4 movies in 2 weeks

bila masuk bulan may ni a.k.a summer ni, mmg banyak production yg release movie best2. kebanyakan nya sequel, yg dah sedia ada follower yg tersendiri. so, for the past 2 weeks, we managed to watch 4 movies! peginya bukan be2 ye, tp ber-4! 

manageable kah? ok je kalau kena dgn modus operandi nya. yg penting, tak ganggu penonton lain. tak ganggu ke? ok, nak share tips kat korang yg nak terasa nak tgk movie tp ada anak kecik, tp mcm tak tahan sgt nak kena tgk gak. 
  • definitely do the online booking. or tempah tiket awal. better tgk pukul 9 malam keatas. sebab bila dah malam, mesti diorg tido nak2 dalam gelap. bunyi mmg bising. tp anak aku bunyi bising lagi lena tido.
  • amik seat belakang sekali so belakang kita takde org. budak nak mengamuk pun, exit door dekat
  • kalau bole amik couple seat. so anak bole dok kat tengah
  • kalau bole, dok tepi tangga sebab kids tend to turun naik tangga. mcm nia dia takut gelap dgn bising. so duduk diam je. tp mcm adel, masyaAllah, tak heran pun. menonong je turun naik tangga. so kita pun bole port kat tangga. easy to monitor. asalkan tak nangis / bising is okay.
  • popcorn adalah wajib sebagai kudap- kudap
  • kalau tak confident tak yah la bawak anak :)
  • kalau yg kata kecik- kecik dah bawak tgk wayang. ha takpe, tunggu la deme besar or diorg dah pandai tgk wayang dgn kawan- kawan diorg baru diorg bole tgk wayang. hehehe..
kecik- kecik dah ajar tgk wayang ye kitorg ni? any objection ke? terpulang pada masing- masing kan. aku dgn wan mmg zaman be2, asal ada movie best je mmg pegi wayang, so dah ada anak- anak ni, terpaksa pause jap hasrat tu. sekarang dah ada confident nak bawak diorg masuk wayang. so these are the movies that we watched.

1st movie yg kitorg tgk nurkasih the movie. hat ni mmg aku la yg tegedik nak tgk. wan tak mau tgk cite ni even dia pun tgk series dia. my review : not as umph as the series. quite frustrating disitu. mungkin terlalu tinggi jangkaan terhadap movie ini. org kata sedia kan tisu sure nangis bagai nak rak. tak nangis pun. huhu... aku rasa watak adam tah apa2. tp tiz, mmg mantap!

2nd movie yg kitorg tgk pirates of the caribbean : on stranger tides. aku tak follow sgt pirates sequel ni. wan yg tgk. so aku ok je. my review : even tho cerita ni sequel, utk aku yg character dlm cite ni yg tak bape familiar, aku bole enjoy the movie sampai habis. tgk cite ni, aku jadi scary lak kat mermaid. geli pun ada. overall, cite dia best. dah tu lak, kitorg tgk 3D. tp 3D effect dia tak terkesan sgt la.

3rd movie kung fu panda 2. masa tgk kung fu panda 1st tu, aku tgh sarat pregnant kan nia. and that was the last movie we watched when there were only 2 of us. so mmg tak lepas peluang bila keluar sequel dia. yg syok nia lah. tak habis2 sebut kungfu panda. teruja sgt dia. my review : kelakar gila! kalah maharaja lawak punya kelakar. mmg entertaining cerita dia. po sgt comel!

the latest movie we watched last nite was definitely X-men : first class. baik aku dan wan mmg kitorg peminat x-men. semua cerita x-men kitorg tgk. so tak boleh lepas peluang tgk yg ini. my review : of all the 4 movies that we have seen, this movie is the best!! mmg 1st class! dan untuk peminat x-men mcm kitorg ni, kitorg lebih cepat dpt all the character and we were more excited bila dpt tau asal usul diorg. charles xavier masa muda sgt hensem!! pandai diorg casting.  

ni masa tgk pirates kot. behave la utk seminit yg pertama. lepas tu turun naik tangga. bila dah penat turun naik tangga, cari susu, then tido. couple seat senang kalau diorg nak duduk kat tengah. 

cute sgt tmpt pop corn dgn air ni. beli masa tgk kungfu panda. agak- agak masa transformers nanti mesti ada kua special edition ni. bole rembat lagi satu.

note : next movie line-ups - green lantern, american ninja, transformers and the cars!
.
updated : i changed the entry title. kekeliruan pada tajuk. :D

8 comments:

Iela Fazielah said...

wah2... maraton betull... akak xterpikir pun nak tgk nite movie.. tp leh cuba.. bagus gak petua kamu ni..hehe... tp xmen n nur kasih mmg nak tgk...

Lee-Yan-Naa said...

Mula2 baca tajuk ingatkan akak tgk 4 movie satu hari..baru nak fuyoo..kungfu panda sangat awesome..tak sabar nak tgk xmen :D

cikpia said...

nak kena buat marathon gak ni!! paling hebat 'kami' marathon 2 movies ja.... he he....

eynda said...

Alaaaaa...comeynyer dua kanak2 tu duduk tengok movie :-)

amal_fc1303 said...

haish lama xtgk wayang.asyik tgk yg pirates jer.

nome said...

wahhh..sampai 4 movies ko dpt tengok...aku dpt tgk satu movie jer...iaitu KUNGFU PANDA...betol ckp ko..PO tu sgtlah kelakar..kalah maharaja lawak...terdekah2 aku ketawa dlm panggung...abis pop corn terabur..kahhhhhh...

chekna @ mama ziyad said...

amboi, marathon tu... ingat nak tengok kungfu panda, tp tu la, cam xconfiden je nak bwk anak bujang nan sorang tu, mybe lepas cuti sekolah bleh la try, kot org dah xramai...

Iryani Noor said...

uuu jeless jeles....
elok lak nia ngan adel dlm wayang ekk.. kitorg takut sofia ngamuk, tu yg lama dh tak p wayang =p..

teringin nk tgk kungfu panda & x-men... nie yang nk terus book nih... =p

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in