tak pernah- pernah

tak pernah- pernah seumur hidup sepanjang aku bekerja kat bijakgroup ni, ada orang buat surprise birthday untuk aku. birthday aku kan jumaat lepas, so i didn't expect anything. it's just another normal working day. pergi keje cam biasa je. yang staff pompuan semua wish la. yang lelaki mmg tak lah kan. aku pun rasa awkward kalau deme wish. mmg nature office aku gitu.

then lunch officemate aku belanja lunch. thanks ika for the lunch treat. so ingat that's it la kan. balik ofis, tetibe masa big boss aku nak balik, mmg dia akan lalu bilik aku kalau nak balik. tetibe dia singgah cakap 'ok alya, i nak balik dah. so happy birthday to you. sorry tak sempat, sebab i am rushing' first aku terkesima dia wish aku birthday. tak pernah2 ok. mana dia tau? aku mula syak gang lelaki ada whatsapp group sendiri. maybe diorg ada cakap2 ke kan. kahhhhhhhhhh punya menyibuk nak tau sampai gitu sekali speculate.

then dalam kul 4 lebih tu tetiba assistant aku tarik aku 'kak jomlah...' aku cam apehal ni? tgk kat depan, ada kek. waaahhhh tak lah terharu sangat cuma aku tak sangka lah. selalu aku lah yang jadi dalang behind the scene of every occasion ni tetiba i pulak yang dirai. sorang2 lah aku tanya macam mana bleh start ni? punya sibuk nak tau sampai kena marah. makan je lah kan dah orang bagi. 

alahai, baru nak merasa orang baut surprise weh. bagi lah can nak excited. kahhhhhhhhhh.... malam nye pulak dinner kat islamic steak house bangi. aku dah penah makan, saja bawak wan tgk dia berkenan ke tak. nampaknya tak. hehehe...

nama mak jemah ni mmg dah lekat lah dgn aku. start kat office lah lepas tu membawak ke sedara mara belah ayah aku. 

the cake written 'HAPPY BIRTHDAY MAK JEMAH... FROM TEAM BACKERS' thanks guys for the cake. MJ terheru

part of my colleagues

 qeqah cake. dapat bawak balik sikit bagi wan dgn niadel makan

malam nye. lama dah tak dinner kat luar. masak ke? tak jugak. tapau! :p

payahnye nak amik gambar dgn anak2 aku ni. aku makan pasta, niadel kids spaghetti.

wan makan ribs. not bad katanya

sekian cerita sambutan harijadi saya tahun ini.

3 comments:

Kesuma Angsana said...

epy belated birthday ye dear!

Zura@Iwan said...

best la..ada gk cake bday ...

Iela Fazielah said...

bestnyer... akak gak xde smbutan..mamat tu rushing sgt nak prepare hal keje... akak dilupakan..lgpun dia dah nak sengkek...haha

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in