mode : rindu anak

aku tengah stress ni. kalau buat stress test mmg graf tak cantik lah. stress dgn workload. alahai poyo, ko je lah banyak keje kan. but seriously i do. pernah tak ko rang rasa tgh macam2 benda nak buat kat ofis. tetiba ko MIA for a week. teringin nak buat. bagi lah alasan, boss kena pegi oversea ada personal matter. hahaha... mengong. mmg tgh mengong. ada ke kerja takde masalah? takde kot eh. yang tak buat kerja pun boleh jadi masalah, apa lagi yang ada kerja. apa aku mengaruk ni?

so, bila stress, sampai satu tahap tak boleh tgk pun kerja even banyak benda nak buat so amik hp, tgk gambar anak2, sengih2 sikit. lepas tu edit2 sikit. jadilah seperti dibawah. :D


korang tau tak kepantangan aku? bila orang dok cakap bab2 muka anak ni. i hate comparison. 2-2 anak aku kot. tak kisah lah muka cam siapa macam mama ke papa ke. yang penting binti nye muhamad ridzuan, keluar dari perut aku. kadang boring bila "eh, adel ni putih lain macam. ikut sape eh? macam muka sape eh? wan pun bukan, ko pun bukan." what the? korang paham tak? tak kisah la muka sape. penting ke muka cam sape2 tuh? kadang baru lahir dah memasing (biasa family lah) macam muka ko, macam muka wan. makanya aku dgn wan ni muka sama la eh masa baby. gitu? tak pun orang selalu cakap "eh apasal rambut nia elok lurus, rambut adel tak lurus?" aku ada jawapan ke untuk soalan2 tuh? lain anak kan lain. fizikal tu semua tak penting. cerah gelap tak penting. tok sah lah dibanding- banding. bukan lah mintak dipuji. tapi tah, annoying kot. 

eh, apasal aku emo ni? stress..stress...stress test... jom sambung buat keje...

5 comments:

wanie md zain said...

alya: bab compare tu wanie pun sama mcm alya..
kadang tak suka gak..
tapi adel tu namapak dah besar la alya...mcm budak 3 tahun dah..hehehe suka nyer dia dpt beg yek!!

waniemardhiyahna said...

Sama,klu da byk bnda nak kena settle mmg x bole tgk.even tgk computer pun rasa mcm nak muntah.lps tu trus skit kpala.time tu la tfikir nk pegi vacation hehehe

Mama Likha said...

betul2.. mcm kita yg tk keje duk rumah pun, msalah ttp ada jugak hahaha.

sbr yer alya.. ada audit lg ke... mmg stress tp zte ni tk pernah rasa kerja ofc sejak ada anak(nk bt mcmne resign 24 hrs mse anak umur 3 bln) so tk merasa....


alya..., zte pun pantang jgk org ckp mcmtu... nak tahu, one of kwn zte... mcm best fren lah mse zaman skulah smpi lah ke zaman sblum kawen, die blh mbandingkan rupa malikha... siap ayat yg boleh bikinkan kite hot dan2 tu dah naik angin... ayat die mcmni lebih kurang..., '' ehhh malikha ni sebijik segolek muka tu ty, pndai sugguh memotstet ( potostat ) .... TAPI org ckp klau anak perempuan kena sama muka ayah, anak laki muka mak, baru sejuk jer rumahtangga spanjang masa!''


haaa amek kau ! sapa kau nak ukur kebahagiaan rumahtngga aku, sapa kau nk ukur sejuk ke tak rumahtngga kite... haih ! serius kite sakit hati..., padanlan die smpi skrg masih belum kawen.. tgklah nti dh anak, mcmne perasaan dia.... tp kan alya, kite blh tgk perbezaan bila ada kawan yg dah berkahwin n ada anak dengan kawan yang masih bujang masih merncari2 hala hdup ni. haih !


kite pun tumpang geram kt sni. hiks sowieeee :p

Shasha Catering said...

Sabar ya, jangan marah dan tension sangat.
Be happy...

ps; lama tak datang sebab kurang sihat sikit.

ira said...

Aku pn marah gak org compare ank2 aku.. Paling tak tahan bile ade yg ckp.. Abg putih adik hitam.. Aku pn jwb lebih kurang la..Padam muke.. Ape2 pn.. 2-2 ank aku.. Tak de beza bg aku...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in