Family Gathering at Aroma Ikan Bakar, Jeram

Lepas balik KL, normal routine lah kan. tapi jumaat tu kita cuti balik kan sebab merdeka day. untung betul duduk malaysia kan banyak sangat cuti. tu yang ramai jadi pemalas. sedap cuti. berbalik kepada tajuk, the idea of having a family gathering came from our maksu and pakcik aman. watak- watak dia, pakcik aman dgn maksu ialah adik- adik ayah aku. dan yang terlibat jugak ialah kyan (noran wahida) kyan is kak yan. aku malas taip kak yan or k.yan. kyan terus. diorang mencadangkan untuk makan2 ikan bakar kat sana kerana dikabarkan ikan bakar kat sana best. 

so the next day ke on the sunday lepas balik dari kampung tu ke, kyan call aku tanya merdeka free tak? so far mmg available la. then she told me the whole story and kalau ada contact sedara mara lain mintak dipanjangkan. memula kitorg buat list of attendees. email ke tuan pengerusi yakni yang akan open table. so dari situ jumlah attendees bertambah. so in total pakcik aman reserve kan 40 pax. 

mmg teruja habis sebab kitorg ni jarang berkumpul macam ni. i mean selain event2 kenduri kahwin or raya or kematian. lagi pulak masa majlis bukak puasa family pun aku tak join, raya tak sempat jumpa, so amik peluang ni nak jumpa semua. secara tak langsung aku pun jadi part of organizer since aku ada contact sedara mara. siap buat whatsapp group lagi. harinya pun tiba. lepas maghrib kitorg bertolak. sampai paling lambat tapi just in time diorg nak hidang makanan.

last minute ada  pulak pertambahan. berlaku sikit kekecohan aku dgn kyan yang organize kan. mujur boleh tambah kerusi meja. so lega disitu. bila sampai je, tgk 1 row meja tu family kita tu adalah satu perasaan yang seronok sgt. mcm kepuasan dapat mengumpulkan semua. tak semua, tapi semua wakil family ada. adik beradik ayah aku ada 9 orang, semua ada wakil. so malam tu bukan kita fikir pasal makan sangat pun, tapi dapat berkumpul ramai2 macam tu adalah sangat fun!

menggagau gak nak mencari kat mana diorg ni sebab dah sampai lambat kan. kawasan dia besar and banyak area. tapi jumpa gak. group yang paling panjang ha.. ni makanan baru sampai

 mother will always be a mother, kat mana2 pun kena make sure anak2 dpt makan dulu, baru mak boleh duduk makan

 menu malam tu. aku tak ingat tu aku cek balik dalam email. credit to nome's blog sebab mmg aku ingat dia ada pegi aroma ikan bakar ni. mostly mmg amik menu dia lah. thanks mie! mmg berbaloi baloi

siakap stim dia mmg terbaik lah. pedas2 gitu

cuma ketam tu mmg buat masak lemak lah. mmg keluarga haji moktar sungguh sebab apak den mmg peminat masak lemak. begitu juga adik beradik nye. hehehe.. wan baru nak makan tetiba anak nak pee pulak. dia la kena bawak. jauh lak tuh. sabajelah si nia ni

tuan pengerusi yang tunjuk good sign tu. pakcik aman kitorg. and the rest of our big family

gang mak mak jemah

lepas tu tukar2 no phone lak sebab nak add dalam whatsapp group

dah selesai tu, and dah alang jumpa semua agih duit raya kat anak- anak buah and sepupu sepapat

mari lah cabar aku name all the family member start dari kiri atas sekali faiz, afiq (dukung nia), ashraf, paksu, aizat, yan, anas. dari kiri row tengah kak wana (baru kenal haritu, hahah.. she's very friendly), abang aznee, anak abang azli tatau nama, abang azli, fariz kot, abang amir, laki aku, pakcik jamal, aku, iwan, hozair, anis, makcik aznah, makcik liza, farisha, fiqah (amar block), pakcik pozi, pakcik aman (chief). duduk dari kiri abang apiz, anak2 dia aku kena iqbal je, aishah, makcik ezan, anak along aida aku tak kenal nama, angah fidah, kak rini, kyan, maksu, amar. fuh! aku tau korang tak nak tau, tapi aku saje gatal nak tulis. hehehe

sebelum bersurai, say thank you kat semua and tukang belanja. kalau tau kena berucap, aku tulis skrip awal2 tau. hahahah... hope this is no the last. lepas ni bole buat proper event and gather all of Haji Moktar@Mufti@Jaafar's Clan. <---- fyi, arwah atuk aku ada 3 nama dalam IC :)

5 comments:

Zura@Iwan said...

aku pon buat family gathering masa ry ritu...

tp adeii syg la..x snap photo ramai2 mcm ko tu..huhu

nome said...

family gathering paling mantop yg aku penah tgk so far....cayaklah! semua sporting...mmg meriah kalau dpt jumpa ramai2 camni...soker aku!

mmg berbaloi2 dpt mkn kat situ...murah dan sedap!

~ Ibu ZAAZZ ~ said...

kami pg ari tu ada order yg tak sampai. walaupun x sampai, nasi ada lebeh. tapau bawak balik. lauk pun ada lebei. ha ha

Nad @ MamaZN said...

giler ahh!
sgt happening! :)

Kesuma Angsana said...

wah cukup meriah ye

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in