jangan la basuh kereta musim hujan ni

biasanya wan akan basuh kereta every weekend. mmg dia ni jenis suka tgk kereta bersih luar dalam. as for me? tak kisah pun. yg penting cukup time, pegi hantar service. ish teruk tul aku ni kan. tu yg kereta aku yang sepahkan, laki aku tolong kutip kasut- kasut dan lain- lain harta dalam kereta.

last saturday bawak nia dgn adel gi playground mcDonald sebelum balik rumah, singgah carwash kat bawah rumah. habis berangkut semua tgk kereta dibasuh. sebab dah tak tau nak buat apa, ber cam-whore la kat situ. kat situ pun jadi. tapi, elok je kereta dibasuh, habis hujan balik. kahhhhhh... gelakkan papa!

si kecik pun ada hati nak main jugak.

tak penah- penah la 1 family pegi teman papa basuh kete ni kan. siap ada sofa cavenzi lagi.

rugi baya RM10, lepas tu hujan basuhkan balik for free. hari hari pulak tu hujan tolong basuh. hehehe...

tgk gambar ni, sekejap je panjang rambut depan nia kan. balik kampung nanti nak kena trim sikit.

awatla lain benau rambut adel dgn nia ni kan. ye la, rambut mama papa nye pun lain.

cam biasa, kalau nak adel duduk diam, kena bagi dia makan. kalau tak, mmg nak atas dukung je. boring punya pasal.

nia yang macam tak puas hati ada org lain pulak masuk kereta dia.

tgk nia, sejak- sejak masuk sekolah  ni, kalau keluar rumah mesti pakai stokin.

sekian entry tak bermotif kali ini :D. sejak- sejak tukar hp ni, galak pulak amik gambar dimana saja. :p ok, mau siap pergi kerja....

4 comments:

Sricahaya said...

tu la kan..hujan2 ni tak yah basuh keta..janji dlm keta bersih sudah..ahad ari tu pun abg kita rajin sgt nak basuh keta..hbs je lap keta, ujan renyai2 turun...bengkek je member..hehe

ibuayahdamia said...

eh..samalah ngan ayah damia..agak2nya kan, lelaki lebih concern lah bab2 basuk kete ni...sebab ayu pun memang malas nak amik tau pasal cuci2 keta pun..hehe..
ah ah...tak yah cuci keta time2 hujan ni...membazir jer...ekkee..

alyyani said...

sricahaya & ibuayahdamia : selalu mmg lelaki concern bab2 kete ni. tp kita asal bole jalan and isi minyak, ok dah tu kan? :D

Fieza said...

Sejak dah ader rumah bawah kejer basuh kete jadi senang n jimat duit. Bagus yer wan tak macam wan fiza yang take easy jer pasal keter ni. Dari mula beli sampai la skang ni kete tak pernah upgrade aper2. Basic macam tue jugak.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in