ke teluk kemang, negeri 9

start time : 1.10pg. lets! semalam pukul 7 pagi dah punch out dari rumah. sepupu aku kawin. family aku sampai dari perak pukul 4 pagi. sebab parents ada meeting malam tu. maka almost mid night baru gerak ke KL. maka aku dgn wan tido kat hall je sementara tunggu diorang sampai.

sampai dalam kul 4, dah aku tak boleh tido. sampai ke subuh, terus je siap. setelah sebulan lebih pindah baru nak bukak kotak baju kurung. ni baru rasmi nak pakai balik setelah sekian lama tak pakai. raya last year kot last pakai baju kurung. ni nak raya balik baru nak pakai. sebelum kenduri tak penah pun ber kurung. tapi sebab family kan, nikah pun kat masjid maka tak reti2?

ok, kelaut as usual. keluar kul 7 pagi, stop kat R&R Seremban for breakfast. orang pack. tak jumpa tempat duduk.

breakfast kat sini tak sedap. tapi mengenangkan jauh nak berjalan, jamah lah apa yang ada.

nia breakfast ni. settle sarapan, terus gerak sebab nikah kul 10 kat masjid qariah teluk kemang. bila sampai je, kitorg yang first sekali sampai. family member yang lain dah stay semalam kat sini. 

ontime pengantin sampai. diorang datang serentak. yang baju kaler gold tu la pengantin. sepupu kitorg.

yang baju merah2 tu adik pengantin. mmg baka tinggi2 ye dak?

the bride. menanti dalam debar. tapi maintain senyum

about to tie the knot. tapi tok kadi ni boleh tahan banyak gak soalan2 dia tanya. mujur gak pengantin nampak dah bersedia. antara soalan yang menarik perhatian, kenapa lambat kawen? bole?  ella tu kawen umur 46 tok! semua went smooth dan dengan sekali lafaz, abang ijam sah menjadi suami shafiqah. alhamdulillah...

yang dirai...

selesai upacara nikah kat masjid, kitorg terus gerak ke rumah pengantin perempuan sementara nak tunggu bersanding pulak. so lepak kat tempat yang dah sediakan.

cuaca haritu mmg panas terik. elok panas dari hujan ye tak? maka kita pekena aiskrim dulu sementara menunggu pengantin bersiap.

pengantin pun dah almost done untuk bersanding

 ready nak berarak..

pengantin menuju ke meja untuk makan beradab

to abang ijam, congratulations! to shafiqah, welcome to hajah ramlah's clan. :)

0 comments:

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in