hari- hari pengasuh report adel suka buli orang

begitu la kisah nye. kisahnye tak tau nak letak tajuk apa, terus cite kat tajuk. hahaha... so hari- hari kalau aku amik nia dgn adel, mmg macam- macam report. nia kurang dah la since dia dah pergi sekolah. time amik dia pun mesti tgh tido. siap pengasuh cakap, "anak akak kuat sgt belajar ni kat smart reader ni" yo lah tu.

kalau adel pulak sekarang dah macam- macam report pengasuh diorg bagi. tp isi penting nye mcm kat tajuk tu. adel ni kuat buli org. disebalik muka comel adel ni, dia ni bole tahan jugak agresif dia. kuat buli org. kacau budak lain.

contoh smlm masa amik adel, nampak dia peluk baby doll. budak lain punya. dia pegi amik nye. baik punye peluk. siap takmo lepas. menangis kalau dilepaskan. so cikgu dia cakap akak bawak la adel punya. alamak, adel mana ada baby doll. tak penah aku belikan. takut la tgk baby doll. kang jadi chucky. hahaha... so bagi je la patung upin ipin. tadi, cikgu dia cakap dia tak nak upin ipin dia, dia amik baby doll budak tu jugak. adoi.... 

papa cakap, belikan la satu. tadi cari kat mines tak jumpa lak. mana nak cari ek? tak nak baby alive tu. nak baby doll kepala botak, size besar sikit, tp badan dia lembik, sedap peluk. ish, mcm- mcm anak-anak aku ni. kang beli utk adel, tetibe nia nak pulak. haru betul...

aunty- aunty jangan komen cakap saya comel ye, sila komen mana mama bole cari babydoll untuk saya. thank you :D

14 comments:

@e_da said...

hahahha lawakla adel... unty xtau lak kat mana ada jual baby doll gitu sbb anak unty b0y..nanti kalau jumpa aunty bgtau mama adel k

Mama Likha said...

alya... ada tag kontest utk alya... klo free, sila lah yer :)

Mummy Irish@honey said...

ahahah..kuat buli yeeeee kamu adel!!! cutee!! lecung pipit 2 blh!!!!

mrs.spicy said...

haha..nak komen jugak comelll!

huhu..xpernah2 beli baby doll so tak dapek nak nolong..=p

Rizziela said...

Alamak! anti tak tau nak cari kat mana coz anti x ada anak perempuan lagi

kinna said...

muka comel dan cheeky (bukan chucky)..

sy beli baby doll kt zulfa kat Rantau Panjang nun..(dolly yg lembik, bj biru/pink/kuning, rmbt pjg mengurai..) kt sana murah dan byk choices

kinna said...

skrg tgh ada mydear warehouse sale..kt situ maybe ade anak ptg adel :)

Elyn said...

adeh anak aunty boy la adel.... tak penah pulak aunty pi beli babydoll cumel cam kamu ni!!

amal_fc1303 said...

dh anak pmpuan of course la suka baby doll..

~chekuna~ said...

adel..sweet..suka bbydoll..kena cari ler..

humayraa said...

Adel comel jehh, nakal2 sikit je tu,nak test market kan..

Ini baby Nur ingin jemput Adel join GA kat blog ummi Baby Nur..jemput ek..

http://www.secangkir-madu-buat-nur.blogspot.com

Iela Fazielah said...

allyyani: kat alamanda dah ada toys r us.. best.. mcm2 babyh doll ada kat situ.. yg jenis badan lebik kepala botak tu pun ada.. akak blkan syafiqah ms umor 2thn dulu.. dlm rm100++ gak la.. siap dgn botol susu n bj spare.. gi le jenguk2 kat sana ea... mines mmg xde pe... nak soping bj raya kat tewah boleh le

Sricahaya said...

kecik2 dah buli org yer..hehehe
sama ngan zahirah..zahirah pun suka baby doll or bear..tapi kakaknya tak suka..tahunya zahirah suka baby doll or bear ni sbb dia penah amik bear anak pengasuh punya, hbs berebut...esoknya bwkn bear kakak dia punya..langsung tak bg org usik..hehehhe

Mama Kyra said...

untie tau mama dh bl baby doll tuk adel kn..so untie just nk komen yg adel sgt2 la comei...muahh skt..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in