sihat tapi MC

wah, beraninya aku reveal kat sini. kot ada officemate baca mahupun superior. tak pe lah, boss aku cakap kalau buat apa- apa jgn tipu dia. aku tak tipu, aku tipu sunat :p

jumaat lepas mcm dah kautim dengan assistant masuk lambat sikit. sebenarnye bawak adel gi klinik. selsema dia tak setel lagi. sekali aku mintak time slip, doktor nak bagi MC! wah, murah hati doktor. padahal adel ok je.

so, lepas gi klinik, hantar adel ke nursery, aku balik rumah. operasi mengemas rumah bermula. aku nak kemas rumah siap amik MC weh! kahhhhhhh... lega bila semua setel. basuh bilik air, mop lantai, vakum rumah, laundry, lipat kain- kain, cuci dapur. kalau kata nak buat weekend, either tak leh buat semua org tak de kat umah. so MC yg amat berguna.

then, dalam kul 12, tgh lipat kain yg membukit, dpt call dari bed, dia dari seremban 2 meeting. ajak lunch sekali. mcm tau- tau la pulak aku nak ke alamanda. so, second half, lepak kat alamanda. syiok nye jumaat aku!

jumpa kat poney, bole lupa perut yg lapar, belek apa yg patut then aku request makan kat jhonny's restaurant. since aku tak penah dine in kat situ. sebab wan tak makan steamboat.

food dah sampai. as a first timer, aku tgk je la pakar yg buat. hehehe...

cuaca mendung- mendung, angin sepoi- sepoi, makan lak steamboat panas- panas, mmg terbaik la kan

sayur dgn meehoon masuk last ye. noted!

kalau keluar dgn bed, hp tak lepas ye!

fevorite aku yg mcm ni la. soup2. heaven!

last but not least, org yg dpt MC tp telepas ke alamanda. kahhhhhh.. siap masa boss call lari masuk fitting room. tp ok je, takde kerja urgent. picture was taken from bed's bb. thanks bed for the treat, next meet up?

note : bole pulak, dalam banyak2 hari, hari aku 'MC' tu la, mak aku call ofis. tekejut la kata mc. ingat anak nye tak sihat ke apa. ish, mak ni pun, tetibe la pulak ye. hehehe..

4 comments:

r|nA @ ja|j|na said...

alya, kadang2 rina kalau MC kan time tulah dapat nak kemas rumah pon..kalay weekend asek kene kaco ngan echa aje, sabo ajelah..

nur.. said...

alya..ni baru betul MC yg heaven..hehehehe.

Ryn said...

ewahhh...berjaya jugak bersteamboat korang ye..

Abah Yie & Ummi Na said...

waahh..kak, saya pun nak amik MC la gini..nak mengemas rumah hehe. Tapi sy ni mmg dah byk MC pun, sbb sakit. Rumah sampai nmpk mcm tongkang pecah lah....aduhai, letih nak mengemas.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in