PJK 3077!!

kalau owner no. plat kat atas tu baca blog aku ni mcm mustahil kan, lagi sekali kalau aku selisih dgn ko, aku bagi hon lagi kuat dari tadi. nak langgar kang aku lak yang kena bayar kan.

al-kisah, lepas amik nia tadi, aku drive kat lane kanan sebab speeding sikit. sikit je. tetiba ada myvi silver plat no atas ni without signal cilok ke kanan nyaris nak langgar kereta aku. sape yang kenal aku, aku ni mmg jarang- jarang bunyi hon kereta. kalau kereta depan tak jalan pun, aku redha je tunggu sampai dia jalan. mcm tu la sabar nye aku.

tapi kalau dah sampai aku nyaris nak langgar pembahagi jalan kat tengah tu sebab nak elak berdentum dgn ko, maka layak la ko dapat hon paling lama dalam sejarah hidup ko. aku kejar myvi tu dan bagi jelingan maut. takde la nak naik tangan semua. masih lagi jaga tatasusila seorang wanita kan.

so to PJK 3077, lagi sekali aku nampak kau, aku nak bagi ko rasa apa yang aku rasa!

note : mendidih je aku sepanjang drive tadi...btw, kereta tu lady driver.

16 comments:

zura@iwan said...

ku penah gk kena tu....tp x smpi nk tkena pbahagi jln lg ar....ku hon dia je....then potong dia blk..lps tu kasi jelingan mcm ko kasi tu..haha...

Ibu Mifzal Arsyad said...

sabar2..ainey pun mmg bengang dgn org yg bawak keta..mcm jalan tuh mak bapak derang punya..kalau ainey mmg x kasi can la..mmg hon je..hehe

MY HEART said...

ya allah!

saya pun kena sebiji camne awak kena.. tapi tak sempat nak hon dia dah speed lagi jauh dari saya..

geram tol la. ish,, rasa cam nak buat satu entry la pasal pemandu kete WJW 7312..

hamsap btol.

eh! motif meroyan kat sini? ahaks ^_^

Gieyana said...

ishh...mmg kurang ajor tue Alya...kt Penang nie mmg byk giler pemandu camtu...aperpon nasib baik ko x der apa2..

Mama Likha said...

PJK - perut jalan kedepan!

shah-ila-ain said...

eee..merbahaya sungguh.....tp kan yg selalu drive mcm nie kadang india n china...lagi satu kalau bab parking tu pun dorang nie pakai belasah jerr...suke2 jerr letak kete tu menyusahkan org lain....

hmm..ape pun be carefull....

alyyani said...

zura : bederau aku masa tu. mendidih pun ye gak. geram sungguh!

ainey : mmg tadi, panjang gak la dia dapat hon td. geram sungguh. huhu..

myheart : hamsap ek? i like! hehehe.. kalau kete yg mcm ni pe'el dia mmg lekat dlm otak no plat dia kan? :)

gieyana : kalau la terkena tadi, mmg naya la minah tu aku kerja kan. kuang aja sungguh.

mama likha : nasib tak cakap pingat jasa kebesaran. huhu.. tak layak!

mel : melayu la weh. aku tak kira la apa bangsa, kalau dah atas jalan raya tu berhemah la sikit. aku pun bayar roadtax. kahhhhhhhh kesitu!

Chik Na said...

sama la macam akak..jarang hon orang..rasanya tak sampai 10 kali sejak pandai memandu lebih 15 tahun lalu.

mesti bengang sakan... kalu akak pun bengang gak.

alyyani said...

chik na : tu la kak, kita kalau atas jalan mmg layan je. kete lain buat apa pun layan je. tp kalau dah sampai nyaris nak cederakan kita, tu yg sekali sy bunyi hon sampai 2 rakaat. geram punya pasal. nak tunjuk dia hebat agaknye. tak suka la.

Iryani Noor said...

mmg sakit hati la dgn org yg ikut sedap hati bwk kete mcm jln tu mak bapak die yg punyer... kengkadang disebabkan org yg mcm nie la yg buat accident kt jln raya... xder kesedaran sivik tul...

Iela Fazielah said...

mmg bengong org tu...kalau akak pun akak hon n kasi rem sikit itu ekzos ambil tngan tunjuk F***...akak lg jahat tau..ehehe

nome said...

aku rasa pompuan tu tahan nak berak kot...mgkn dah tebing sgt sbb tu bawak keta sampai nak langgar ko....kahhhhhh...bwk keta ni mmg memerlukan kesabaran yg tinggi....silap2 bleh naik middle finger dibuatnya.....kaaaahhhhhh....

mrs.spicy said...

eeee..kalo farah dah naik tangan dah.

Elyn said...

kene kat aku mmg sepanjang jln la pompuan biol tu dgr hon!!

alyyani said...

iryani : ni mmg betul2 takde sivik. teringat2 lagi ni :I

k.ila : wah k.ila, tak sanggup saya. hahaha... tp mg kurang ajar minah tuh

nome : middle finger me? kahhhhhhhhhh...

mrs spicy : tak dan nak naik tgn kot. sebab focus nak kejar dia. :p

elyn : uish mmg beb, mau 2 rakaat hon aku tu.

@e_da said...

ciss kuang ajor jek lady driver tu ek.. berani sungguh

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in