bila mama jatuh sakit

semalam dalam kul 4 petang. kepala aku pusing rasa mcm nak pitam. ingat pening biasa tp sakit pulak bila aku gerak sana sini. so telan 2 biji actifast dulu. kot fast dan active, hilang sakit nye. oh, something was not right. text wan cakap migraine kot ni. tak dpt drive la, cmne ek?

tak berbalas lak, tgh baru nak start jd migraine mmg manageable lg. so tutup laptop, terus balik. takut tunggu lg kang melarat. ondway baru wan call. ada exam td dia. tu yg tak ber-reply. ok la, aku pun nk smpi umah dah. sampai umah naik tangga rasa mcm nak tumbang. serious punya sakit.

terus tukar baju baring kat sofa. so, wan balik amik niadel. maka papa la entertained anak- anak. nia balik terus pegi kat mama, mama umam (demam)..mama umam (demam) katanya. mama angguk je. lepas tu adel lak. dtg tepuk muka mama sambil kiss mama. terharu i! memula ok, lepas tu meraung masing. mama bagi instruction kat papa sambil bantal tutup muka. adel lak dok henyak perut mama. favorite port. 

tu la, ko nak sgt hibernate kan? dapat la ko ber hibernate! masin mulut kan? pakej sgn sakit sekali! dalam kul 11malam baru leh bangun. ringan sikit. by morning, settle sudaaa...

sampai2 umah cam biasa nia mesti tuju ke buku dgn color pencil dia. adel lak, makan color! ish2... mama monitor dari sofa je. ish, kena beli study table la utk nia ni..

tak leh main dgn mama, duduk dalam bakul mainan minum susu...

ni position duduk atas mama sambil tgk tv. takpelah, kempis sikit perut mama ni..

kacau papa online...

camne papa handle niadel? tak naklah aku rate. member baru dpt increment dgn backdated salary lah. mesti la bagi rate 11/10! kahhhhhhh... jgn lupa ahad ni mothers' day ye bang! ;)

5 comments:

Anonymous said...

backdated mak gak yg x dpt2 lg ni! huhu..

Rizziela said...

Bestnya...

Bagi ajer marks tinggi2..untung2 mother days ni dapat habuan besar :D

♥MiZz-siHa♥ said...

happy mother day 2 u..

NurShahFamily said...

hapy mothers day to you hehehe....

ICAZIESYIRA said...

ok naseb baik cepat sihat. mama kalau umam lama, mau terbalik rumah. hehe

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in