teats masuk dalam belanja bulanan

korang gitu? aku gitu. bukan la setiap bulan. dlm 2-3 bulan sekali jugak la. mmg la disarankan megganti puting botol susu sekurang- kurangnya 3 bulan sekali. tp tu la, selagi bole pakai kan, pakai la. nia punya teats botol susu semua dah koyak. sebab pe'el suka gigit puting botol susu.

so satu malam papa keluarkan stok botol susu yang tak berpakai lagi, steril kan and buat susu dalam ni. bagi kat nia, nia pegi amik tutup botol susu ni, ditutup nya. kataya "bukan nia punya susu" adeh. dah agak dah. misi tukar botol susu gagal. try bagi kat adel, digeleng kepala. gelak je la aku tgk nye.

sebab misi tukar botol susu gagal, kena la beli teats baru kan. hehehe paham la nape nak tukar botol baru tu kan. nia tak terpedaya nampaknya. jusco balakong tgh buat baby fair, maka ada discount maka beli 4 teats terus.

camne la puting botol susu tu tak terkoyak kan?

bed cakap budak gigit puting botol ni bermusim. hopefully nia pun gitu.

10 comments:

Gieyana said...

kekeke..no wonder teats Nia terkoyak...gigih dier menggegetnya...kalau idak Avent nyer teats nie mmg strongkan..hihihi

dh ler mahal gak nie..kena tunggu sale br leh belikan..tue pon dpt 20% jer..:)

kakngah said...

my boy pun suka geget puting susu. tak larat asek nak beli jek.. huhuhu!!
so, setiap bln bil abelibrg keperluan rmh tu.. harus angkut 6pcs sekali.. buat stok.

Yan said...

yan beli yg murah2jek...tu yg sebulan sekali... botol lak 3-4bulan baru bertukar

amal_fc1303 said...

weyh aku pasan satu je la.
watermark baru...
hehehehehe...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

kuatnya gigi nia sampai leh koyak teats tuee.. hehehe...

izzahazfar said...

boleh geng ngan akmal...dah le teat tu mahal..huhuhu....:)

@e_da said...

mmg susah kan nak tukar.. kalau dia rasa teats lain mesti tak berapa nak minum susu.. hehehe

Ein said...

kalu ein sebulan sekali kena tukar sbb udak sorang tu suka gigit teat tu sampai bocor

Fieza said...

Ingat Syakil je macam tue nia pun sama yer..but Fiza berjaya tukarkan botol Syakil kepada botol 3 sepuluh hinggit. Yer la aventnye puting mahal sangat hu..hu..

Mama Kembar 3 said...

sama la perangai my boy si fauzi, mmg hancur dikerjakannya puting tu. nasib baik dia nak bila mama tukar botol pureen ja, murah skit, legaaa hehe

crita fauzi hancurkan puting ;-)

http://mamakembar3.blogspot.com/2010/10/fauzi-mengganas.html

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in