cerita online booking

- entry mengandungi 2 keping gambar -

sejak akhir- akhir ni kan kitorg rajin tgk wayang. sebab dah confident bawak niadel. and diorg pun tak mengganggu penonton lain so kitorg comfortable la nak pegi tgk wayang. most of the time mmg kitorg online booking je. malas la nak beratur. or beli sehari 2 awal. 

tp tu lah, disadvantage online booking ni pun ada gak. in case kalau tetiba hang ke, internet down ke, double charge ke. kisahnya sekarang ni  kalau nak buat online reservation kat TGV cinema kena bayar terus either using debit / credit card. so ada sekali tu aku nak booking cite nurkasih tp tak berjaya book pun even payment pun tak deduct, booking number pun tak dapat. then aku book cite lain dlm masa yg sama tuh.

alih- alih masa nak collect ticket dia tak bagi tiket movie yg aku nak tu, dia bagi nurkasih. walhal nurkasih aku dah tgk sebelum tu. aku walk in je. ada argument la kat situ and diorg suruh aku isi form utk report. ok la dah settle tu, ingat sampai situ je. hari isnin hari tu dapat parcel from TGV. korang tau aku dapat apa?

aku dapat 3 complimentary passes to watch any movies. yeay!! wajib la guna pegi menonton transformers3! aku ajak wan tgk KL Gangster, tp tu ah, nanti tgk kat astro first je lah. huhuhu... TGV cakap as a token due to the mistake happened. mekaseh TGV, esok2 bagi lagi! :D

 gambar takde relate dgn tajuk. org lain sibuk dgn KL gangster, kitorg gi tgk green lantern. aku rate cite ni 2.5/5. 1 untuk aku suka hijau, 2 untuk hero dia mmg handsome and funny. 0.5 lagi? sebab aku pegi tgk cite ni. :D

note : upin ipin pun nak kua new movie gak. upin ipin angkasa, ini kalau bawak niadel sure happening. papa, jgn tak nak  bawak ye. niadel ikut papa tgk cite yg papa suka, papa kena bawak kitorg pulak tgk upinipin :p. bila release aku tak sure

10 comments:

amal_fc1303 said...

xleh bla green laternt pon ko layan..

@e_da said...

wahh best la dapat ganti... bagus anak2 kita behave dlm wayang senang mak paknya nak tgk movie kan.. hehhehe

Ryn said...

argue for our right kan..

best tu dpt complimentary passes..kiotrang pn tggu transformers..
;)

Iryani Noor said...

wahhh best nyer dpt compimentary passes tu.. jeless jeles... alya jom tgk transformers sama2.. dh tak sabar nihh....

p/s; dh nengok gak green latern kt langkawi aritu.. alaaaa mmg hampehh la.. takat lawan gitu2 je.. baik nengok kung fu panda & kl gangster.. lg bnyk action.. sib baik ler ryan reynolds encemmm =p

Anis said...

jeles nye aku!!!! bkn sbb complimetary passes tu ok, but sbb ko dh bleh bwk niadel tgk wayang. x sabar nye aku tunggu izz besar cam niadel. bleh la aku smbg balik hobby nengok wayang aku. sejak izz ada ni... susah nye nk pegi tgk. bkn xde masa, tp sbb bila nk tinggal izz je rasa guilty plak nk enjoy2 bila mak aku yg kena jaga izz. hehe

nome said...

hok aloh...lawak tol...lepas je aku hapdet entry psl wayang green lantern...baru terperasan yg ko pun hapdet psl wayang green lantern...ya ampun beb...tersama plak...halalkan yer...

alyyani said...

ni komen suhida aku terdelete before published! dasar touchsreen! sorry suhida! aku paste balik :p

rezeki2..klu dpt terkejut2 camtu sonok kan?
mm.time aku pantang ni byk tul muvi yang best2 kan? aishhhh..

Anonymous said...

transformer 3 3d next week!

Chik Na said...

murah rezeki betul alya... asyik dapat hadiah je...

r|nA @ ja|j|na said...

wah, syoknye..abah echa mmg takmo layan movie dah..mase lom kawen pon jarang tgok movie..tgok movie kat tv aje kitaorg :)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in