puasa penuh, time pregnant je lah..

dah lama tak rasa mcm bujang2 dulu. time puasa mesti ada hari yg bolos. dah tu, target mesti 6 hari je. bole tak target2 tuh? kahhhhhhh... sebab kalau nak ganti pun sekali dgn puasa 6 masa bulan Syawal. then dah kawin, pregnant 2 tahun berturut- turut. syok la puasa penuh. 3rd year kahwin pun masih penuh puasa sebab breastfeed adel. 

banggalah puasa penuh tuh. bangga kat sape? kat adik dgn akak aku la. dulu time bujang, kalau tak puasa, semua dok kira bape hari tinggal. gitu sekali. zaman dulu- dulu kan. sekarang dah masuk tahun ke4 kawin, cycle pun dah kembali normal sebab aku pun dah tak amik apa2 perancang. tobat nak makan perancang sebab hormon tak stabil. macam- macam rasa. pening la, loya la, mens cycle tunggang langgang la. sendiri rancang sudey.

motif entry : idak la kata nak pregnant sebab nak puasa penuh, teringat last 3 years bulan puasa tak risau pun kena ganti puasa. and harini aku sudah raya! 

selamat hari raya dari kami bertiga! :p niadel hari- hari raya. macam tau2 je aku ter miss sahur harini. mujur gak kena time subuh. ce kalau kul 6.30petang, sentap!!! apa nak masak lunch ni ye? :p raya seminggu then puasa balik :p

gambar arkib : once upon a time when i was carrying adel in my tummy. 9 bulan dah kot time ni.

13 comments:

anisalya said...

gigih lagi berjalan walaupun dah 9 bulan.

tapi time pregnat memang best sebab dpt pose penuh kan...

alyyani said...

anisalya : gigih berjalan pun bersalin lambat gak. lewat 2 hari dari due date. huhu..

~aSHa~ said...

tahun ni insyaAllah ai pose penuh....tapi kalo terbersalin awal sgt dari jangkaan....terpaksa la kan tak penuh....dijangka pertengahan september...tapi tu la tak tau lagi..

Salam Ramadhan...

Elyn Sani said...

Huwaa 6.30ptg aku la yg sentap! Tp lega 6hr je bolos.

@e_da said...

eida pun penah puasa penuh pregnant anak pertama yg gugur tu.. dan penah juga rasa tak puasa sebulan langsung sebab berpantang lahirkan mika.. dua2 dah rasa.,... hihi

Nurnabihah Mohd Nizar said...

wohhaaaa.. kita raya sama sama .. jom masak untuk lunch ! :p

amal_fc1303 said...

selamat hari raya la yer.. agak2 berapa lama la yer?

3 org dh raya.. klong bile la lgi kan. hahaha

alongaishah said...

dapat ko period lambat sket ek...aku baru seronok ingat taun ni pose leh penuh lagi coz iman baru 5 bulan plus n aku memang breast feed die...skali...dah period plak...bolos la pose taun ni....

Chik Na said...

akak masa pregnantkan faiz banyak kena tingal puasa sbb masa tu 1st trimester... memang lembik habis sbb muntah-muntah sampai masuk wad..

Natasha Farina Arifin said...

salam kak..bestnya even pregnant perot besau pose pon penuh...Kite nih, baru jer nak masuk 5 months tapi asek la terkantoi pose..erk..(Pengakuan berani mati sungguh!) hehehehe...naik time lunch jer nak pitam..aiseh...terpakse buke..nanti byr fidyah & kna ganti ler pose tuh gamaknye =P

Anis said...

aku last year pregnant izz puasa 2 hari je ok. tinggal 28 hari (kalau posa total 30 hari - sbb ada yg kata posa 29 hari je). anyway, aku berjaya ganti semua 28 hari sblm posa tahun ni. aku bkn apa, risau wei nk posa masa tu sbb dgr citer psl baby mati dlm kandungan sbb ibu degil nk posa even doc ckp jgn posa. so, utk tidak merumitkan keadaan, xyah la posa. ganti aje la. dpt posa 2 hari tu pun rasa letih teramat.

nome said...

ko udah raya? ;p

aku lom 'bocor' puasa...hope penuhlah yer...tp bolehkah? jeng3x...kalau penuh maka adalah reasonnya..iye tak? spt ko ckplah...penoh sbb peknen...

gambar kenangan time ko peknen and beratur di kenny tu sgt sweet...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

haha..kita serupa..ayu pun dah RAYA harini...dah agak dah sebab ayu memang pesen on time..so tghari tadi memang sah RAYA..apa lagi...MC'D ler jawabnya...tapi drive thru ler...:)

p/s: FAREEDA ajer...:)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in