zaman sekarang ni, kenduri apa pun mmg grand kan?

al-kisah, tahun ni, aku nak start entry dengan al-kisah ye, maka kisah pun bermula. al-kisah, new year haritu kitorg balik perak sebab mmg turn balik perak. tetiba teringat, alamak, lepas ni nia dah sekolah tak leh la suka suka nak balik dah. dulu, amik cuti je jalan! ni, kena la tunggu cuti sekolah mcm org lain gak ye tak? almaklumlah. money concern bak kata sahabat itu :p

so, sabtu nya tu, ayah ajak makan kenduri kawan dia. kenduri sempena bersara katanya. oh ok lah ikut je alang- alang mmg nak keluar rumah. sampai je kat situ, yah, kenduri ape ni? kenduri kawan ayah sempena dah pencen lah.

mak oi, grand nye! dengan banner lintang, nengak, dengan ada DJ, dengan kemah scallop2. makanan pun bersusun susun. ada nasi beriyani, mee kari, laksa, mihun singapore, lemang ketupat, kuih muih, bubur anak lebah, bubur ape lagi tah. mmc macam- macam lah. nak- nak pulak duduk kat tempat VIP, wah ada tempat VIP tuh. maka, makan apa saja. puas makan! tetiba cakap dgn ayah, mesti ayah nak buat kenduri macam ni gak time ayah bersara dulu kan? hehehe... saja usik..

1st round makan nasi dulu.

aku tak amik nasi, terus makan mee kari meletup ni. macam2 aksesori ada. best!

lepas tu try pulak laksa dia. fuh, terliur aku tgk gmbr ni balik. hehehe...

kalau ada orang- orang macam paksu nia dgn adel ni, insyaAllah tidak akan ada pembaziran makanan berlaku

bila ramai bibik- bibik ni, nak makan pun aman.... :)

car porch rumah tuan rumah ada bentang carpet, so budak2 main- main kat situ je.

adel with her aunty ina..

wah bang, bermangkuk-  mangkuk tu....

kamilah gang2 yang dah bersara...

yang aku kata grand tu, siap tempah goodie bag lagi tu. meriah! terima kasih tuan rumah, semua makanan sedap- sedap belaka :D

note : mujur la takde kambing golek :p

7 comments:

Romai Adzlan Mohd Sharip said...

hahahaha.. terketawa aku baca entry nie.. ;)=

alyyani said...

RAMS : part mana yang ko terketawa tu weh? nak ketawa jugak!

MY HEART said...

Sedapnya makanan tu semua....


salam kenal ^_^

alyyani said...

my heart : mmg sedap. tgh lapar lagi la sedap :D salam kenal kembali :)

nome said...

mmg grand! makanan semuanya sedap2 belaka...mewah2 lak tu...dgn bekalan goodies bag lg..siap ada gambo...dasat2..kagom aku!

Yu'xan Lee said...

makk aiii terliur tgk mee kari tue alya, heheheh

AieZa said...

yerp.. this is so very true.. money concern ok.. xkn kita nk tanggung kerugian pd pelaburan yg telah dibuat.. :p

aku bkn peminat laksa..tp gambo laksa mu nmpk menggiurkan laaa.. mcm sedap je.. mmg sedap ehh?? hehehe.. mane plak aku nk carik laksa sedap nih.. udah2 abai je.. klu ikut tekak mmg sume nk dimkn..

pakcik tu bersara ape weh? nape gambo dia pkai uniform plak tp bersara sekolah.. xpaham aku.. tp hebatla dia wat jamu mkn kwn2.. agaknya nk wat kenduri kawin anak lambat lg.. tu buat kenduri pencen grand skit kut.. tp org skang wat open hse raya pun dh mcm org kawin.. hehe.. masing2.. ade $ lbh2.. sedekah.. jamu mkn kwn2.. amal jariah gak tu.. :)

sorry ye pjg plak..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in