cerita twin stroller

alkisah, twin stroller pinjam masih berada ditangan. nak pulang ke member aku, memasing busy. dia mmg tak guna dah la stroller tu. tu aku lenjan kejap. so balik dari hong kong kalau outing ber twin stroller la kitorg. time nak keluarkan kat bonet mmg azab la. sebab bonet kete kecik. tapi bila 2-2 dah duduk kat dalam tu, best la nak bejalan. tak yah dukung2 dah. 

tetibe mcm jatuh cinta sama ini twin stroller. nak sangat memilikinya. tapi kan, last saturday, kitorg pegi ikea, nak merealisasikan rumah impian katanya, masyaAllah umat dalam tu, mmg weekend pack eh? weekdays ok tak? nak merempuh org2 yg ramai tu agak stress la jugak. org ramai sgt lah kat ikea. nak try makan kat foocourt ikea tu pun tak nampak tempat duduk. pegi semata2 nak survey je dulu. then balik umah amik sempoa congak2 nak beli mana2 dulu. 

balik pada tajuk, setiap kali kitorg bawak stroller rasa cam tua je. hahahah... rasa mcm sorong troli gitu. bab org memandang toksah cakap lah. sampai satu tahap ada yg menjenguk terus dalam stroller. nak je tulis kat stroller tu, buat tag "kami bukan twin".

but, i love twin stroller. :D sebab? mama tak yah dukung dah. mmg most of the time nia yg duduk dlm stroller. and most of the time jugak aku yg dukung adel. so mmg rasa lapang je lah bila ada twin stroller ni.

skang takde dah pakai baju sama. sauk mana ada. dulu tu suka gak bersedondon. nampak cantik bila bergambar. skang mama tak dan nak mengadun. hehehe... still org cakap kembar.

bila sorg dah duduk, sorg pun mesti ikut duduk. tu most of the time diorg tak keluar stroller.

kalau takat pegi mall mmg best lah. nak mengukur lama2 pun mama on!

tp bila aku tenung time diorg tido, adalah sama mukanya. time ni lah ada makcik tu siap masuk muka dalam stroller nak kelebek. ya ampun! diorg kalau dpt tido dalam ni, makan berejam. sampai kitorg 2 org boring pulak. 

apa pun, ini hanyalah sementara, minggu ni mau dipulangkan semula. ada yg berminat?

14 comments:

Mama Likha said...

alya.... meme toksoh gi lah ikea time sabtu ahad.. blh bertengkak je kt dlm tu tmbh2 toklaki i tk suka woh sesak2 gtu.. mmg btul tu.. apa yg blh tgk rmi giler mcmtu melainkan punggung org jer huks...


sbb tu baik g weekdays atau malam lepas kerja. pergi lah dlm kul 7 gtu, sempatlah round hati pun puas...leh lenggang kangkung, nk ukur apa2 brg pun senang :)

@e_da said...

memang senang kan guna stroller ni.. nak2 bila time tido.. kalau kakak duduk adik dukung bila adik nak tido plak time yg sama.. bila twin ni mama dia pun tak letih.. hihi

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

Memang senang kalau ada twin stroller nih wlpn bkn twin hehe..yela nampak macam twin ekekkee

nome said...

best la stroller twin nih...senang je mengangkut anak letak dlm tu...kita nak berjalan pun senang jer...

alyyani said...

mama likha : ye eh? tatau la pulak ikea weekend penuh umat time tu. nak membelek pun tak puas. so nanti kena amik cuti lah pegi on weekdays.

ieda, ladybirdluvone & nome : kalau lah sendiri punya kan. heheh..

Farah Shamsudin said...

weekend memang pack sgt..tak puas nak tgk2 mana yg berkenan..

Iela Fazielah said...

akak sgt minat dgn twin stroller ni..dulukan... hampir nak bl dah...tp momok xbg.. dia suruh tunggu dedua baby keluar wad dulu br bl.. skali mmg hajat xsampaai kan.... tp mmg kiut la.... geramnyer....

Iela Fazielah said...

oh ye.. lupa nak ckp... kalau nak bl brg2 dapur n toilet.. akak suggest bl kat houz depot... lg berbaloi dan murah... nak deco br gi bl kat ikea... ada certain benda hanya kat ikea je yg ada... tp benda lain kat houz depot bl mmg berbaloi..lg satu sgt murah sbb most all the time dia ada less.... percayalah.....hehe

Anonymous said...

aku yg twin pn x camni.. huhu..

alyyani said...

farah : tu lah baru tau.

k.iela : nasib tak beli dulu kan. ada hikmahnye. kak, kat mana pulak houz depot tuh?

anonymous : ko dulu ada 2 kakak. so kakak2 ko lah jadi stroller!

amal_fc1303 said...

kelakar la bile ko ckp muka diorg sama bile tdo. sumpah lawak aku gelak kot. ko kena la beli 1 stroller mcmtu sng.

alyyani said...

ina : abg wan tak nak. penuh bonet ko!

Fieza said...

Even tak baper nak sama tapi diaorg tetap adik beradik n ade part2 tertentu muka diaorg sama..jelas masa time tido kan..just like syakil ngan adik dia mmg muka tak sama..

Iryani Noor said...

huhh IKEA...
kalu nk pergi ari weekend, pergi la awal pagi..
dh la susah nk perking, nk mkn pun punyer la ramai umat kt food court tu... kalu bwk twin stroller kt situ tu tak susah ke nk jln?? hehe.. sbb dh pernah terkena dulu.. soh sopia dok dlm stroller tp susah nyer nk tolak kt celah2 org ramai tu.. siap tersondol2 lg org depan.. heheh..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in