from nia to mama

dapat 3 hand made mother's day card dari nia. 1 buat kat taska. 2 kat sekolah. lepas tu teacher kat sekolah kata kiss pipi mama lepas cakap selamat hari ibu. waaa terharu mama. then papa mintak kiss jugak. nia cakap papa tak yah. mama je. muahahaha...

terlebih satu Y. aku letak kat office aku..

 love terbalik? boleh la nia..

second card

i love mama... mama love niadel too... 

third card. ni buat kat taska

ni lah hasil dari gambar yang aku bagi kat nia tuh... memula tampal kat board taska. then cikgu soh nia amik bagi kat mama. 

semua mama letak kat office dah. anak 2 dah dapat 3 kad. meriah2... tetiba lak teringat aku tak beli kad kat mak aku lagi. tak dan kot. wish je lah esok. hadiah dah bagi awal lagi. papa punya kad? tak dpt la kot. dalam kepala dia skang dok ingat cat, grill, tingkap, lampu, kipas. lagipun mother's day kan. anak yang bagi kad. ewah. 

selamat hari ibu buat kita semua. semoga kita jadi ibu yang terbaik buat anak- anak kita. anak2 kita mencerminkan diri kita. macam kita ni anak2 tgh nak membesar banyak sgt cabarannya. banyak kerenahnya. tapi benda2 ni yang akan kita rindu bila anak2 kita dah besar nanti. so hargai setiap peluang dan masa yang ada bersama anak kita.

kalau takat anak menangis kita nak pukul, kita tak layak nak dipanggil ibu. anak2 umpama nyawa kita. sakit anak, sakit lah kita. gembira anak, gembira lah kita. sedih anak, sedihlah kita. selamat hari ibu mak. Al-fatihah untuk ibu mertua aku. SELAMAT HARI IBU!

8 comments:

Iryani Noor said...

awuhh so schweet..
happy mother's dat alyya =p

Nana Aziz said...

selamat hari ibu utk ko jgk..btl la..anak2 mcerminkn diri kita..

Anis said...

comel nye kad2 nia. hehe.

Nad @ MamaZakwan said...

sweetnye!
ala, zakwan takmo kasik mama ke? huhu!

hepi wiken alya! :)

Iela Fazielah said...

owh comelnyer....

@lfidah @dim said...

so sweeet dpt kad drpd nia..alya jengah blog sy jap..paksa pulak suh jengah blog..

tgk link nie..
http://apen-idariana.blogspot.com/2012/04/apenidariana-bloggersary-giveaway.html

tggu email drpd alya tak dpt lg..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah sangat2 terharu kalo dapat pemberian dari anak nak2 hasil usaha mereka sendiri...salam perkenalan i follow

LYAfrina said...

wah..sweetnyer niadel...
nia dh pndai tulis.. ok la tu..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in