alhamdulillah dah 30 tahun

yeay, dah 30 tahun! proudly announce gitu. tua dah diri ini. tgk budak2 yang baru start keje ni, lahir tahun 88, 87, 90an pun ada. mmg terasa tua benau lah. alhamdulillah, di usia ini, masih lagi bernafas. dilahirkan dalam family yang happening. ada suami yang menerima aku seadanya. aku ada niadel yang awesome! masih mengekalkan prinsip : hidup secara humble dan besederhana dalam semua benda. 

i'm blessed. umur 30, but i don't look like i'm 30. orang la cakap kan. fakta meluat tapi benar. berat masih maintain 46kilo. rabun makin teruk. kulit muka maintain kusam. kalau tak makeup rupa mayat hidup. saiz seluar masih 25. tapi kalau letak hp dalam poket, mcm tak bernapas lah hp tuh. baju size S pun celus lagi. tapi dah pakai saiz M lah sebab tak nak nampak susuk tubuh and mesti bawah bontot. cincin risik, tunang, kahwin masih loose lagi. pegi mana- mana we (aku & wan) look so small or young to have kids like nia and adel. gitew. tadi baru kau cakap humble kan? ok2, enuff said. 

hidup kita ni hanya sementara. Allah kasi pinjam je. pesan untuk diri sendiri, moga aku diberikan kesihatan yang baik dan dipermudahkan segala urusan. tiap2 tahun bila usia meningkat benda yang paling utama aku nak sejak ada anak ni, ialah, aku nak tgk anak2 aku membesar. walau apa pun rintangan aku akan beri yang terbaik untuk niadel. moga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan aku memohon kepadaMu agar hidup ini diberkati.

amin ya rabbal alamin... 

nyanyi lagu nasyid kumpulam saujana impian "keluarga bahgia... keluarga bahgia... ooooo...."


note : to artinalife; kompaun MPSJ yg saya dapat mmg appear no. awak boleh cek kat pejabat MPSJ. tapi kalau kata saman tahun 2003-2004 baru dapat tahun ni, lama sangat tuh. mcm tak valid je. better cek untuk pengesahan. kompaun saya paling lama pun dari tahun 2007 keatas. harap membantu ye.

note2 : esok aku buat birthday party untuk diri sendiri. hahahaha... tapi takde kek lah. korang yang nak join, jom lah dtg rumah. email me at alyyani@gmail.com for more info. thanks.

note3 : tak lupa jugak kepada kembar- kembar ku sekalian yang hari lahirnya jatuh pada hari ini juga, kembar sama tahun, fiza tajuddin, kembar senior sikit kak ilah, kembar senior banyak pak tam aku, kembar retis, devon sawa dan yang the latest yang lahir pada hari ini jam 8.40pagi tadi anak ke3 kawan baik aku ita. after 2 girls, yang latest edition is boy. siap tunjuk bebird baby dia lagi tadi. merasa ke aku nak ber-anak lelaki ye. Allah lebih mengetahui. :) senang kita celebrate birthday sama- nanti ye baby. happy birthday to all of us!

10 comments:

Nana Aziz said...

hepi besday utk kesekian kalinya..haha..o ye..ita bsalin harini ek.sama la ngn ko tarikhnya..mmg btl2 bes fren la korang.mcm dirancang.nnt ank ke3 ko nnt ko plan lhr time tarikh lahir ita plak..haha..aku plak yg over..hee

wanie md zain said...

happy besday alya...ooo esok buat beseday yek...tunggu kita dtg yek..heheheh

Zura@Iwan said...

selamat ulangthn kelahiran buat ko....

#wpon dh wish kt FB..hihi

shark said...

hepy besday..
saya muda lg baru 28...kuikuikui ;p

r|nA @ ja|j|na said...

happy birthday alya..semoga alya terus sukses dalam kehidupan ye, insyaallah..mmg nampak mude gitu, macam 25, ahaha..ops, humble kan, puji pon kenelah humble jugak, hehehe..

wan syamzaima said...

happy 3 series birthday adikkkkk....sama la kite yer...even umo 30,tp still look young..ahakss..

ada. said...

Homaiiii 25 kak? fuyooooooooo

Happy birthday kak! Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki :)

Shasha Mohamed said...

Happy birthday to you.
Semoga segalanya kekal happening dan baik2 belaka. Juga semoga panjang umur dan murah rezeki.

Shasha Mohamed said...

Happy birthday to you.
Semoga segalanya kekal happening dan baik2 belaka. Juga semoga panjang umur dan murah rezeki.

Shida said...

hepi besday alya..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in