port baru : Sunway Pyramid

- entry mengandungi 13 keping gambar -

ni kira port lepak baru la nak bersantai dgn family. eh bukan dgn family je, dgn my girls jugak. dekat dgn rumah dan semua ada. midvalley pun dekat jugak. tp tu ah, midvalley sardin la. aku kan tak leh tgk org ramai. bole jadi nervous :p

smlm, ke sunway, papa nak tony roma's lagi. tambah lak kalau kitorg makan, ramai assistant yg menjaga. tp, dine in bukan peak hour. macam kitorg semalam, makan dalam kul 5 petang. weekend je, waktu makan tunggang tebalik tp anak2 nye makan kena ontime. so time tu, org tak ramai, maka 4-5 org la nak main dgn niadel. ke diorg dah cam kitorg? eh baru 2 kali je pegi. jgn lah perasan. makan- makan, bawak niadel pegi playground, pusing- pusing kejap, then balik.

asal masuk sunway je, mesti ada macam- macam event. ni Takasima ada launch produk baru. duta dia amy mastura tgh nyanyi lagu happy. kecik comey je.

apekehey ferrari ni ada kat Takasima ni? actually diorg launch tread mill baru berkelajuan ferrari kot. kahhhhhhhh pandai- pandai je aku. relate to ferrarri la tread mill baru tuh. eh korang tau ke Takasima tu benda? aku pun tak tau, ni baru tau. Takasima mengeluarkan produk body fitness. kitorg masuk sebab nak tgk kete ferrarri dgn amy mastura je :p

dah sampai tony roma's

dua beradik, binti sama, tapi muka lain, rambut pun lain. motif? staff tony roma's tu tanya aku buat ke rambut adel tu. ater sorg curly, sorg lurus. apekehey pulak aku nak buat rambut adel tuh. amboi sopannya. sopan la utk 30saat yg pertama bila roti dah sampai. lepas tu, kesana sini lah. oh, rambut nia dah pendek. sebab nia tak suka sikat rambut, mama bawak gi potong rambut. rambut raya la ni ye.

cam biasa, pasta turkey ham utk niadel. takde dish lain yg sesuai.

papa punya...

mama punya shrimp scampi.

lepas tu ke sini. diorg dah upgrade play area ni. ganti carpet baru dgn letak partition kat keliling dia which is more safety.

lalu balik kat ferrari tadi sebab parking kitorg kat area situ. amik gambar kat depan pulak. nia tgk apa tuh?

ada clown la. tu yg pegi balik tuh. niadel nak tgk.

kalau nak belon kena beratur, kalau nak bergambar, mencelah je lah. adel dia terkujat tgk rupa clown ni. ni je lah gambar yg ada. salah kan org yg snap gmbr ni. tp org yg snap gambar ni akan salahkan camera. tak gitu? :p

singgah j.co. adel yg masih terkesima membayangkan clown td.

papa nak beli mocha freeze. niadel makan donut. nmpk mcm lama je kitorg kat sini kan, tp kitorg gerak kul 3 lebih, kul 8 dah sampai rumah. sekejapan je.

9 comments:

Abah Yie&Ummi Na said...

terliur tgk makanan tu :)

jom join GA di Teratak Mawaddah:)

@e_da said...

fuh lama tak ke sunway pyramid.. tempat zaman percintaan tu.. dulu dkt ngan shah alam.. 5-6 tahun ada rasanya..

nome said...

aku soker rambut nia! cantek! dan sesuai dgn bentuk muka dia...lurus gitu...rambut raya yer...

sedap tgk menu pak tony tu? nyum nyum

Ryn said...

tukar poskod laa eh korang punya port skrg...likeee!!! korang ber'tony'..aku ber'chilis'..

Fiza Nazri said...

laa... aku g cni gak, berkampung gak kt takasima tu smpi beribu riban melayang beli treadmill tu... tp g ari sabtu, klu x, musti leh jumpe ngko. ehhehe

r|nA @ ja|j|na said...

nia & adel nmpk cam sebayalah..same besa aje..

Iela Fazielah said...

hish..lama tu...3-8 mlm tu..kalau momok dah monyok2... dah xjoin dah... protes ajak balik awal.. silap ari bulan dia tuggu dlm kete..hehe

rDnA said...

Tempat santai2 our family gak!!

...sWeeT uMi... said...

dah lama umi tak jejak kaki ke sana huhuhu...ntah bile kurun dpt g sana lg...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in