alat ujian imbasan hanyalah mesin kan?

bila pregnant seawal kurang lebih 20minggu kita dah boleh nampak gender kan? macam nia dgn adel dulu, gynea yg scan cakap 99% is girl untuk keduanya sebab nampak 'burger sign' kalau girl, istilah nye 'burger sign' tu lah. so, aku mmg agak yakin dgn scan doktor tu sampai lah dilahirkan.

tapi, apa jadi kalau memula scan nampak girl, then bila last scan nampak pulak boy?

jadilah muhammad azry zaquan berbaju pink! hehehe... cute je kan? ni lah anak kawan baik aku lin yang baru deliver haritu.  asalnya, mula- mula scan mmg doktor kata girl, bila masuk 3rd trimester last scan aku pun tak sure kalau kat KK bila last minggu yg discan, doktor cakap nampak 'bird' nye. aisey, barang udah beli pinky- pinky ni. after all, alat ujian imbasan hanya lah mesin kan? :)

note : to those yang pregnant, kalau doktor kata 99% gender tu, insyaAllah betul, kalau doktor kata girl 'kot', boy 'kot' sebab tak nampak gender, beli yg unisex nye barang ye. semoga korang semua selamat melahirkan. amin...

7 comments:

mrs.lazura said...

btol btol btol :)

BIONIC WOMEN said...

masa pregnant 5bulan, scan x nampak sebab baby terlungkup kebelakang, then gynae ukur tulang punggung, dia kata this size is for girl..
kami percaya pada kepakarannya, then masa 6bulan sah dikatakan girl..so kalau kita scan ngan pakar mungkin ada cara lain dia leh tafsirkan jantina selain hanya tengok screen..huhu

Yu'xan Lee said...

heheeh cute, cam anak sedara zura dulu siap pakai chiong sam sebab doc ckp girl tetiba boy, cute....

Fieza said...

Yup setuju. Masa Syakil dulu masa 4 bulan dah nampak is a boy. Then 6 month scan lagi mmg confirm2 boy sebab bird dia besar ha..ha..

Rizziela said...

Betul tu...

Tapi orang kata...kalau nampak boy..insyallah boy..tp kalau nampak gurl tu yg kena berhati2..tkt bb sorok bird dia :D

Sricahaya said...

member pun penah kena gak..
doktor kata boy..bila bersalin kuar girl..frust gile husband dia..

Nana Aziz said...

oo..ni ank lin ye..thniah la lin.wakil ko jela tolong ucap thniah kt dia..hee

aku dulu ms pregnant dua2 doktor expect..btl..xpela..asal ank sehat kn..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in