bijakgroup family day 2012 - day 2

awal pagi dah bangun. harini mmg macam2 aktiviti. tgk itinerary dah semput. breakfast kat golf terrace cafe jam 7.30 pagi kitorg dah sarap. sebab shuttle sampai pukul bape tah lupa. kes tak nak telepas shuttle lagi. kat sini distance dari 1 attraction ke 1 mmg jauh. dari hotel ke waterworld saja dah 6km.

nia tgh sarapan. budak besar nia tak dapat tshirt family day. so pakai cap je lah.

 dah ready nak ke water world. shuttle ni tak leh tunggu lama2. sebab banyak round lagi dia nak pegi.

tgh rearrange group sebab ada yg last minute tak dapat join aktiviti. time ni adel macam2. dari sarapan lagi. mama nak makan pun payah.

kitorg group yang terawal sekali masuk dalam water world. nak pitam tgk orang kat entrance. mmg ramai.

yang merah itu kami! nak jadi cite ada gak 1 group ni pakai merah gak. tak ingat apa co apa. yg tau ada color biru dari LHDN and hijau, petronas dagangan. ada yang buat sukan lagi, macam2 lah.

coordinator water world ni pun hampeh. boleh silap bawak tempat. dah kena memanjat balik. macam2 hal..

dimulakan dgn telematch kanak2. nia memula tak masuk sebab aku tau mmg dia tak mau join. tapi sebab tak cukup orang dia kena masuk tapi tak nak masuk jugak.duduk celah kangkang papa je. 

settle telematch kanak2. telematch adult pulak. ni tgh nak panggil nama dalam kumpulan.

belum start dah begaduh. aku bahagi group tak betul kata deme. padahal benda ni cabut undi. kebetulan group aku aku sorang je prempuan. hahaha..

ada 4 game, ni antaranya. 2 laki orang yang poyo tgh baling kelapa. coconut bowling..

 selesai semua, apa lagi, bebudak dah gelepo nak masuk air. sama gak lah dgn yang tua. cik kak kita ni mmg teruja habis. semua aksi dia buat. rindu pool dia.

yang mak2 orang ni, kita duduk main tepuk2 air je lah kat tebing wave pool ye...

yang bujang dgn bapak budak, sakan! ni high speed slide. lebih 80kilo tak leh naik ye. bak kata neny nanti tercampak kat kelapa sawit. kahhhhhh

ni bapak orang lagi a.k.a bapak niadel. kat inner tube area.

kul 12.30 lunch ready kat side walk cafe dalam waterworld. menggigil kelaparan lah. tapi aku menggigil lain. menggigil marahkan Afamosa sebab next program treasure hunt kat dalam water world jugak. tapi bila aku cek, diorg kata diorg dah set up kat resort area. haaaa meletup lah aku. isu nya kat sini, apa2 urusan, aku deal dgn office KL. itu yang diarahkan. so KL office akan instruct melaka office untuk buat. so terlalu banyak miscommunication disitu. apa pun, mmg aku insist nak buat kat dalam water world. itu yang dirancang. so diorang mintak lewat kan dalam setengah jam untuk diorg set up. nak makan pun tak aman. baju yang basah pun kering sebab menunggu.

sementara tunggu treasure hunt bermula. ada yang lepak kat cabana yang kitorg sewa, ada gak yang mandi manda. tapi mmg lemau lah nak menunggu pukul 2. ada yang dah bunyi jugak...

then cordinator untuk treasure hunt pun dah sampai mengarah kan kitorg ke sand area. distance dari 1 tempat ke 1 tempat dalam water world, mmg boleh tahan hazab gak. sian yang pregnant dgn yang bawak anak kecik lah.

game dah nak start. mmg lemau..

tapi bila game dah start, semua bagi komitmen yang best lah. nak menang lah katakan. dah nama pun treasure hunt kat wet world, maka clue2 pun mmg kat wet area la. ada yang sampai basah blackberry. 

ni group laki den ni. semua lelaki. tapi no last! 

kira boleh tahan thrilled gak lah treasure hunt diorang buat ni. aku lah seksa. dukung adel alldway. segala ceruk kena pegi, kena panjat.

shuttle datang amik kitorg pukul 4. memasing dah pancit. malam nak kena menyanyi lagi. adeh...

 nia? dah macam anak terbuang pulak. kat cabana dia dah pengsan...

sambung malam rock kapak kat nexy entry...

1 comments:

nome said...

meriahnya beb! seronok sgt tgk korang berfamily day cenggini....thumbz up!

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in