kalau nureen sori! So kena gunting sendiri...:-)

happy birhday Nia..:-)

anak2 ko srg curly n srg straight..cute jer rmbut dorNg..:-)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in