Kesudahan cerita smlm & adel demam

Kepada yg sudi baca cerita panjang lebar aku smlm, aku ucapkan terima kasih. Wan kata aku drama je lebih. AAK? Ok, lepas dah post entry semalam, aku dok beteleku lg. Then my friend called me tanya BJY dah keluar kandang ke belum. Aku ckp masih menunggu. Dia ckp ce naik rumah org tu sekali lg kot org tu off day ke harini. Ye tak ye gak eh.

So, I went upstairs again, ketuk sekali terus chinese guy bukak pintu. Ckp2 sikit, dia kata no problem. Then dia ckp 'tak baik la that guy buat mcm ni' terlintas la kat kepala aku ni, Org2 'kita' ni kuat sgt sifat pendendam ye. Nauzubillah la aku perangai mcm ni.

Bila dia dah keluarkan 2 kereta dia, aku terus girang ✗ terkata, called back my friend say thanks semua. Straight away pegi office. Keje menanti2. Tu la ending kisah BJY masuk kandang smlm. Big lesson for me. Lain org lain ragam.

Mmg smlm bukan hari yg best la. Lps dah went through benda2 ni, badan sgtlah letih. Rasa nak tido je. Tp keje mesti disiapkan. Then kul 5 gitu, received sms from nursery bgtau 'kak, adel muntah2 la' terus aku call tanya kenapa. ✗ demam tp muntah2.

Ok, zasss cargas balik rumah. Amik niadel, terus gi klinik. Doktor kata adel dah mula nak demam sebab tekak merah, perut ada angin. Doktor ckp maybe its a viral fever. Sian tgk adel, dlm kete pun dia muntah 2 kali. Dah la malam nak blk kampung.

Balik rumah makan je muntah, minum susu je muntah, makan ubat je muntah. ✗ penah jd mcm tu sebelum ni. Bila dah malam, badan dia dah mula demam. Kitorg gerak kul 12 mlm. Papa futsal, mama nak tgk #ASK2011. Niadel dah lena.

Bila dah gerak, jem la pulok. Adel lak muntah2 all the way. Takleh lelap. Lelap je tetiba basah je rasa, muntah sudah. Sian tgk dia lembik je. Gerak kul 12, sampai kat rumah inlaw kul 8pg. Terbaik dr ladang la kan.

So harini, melepek je dia. Makan muntah, minum muntah. Suhu badan 38above. Bg air garam pun ✗ mau. Risau dia dehydrated je. Bbm sepupu aku yg keje nye nurse cmne semua. Sampai kul 7mlm still muntah then badan panas sgt.

Terus amik ubat insert kot vontot, papa masukkan. ✗ reti aku nak insertkan. ✗ pnh dlm sejarah insert ubat kot vontot ni. By the time masuk ubat tadi, baru dia mintak nasi. Nasib bawak gak ubat tu. Dpt masa sebelum g sabah dulu. Sepupu aku ckp kalau suhu tinggi lg, 6 jam lagi insert lg. Bila suhu badan tinggi je baru leh insert. ✗ leh suka suki insert.

✗ buat apa la aku harini. Tadah muntah adel je. Basuk kain baju yg kena muntah. Mood nak raya dah takde. ✗ leh focus dah dgn benda lain. Hope adel cepat sihat. Mujur nia pandai bawak diri dgn makcik2 je. Very independent dia.

Selamat hari raya aidiladha buat semua dar mrs simplicity sekeluarga. Makan berpada2 ye. :)

6 comments:

rDnA said...

Mujur BJY dpt lepas dr kandang gak..

Alorrr demam2 pun comei je adel ni.
Get well soon adel..

ada. said...

Sedihnya baca :( Kita buat silap sikit dah dikuncinya. Aiyooo...
Sian dekat adel jugak. Ubat insert ikut von*** nih dah serasi dengan saya waktu kecik haha. Waktu kecik dulu selalu sangat demam panas. Moga adel cepat sembuh :) mamanya jangan risau2 sangat. Salam aidiladha.

Juliet_iRa~" said...

siannya akk..
msti penat kan..
besar ganjarannya org y sabar..:)

salam aidiladha..:D

psss : jom join my GA! dpt ole2 CAMERON tau!:p

armouris said...

lagi info tentang demam di SIHAT SELALU - Cara Redakan Panas Demam Dengan Mudah

suhida said...

alya,adel kena jangkitan tu..aku doakan adel, nia ko sefamili sihat2 belaka eh..mmg stress & penat. sbr byk2 k. ;)

Elyn Sani said...

Bertabah la ye beb!!

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in