sebulan lagi my 'tata' nak setahun

alkisah, tgh tak bape khusyuk buat kerja kat ofis, dapat sms berbunyi...

ignore the time sebab hp ni dah nazak dan abaikan jugak ayat skema pengasuh kat nursery nia tu. time masa tu 2.00pm. alamak, adel demam pulak. lama dah adel tak demam. since aku pun tak sihat harini due to my tonsil, terus bagitau kat boss. amik adel kat nursery then bawak ke klinik.

suhu badan adel 38.6! mmg panas badan dia. mujur pengasuh terus msg. kalau tunggu sampai balik, tak tau la. so, doktor terus decide nak masuk ubat ikut bontot. alamak, cuak lagi. tak pernah- pernah anak- anak aku masuk ubat kot bontot.

berbekal kan ubat demam, selsema dan antibiotik, harap adel cepat sembuh. bila tgk ticker tepi tu, demam alih bulan la kot. harini genap adel 11 bulan. then tadi dah mula berjalan. demam nak berjalan la tu agaknya.

balik dari klinik, badan adel dah start peluh- peluh. aik, elok je pulak. ye la, badan tak panas dah bila masuk ubat insert tu kan. mama nye yang tumbang ni.

kitorg panggil adel tata sebab word dia suka sebut sekarang tata! kalau dengar lagu ke mcm nak respon kita ke, dia sebut la tata tata!

dah mula nak berjalan. 

cepatnya masa berlalu kan? :)

18 comments:

Ibu Mifzal Arsyad said...

alaihai..dah besar nya adel..sekejap je ya dah nak setahun..

anak2 demam mmg sgt2 merisaukan..hope cepat recover...alya pun...

nur.. said...

adel dah leh jln...bestnya..kejap jer kan dah nak setahun...

Leen Die said...

ly adel nie ikut muka sapa ek?..masa ko ngandung kan dia ko suka tgk citer korea ekk??

Leen Die said...

ly adel nie ikut muka sapa ek?..masa ko ngandung kan dia ko suka tgk citer korea ekk??

alyyani said...

ainey : tu la dia ainey, sekejap je dah nak setahun. boleh gusti dgn kakak dia dah. heheh... harap adel tak demam dah harini. :(

nur : semalam, balik rumah, dah berani menapak. jatuh, bangun, diri balik then menapak balik. ok la tu. takmo demam2 dah la lagi. huuh

leen : org cakap nia ikut muka papa, adel ikut muka mama. aku tatau weh. dgr org cakap je la. kalau aku cakap, semua anak2 aku ikut muka aku. dah keluar dari perut aku. kahhhhhhhh.... aku tgk korea? tak la weh. papa dia yg tgk. dgn pakcik makcik dia.

shah-ila-ain said...

demam nak berjalan,demam nak tmbah ilmu akal ye adel.... geramnyerrr mcm nak gomol2 jerr dia...mate adel yg cantikk bulattt...hehe....

Mama Likha said...

mmg cepat kebah ubat insert tu alya...

alyyani said...

mel : demam nak macam2. hope tak lama :)

mama likha : tu la, belum keluar klinik badan dia dah peluh2..

maszmadi said...

hm, bebudak baru nak pandai memnag akan demam kan..... harap adel cepat sembuh..

alyyani said...

maszmadi : amin... thanks!

Elyn said...

bulat nyer mata adel.... eh ko dh ok?

nome said...

alya dan adel..get well soon yer...

demam nak beralih bulan dan pandai berjalan tuh...kompom...to adel, lekas2 sembuh yer...

Shida said...

tata yang sangat comel!!!hehe..geram rasa mcm nak cubit2 pipinya...heeeee....:))

KasehKu said...

Anak kita lbh ktg je umo.
Tak sabar nak tunggu drg jalan kn?

chekna @ mama ziyad said...

ziyad dulu pun selalu camtu, asal nak beralih bulan je demam.... ala.. geram la tengok si tata ni.. comei...

yantie said...

eh eh!! cepat adel berjalan erk... danial ni laki lambat skit kot... nak lepas tgn pun takut2 lg... tapi danial pun same cam adel la... suke sebut tata... atah!! hehee main beskal pun atata!! geram je nengoknya...

BIONIC WOMEN said...

adel dah semakin besar dan chumell. anak2 ni membesar tanpa kita sedar.huhu

alyyani said...

elyn : beb, aku masih on antibiotik lagi. huhu..

nome : thanks me, bole la main kejar2 dgn akak nye bila dah bejalan.

shida : perangai pun dah macam2 ni shida

kasehku : tak lama lagi, kaseh lak bejalan :)

chekna : ziyad mcm nia kot. asal alih bulan je demam. adel tak gitu.

yantie : belum stable lg. takut2 jugak. tp tu la, dah mula lepas tgn. tata.. tu yg lekat tata tu. :)

bionic women : indeed!

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in