a birthday shout out to my baby adel!

well, tak baby dah. dah besar dah anak mama. harini genap adel 2 tahun. bila tiba birthday anak ni, mulalah teringat time melahirkan dia. menunggu dia keluar dari perut amatlah penat. overdue pulak tu. lewat 2 hari. siap amik cuti awal, tak jugak beranak. apa pun, semua urusan dipermudahkan. merasa jugak aku bersalin normal. masa nia dulu kan ceaser. berapa kali ulang daa cerita beranak ni. klik kat adel-birth utk pengalaman melahirkan adel.

2 tahun yang cepat berlalu. sekejap je kan? esok2 nak gi sekolah dah. adel ni camne org nye ye. dia ni nampak sporting sikit. dalam masa yg sama manja sgt dgn mama dia. sampai lah sekarang. kalau mama takde depan mata, mesti dok cari mama. sekarang dah pandai buli kakak. tah sama naik je deme ni. begaduh je lah keje nye. takpelah, org ckp, kalau kuat gaduh, besar esok akrab. kekdahnye mcm aku dgn along aku. mmg kuat gaduh.

bercakap dah pandai, kira cepat jugaklah dia bercakap. helpful jugak. suka kena buli dgn papa. suruh amik itu ini. kalau dalam bilik gelap tu kakak dia suruh amik bantak busuk dia, menonong je dia pegi. sampai mcm tu sekali. mudah mesra dgn orang. kalau takat nak bagi flying kiss mmg free je lah adel bagi. kalau nia mmg kena bayar gamaknya baru dpt flying kiss.

kuat nangis, kuat makan. tu badan tough dari nia. she's a fast leaner. tu yg aku paggil mcm makcik2. suka membebel. kadang nak gelak bila dgr dia besembang dgn kita contoh "mama, wait eh?" "mama nak ni?" "mama nak tgk pincess?" gitu2 lah. penghibur dalam keluarga.tgk muka dia tak jemu. wah emo dah aku. sebab apa? teringat arwah atuk aku. dia cakap apa?

masa adel lahir, arwah atuk aku tgk adel dia cakap "besar esok, lawa cicit aku ni" masa tu aku dalam pantang. sedih pulak teringat ke arwah atuk. al-fatihah.

once upon a time. bape bulan tak ingat. 4-5 bulan kot. well, lawa cantik itu very subjective. tak semestinya kulit gebu gebas dah cantik. lawa ni banyak segi. biar cantik luar dalam. kalau muka cantik. akhlak tah kemana tak guna jugak ye tak?

and there she is. gambar malam tadi. rambut dah bole ikat gini dah ha..

khusyuk tgk the tangled. rasa dah lama aku tak tgk berita sebab diorg balik rumah je terus nak tgk the princess katanya. adel kalau kena gigit nyamuk ke, benjol ke mmg tak dpt nak cover lah. nampak kesan2 nye.

yg kat belakang tu tgh bersinetron. biasa lah, menangis. nia sejak masuk sekolah balik ni, kalau balik amik dia mmg nampak dia penat lah. subjek add math kat sekolah mmg susah nia. :D hang in there ok! :p

ha tak habis sinetron lagi ni. sape yg 2 tahun, sape yg 4 tahun entah. adel dah syok tgk repunzel tuh.

happy second birthday sayang mama-papa-kaka nia, rihana adelia! 'lawa2', backdrop kat setiap gambar tu ye? layan kan aje...

16 comments:

Gieyana said...

Hepi birthday Adel comey! Seyess! She's cute!

Mmg touching bila bsalin kan..igt memory2 suma tue rs shahdu jer...:)

~MAWAR~ said...

haa..kenapa biru tu kepala adel oii..
terhntuk ehh..
hepi birthday! =)

@lfidah @dim said...

happy besday to adel...kejap dah 2tahun kan..minggu depan besday ammar yg kesthn...awatlah yang kakak tue dok nangis?

yantie said...

Happy Birthday Adel... Semoga jadi anak solehah... :)

kena buli dgn kakak n papa erk...cian dak gebu ni...heheee

rajin nolong cam danial gak die ni..

*alya, kiss kan adel utk aunty yanti erk...heeee

Nad @ MamaZakwan said...

hepi bday adel........!!!!!

nome said...

HAPPY 2ND BIRTHDAY SAYANG

adel mmg comel..betol kata moyang adel! u mmg cute! mmg comel! semoga kamoo cantek luar dan dalam...jadi anak kebanggaan mama dan papa ye nak :)

Jiey^Mien said...

hepi befday adel!!
auntie nk ikat rambut adik rifa jgk la.. *tak saba*!

Shida said...

heoi birthday Adel yang sangat comeiiii...semoga menjadi anak yg solehah dunia dan akhirat yer sayang...jgn buli kaka nia sangat tau..hihiii...

Fieza said...

dah besar adel eh..dah boleh jadi kakak ni..mama nye aper lagi tambah ler production he..he..Happy Besday Rihana Adelia..even aunty tak pernah jumpa tapi adel mmg sangat2 cute..be happy sayang on ur second besday

Mama Likha said...

olololo... adel seorg yg sporting yerr ! tersengih sorg2 mama zte baca tau !!


adel ni mcm likha lah.. bab helful dan bcakap mcm mak nenek tu.. tp tang frenly, likha tk brp.. mmg adel frenyl, smptlah brp kali peluk adel aritu kan mse kt cemara !


anwy, hppy bday Adel ! jgn notti2... nti mama papa nk celebret bday adel kt mne tu.. kek dh siap tempah kan ??

Nana Aziz said...

eh sebaya rupanya adel n ammar ank aku.igtkn dia tua dr ammar.mybe sbb dia lhr awl thn kot ek.amar bln 7.

anyway,hepi besday adel.skjp je ms berlalu...

atanayuiman @ Jue said...

happy birthday adel cute. jadi anakyg solehah.. insyallah..

Iryani Noor said...

happy birthday dearest adel..
semoga jadi anak yg solehah..
stay cute forever =p...
mwuahh mwuahh..

Princess Solehah said...

Selamat hari lahir adel :) comellll sgt2 adel ni...

Syaz said...

happy birthday adel!..comel sgt dia..geram unty...:)

Affieza said...

Happy Birthday The Cutest Adel...moga menjadi ank yg solehah utk papa dan mama

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in