sukan sekolah nia

first time bawak anak pegi sukan sekolah of course ada rasa teruja walau anak tak tau apa. yg dia tau, nia ada sports harini... gitu je la cakap nye. bertemakan 'kami bersatu' smart reader nia iaitu Taman Pinggiran Putra combine dengan 3 SR yg lain. iaitu di bandar puchong jaya, kajang perdana dan taman puncak jalil. i wonder nape SR kota perdana tak join eh padahal SR tu yg paling dekat. tak kisah lah kan.

walaupun bergabung 4 smart reader, tp aku bole katakan, event berlangsung dgn teratur. semua pun well organized. tak lah rasa crowded sangant. sukan berlangsung ni critterland @ the heritage village. dengar nama macam gempak benau. bak kata aieza, ala2 kat alice smith school. takda maknanya weh. aku pun heran gak, nak membayangkan sukan tak berlangsung di stadium or padang. ikut je lah, lagi selesa kot sebab indoor.

lokasi dia dekat sebelah the mines je. nama kemain lg ye. so kitorg diperlukan hadir seawal 8.30 pagi. nak kena bangun awal mcm pergi kerja pada hari ahad adalah sangat bercinta especially papa nya. tp sempat kitorg sampai seperti yg dijadualkan. rasa nya antara org yg terakhir kot register.

korang rasa nia join ke sukan tuh? scroll down.... :)

lepas pendaftaran. aku dgn ita tgh cek itinerary dgn list nama anak kitorg. korang tgk lah nia, org ramai mula la dia menangis. student lain tak bedukung pun, anak aku je nak berdukung. 

senarai nama murid. nia rumah kuning. akan join game 'love connection' untuk students umur 3 dgn 4 tahun

adel pun confuse org ramai sgt. mengantuk lagi la tu kot. kena bangun awal.

lepas pendaftaran, ada opening performance from all smart reader. 1st performance aku lupa dari SR mana. menari lagu justin bieber. never say never! comel2 je diorg nari. sama lak tu semua.

opening performance ni student umur 5 dgn 6 tahun je yg join. second performance dari SR mana pun aku tak ingat. nari lagu j.lo feat pittbul. meletup! wan suka lagu ni :p

nia muncung je. aku dah cakap banyak kali, nia kang join sports tau, nanti dapat hadiah. geleng kepala je dia tak nak la tuh...

last performance sebelum game start, dari SR TPP. SR nia la ni. bukan nak bias, tp aku rasa SR ni paling meletup sekali performance dia. siap buat formation2 lagi. hebat la teacher2 diorg train. esok2 tah nia nak ke tak join nari2 ni. nia dah la jenis tak menari. tgk je la esok2 kan. settle opening performance. first game pun start, aku dgn nia masuk line. masa beratur dia macam ok je. sebab nampak kawan2 dia. tapi aku rasa rumah kuning tu la paling ramai menangis nye. semua tak nak join. hahaha...

ha korang tgk la drama sebabak bila nak sampai turn nia. game ni, anak kena bawak mak/ayah dalam gelung. anak pegang gelung then lari sama2. macam yg tgh lari tu. gambar gegar, salahkan wan! time ni aku dah ajak nia diri sebelah dia buat drama swasta. teacher zai kat sebelah tu pujuk tak jalan gak. last2....

aku dukung nia masuk dalam gelung, lari sama2. seperti yg aku jangka! emcee tu siap cakap wah, special case nih! nasib la nia ni ringan lagi, kalau macam anak ita, mau pitam mama nak dukung. gambar gegar sebab wan tgh dukung adel kot time ni.

sebab rumah kuning tu yg paling ramai menangis, dapatlah no. 4 yakni no last. tetap dapat medal tulis consolidation. eh, korang komen benda lain la eh selain aku dah put on weight. tu tudung aku alignment dah lari dukung nia berlari bagai. penat lak nak menjawab nanti. fine aku gemuk, korang tu kurus ke? at least berat aku 46kg. size seluar aku 25-26. korang bape? ni khas utk yg suka amik 'berat' pasal aku.

sementara nak tunggu game lain habis, kitorg jalan kaki masuk mines. dekat je. malangnya mines tak bukak lg. tp masuk la gak sebab panas menunggu kat situ. boring lak niadel nanti. breakfast kat foodcourt mines. lepas tu masuk critterland dia lak. next entry...

11 comments:

Ryn said...

ko dah merasa g sports day anak...mau teruja kan...tmbh2 1st time..

ishh tak sabar nya aku..

Princess Solehah said...

wahh..teruja la tengok. tak sabar nak tunggu auni sekolah nanti hehe. mesti best kan? nak masukkan sekolah bila usia dia 4 tahun lah...

wanie md zain said...

kelakar la tgk alya tarik nia ajak join...tu la anak2 kan sukar di ramal perangai diorg ni...najla tak de sport day lagi..tak tau la mcmana nanti..

tahniah sebab berjaya berlari dgn anak..:)

Anis said...

tlg la aly. ko gemuk?? dlm dunia aku, ko tu kurus kering. jgn la compare dgn dulu2. mmg la ko dh besar skit. anak pun dh 2.

Iryani Noor said...

gambo alya duduk pangku nia tu nampak sgt ler mude remaja.. mcm bdk sekolah.. chomel je anak beranak nihh...

gud job nia, biar dpt no 4, janji kite join game kn =p... push harder lg, next time dpt no 1 lak =p...

pst: i like all ur tudung fareeda =p... santekk sgt..

Anonymous said...

hua,,,, nape marah kak.. sy ckp sekali jer pipi akak mcm pau roslan... tp badan mcm lidi gak.. sob..sob...

alyyani said...

anonymous : alahai, harap ko baca reply akak ni sebab akak reply ko punya dulu di celah kesibukan. akak tak cakap pasal ko la. ada org lain keep talking pasal badan / muka akak. definitely not u. akak tau ko being honest. and i'm fine with that. :D

nome said...

aku plak yg teruja tgk sports day nia nih...camnelah aku sok? sure aku yg over teruja nak join sukan compare aleesya...kahhhhhhhhh...

siap ada joget2 lagi..comel2 lak tu derang berjoget :D

i like jlo's song tooo!

Anonymous said...

ngeh2.. sy baca saya baca.. baru gumbira hati ini... sape yg meleser kt akak ni sini ckp dgn sy.. ni bini mail lambung tau!!!

Iela Fazielah said...

bestnyer.... thn depan nak register syafiqah kat SR tu

wan syamzaima said...

Dik,46 tu kurus la..wan masa tak kawin pun tak pernah dapat angka 46..hehe

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in