ramai 'amik berat' aku

kalau korang perasan, yang tak perasan aku nak kabo, yg lately mmg ramai yg menegur aku. cam biasa lah pengkritik tetap aku, family. 

wei, apsl ko nampak gemuk? 
wei dik, ko nampak berisi la dalam gambar ni..
muka nampak tembam sikit
sis, nampak berisi la dalam gambar ni...
and so on...

seriously, aku tak kisah. tambah pulak deme ni mmg adik beradik aku. kitorg honest to each other. yg bukan adik beradik pun, aku ok je. ater dah fakta kan. hehehehe... so, smlm masa kat jusco, wan saja nak timbang berat. masuk 20sen, so ada BMI sekali. aku pun join sekali. aku tunjuk berat aku ye.

tekejut kejap tgk berat badan. aku ingat berat aku 46kg. rupanya dah nak 48kg! sadis! fyi, berat normal aku 44kg lepas deliver adel la. kalau masa anak sorg 40kg. haish, bahaya pulak tgk pattern pertambahan berat badan ni. anak 3 sok? 50kg sampai kot. adus! tinggi macam tak accurate sebab aku dok tunduk pegang nia nak join timbang. 

ni bukan entry nak tayang aku kurus. just nak share apa yg org komen pasal aku tu, fakta la. selaras dgn current weight.. kahhhhhhh.... sebab dulu aku lagi kurus. berat tak sampai 40kg pun. so, sekarang ni tgh catu makan la. ewah. ok, BMI tak ideal kan, tp tah, rasa badan dah berat je.

sikit lagi macam nak sama dgn berat wan. ish ngeri kot!

so, BMI korang ok tak? 

appreciate bila ada yg concern pada kita. tu maknanya kita diperhatikan. ater, dah ada blog, org perati la ye tak? ;) 

9 comments:

amal_fc1303 said...

weyh asal berat ko sama ngan aku weyh.. bayangkn aku bile umo 29 berpa berat aku.. hahahahaah

wanie md zain said...

alya..kurus la tu...wanie ni ermmmm angka 4 tu rasanya masa sekolah jer kot..huhuhu sadis....

ibuayahdamia said...

alamak...memang kurus tu...berat ayu mula2 masuk U pun 49 kg jer..hehe..sekarang ni tak yah cakap lah kan...:)

Ryn said...

u still look gorjes..peace!

@e_da said...

jgn risau awak masih maintain lg.. ida pun nak kuruskan badan yg tak turun2 ni.. risau!!!

Chik Na said...

ok lagi tu Alya... jangan jadi macam akak.. masa habis kerja 47kg je..now ni dah 60+kg ...susah nak turun bila dah sampai angka 60kg n over tu

nome said...

sib baik ko yg naik timbang tu beb...cuba aku yg naik..kalau tak pecah, sure jahanam timbang tuh! kahhhhhhhhhhhhh....kalau timbang jenis ada suara, sure dia ckp "JANGAN NAIK RAMAI2 LA, BERAT DAH BERLEBIHAN" walhal aku sorang je yg naik...sure aku nangis guling2 kat situ gak

Ija Zambry said...

alolo tomei2. mama pon tomei, anak2 pon tomei haha.
salam kenal!

http://ijazambry.blogspot.com

Iryani Noor said...

alalalalal 48 je ke alya...
berat yani tambah lg 10kg.. huh amik ko.. =p
canner nk kurus nihh..
adehhhh

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in