sedondon yo!

kalau niadel bersedondon normal la tu kan, naluri keibuan mmg purposely nak anak bersedondon. konon cute la bila org tgk. nanti bila dah pandai pilih baju sendiri, elok diorg pilih la. sbb nye aku igt dulu time aku dgn akak aku mak ayah aku suka nau pakai kan kitorg sedondon sampai ke besar. kitorg ni mcm ish, x mau la sedondon. tak remaja la konon. hahaha... eh melalut dah ni.

al-kisah, haritu aku ke poney, saja tgk2 autumn collection diorg. sekali aku ternampak kat 1 dress ni. tersengih2 aku depan dress tu. budak poney tu tgk aku mcm nak beli tp tak pun. dok renyeh depan tu kenapa. aku ckp kat budak tu "dress ni, sebiji macam shirt akak dik" lepas tu aku blah gitu je. hehehe..

balik umah cakap kat wan, ckp nak beli. so akhirnya, membeli la jugak sempena year end sale bermula harini. dapat la discount. happy kot dpt beli baju2 tu. nak pakai bila eh? ntah. wedding sabtu ni kat kelantan kot. ni lah baju nya..

ni la shirt aku yg aku dah beli lama dah. kena tunjuk kang wan kata aku beli baru lak. dia tu, bukan tau aku pakai baju lama ke, baju baru ke. this picture was  taken on last May, masa mother's day.

ni baju utk nia. dia kan susah nak pakai skirt, so beli top. so bole pakai dgn jeans.

ni lak utk adel. aku beli dress. 

mmg sebijik sejibik la kan? suka2! hehehe... shirt aku tu, aku beli kat mines, kedai baju Treats nama dia. baju mak ke baju anak ke harga tetap lebih kurang. harus photoshoot lebih bila pakai baju ni nanti. :p

13 comments:

Mama Likha said...

btul2 zte perasaan gak baju ni kat poney... yg mngkin alya tkthu..., kain bunga2 biru tu ada jugak dibuat skirt Anakku... likha ada satu dulu... sebijik.... huhuhu

so tergamak ke nak pakai 3 beranak tu sedondon hiks

@e_da said...

sweet gilerr dpt berdondon ngan anak.. lg sweet kalau papanya pun join.. hehhehe

Nana Aziz said...

woo..mmg sedondon yo..nk cari jgk la..haha..nk jgk

Nad @ MamaZakwan said...

waaaaaa....
bestnye..! sedondon mak ngan anak2 ;)
tak sabar nye nak dpt baby girl camni, huhu!

atanayuiman @ Jue said...

susah nak dapat sedondon cam nie...
bestnya!

nome said...

halamak! mmg sejibik sejibik cam baju mama dia....super sedondon! i loikeeee!!! apa kata wat photoshoot bersama anak2...tema ada sedondon...sure cantek bangat!

Iela Fazielah said...

wah... bestnyer! susah nak dpt sedondon mcm ni kecuali bj t-shirt kan

Munnafendy said...

ni bukan sedondon ni kak...ni tiga dondon! haha

Chik Na said...

cerita pasal sedondon ni..last raya puasa sufia request baju kurung raya nak sedondon ngan Chik Na.. mula rasa cam pelik nak pakai sedondon ngan sufia tapi bila balik kg, most of SIL pakai sedondon ngan anak-anak mereka :D

yantie said...

best kan bile dapat sedondon...
untung anak dua2 girl, snang nk cari baju. cam yanti anak sorang girl sorang boy, mkn masa nk cari yg sedondon..huhuuu

e.l.i.z.@ said...

wahhhhhhhhh mmg sama lah..sonot nye! jarang jumpa bju yg sedondon mcm ni unless brand yg sama

wan syamzaima said...

Dik pegi kenduri kat kelantan kat mana?
so stay mana kat sana?
nak opinion tak nak pegi mana2?

@lfidah @dim said...

wah bestnya boleh pakai baju sedondon dengan anak2..selalu kita pakai baju kurung jea.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in