new...

new hairdo

new excitement

new uniform

new shoes and school bag

new friends, new teacher, new school. mana nia? special case, yang kena riba dgn teacher zuri to. it happen that teacher zuri was my senior masa kat convent dulu.

new play area

my new lunch date

new passport photo.

ok, macam mana nia di hari pertama persekolahan a.k.a her orientation day?

she was crying out loud!!!!! hehehe... ini adalah biasa bagi nia bila berada di tempat baru. sebab aku dah pernah hadapi masa nia masuk nursery dulu, sama kes jugak. 1st day mmg sampai bengkak mata sebab menangis, so seperti yang aku jangka same thing berlaku masa dia masuk sekolah tadi.

being the youngest student, mmg akan amik masa dan aku percaya, nia bole adapt with the new surrounding. so apa jadi tadi? bila nia nangis bagai nak rak, mama pun berangkat pulang sebab kalau mamanya ada mesti dia dok sebut mama... mama... better aku balik rumah sidai kain, kemas rumah alang dah half day.

bila aku nak amik nia, aku tak dengar budak nangis da. wah, nia dah ok ke? sekali teacher cakap she keeps crying so kita bagi dia susu dia and dia tgk tido. bole? kahhhhhhh... takpe, banyak masa lagi nak sesuaikan diri ye nia. :)

note : 1st day nak anta anak ke sekolah especially utk budak 3yrs below, jiwa mama- mama ni kena kental ye. kang ada yang tak jadi anta anak. so, kalau anak orang boleh, anak kita pun boleh. always think positive ek! :)

17 comments:

Leen Die said...

wahh congrat nia dah masuk sekolah..pepepun biasalah nama pun budak kan..lama2 tue oklah....tpkan aku tertanya siapakah beg itu...ko ke?

@e_da said...

so sute nia pakai uniform..tp lg cute bila menangis tu... hehehe..meragam dia ek

LYaFRINA said...

comellnyer dia!!!

lya pon nak htr asya kat smart reader gak.. tp tgu 4 thn.. igtkan umur 3 thn x ambik lg..
tp cam bimbang jer cz tkut asya xleh independent..sbb dia x pnah msk nursery, sbb mama lya y jaga.. tp kalo x htr dr awl nanti nak msuk darjah 1 lg ssh..

Rashifa Rosli said...

cute lah masa nia gunting rambut tue...and so cute bila dia pakai uniform

ellin_ibu_awathif said...

Aihh, Nia dh besor la..g skul..cute jer potong rambut...
Alamak, nangis ye Nia...takper kejap jer tu kan , mama....

nur.. said...

hehehhe nia dah g skool..mesti best kan...

Fieza said...

bestnye nia dah masuk school.. Fiza plan nak hantar bila syakil dah free diapers nanti..Teringin gak nak hantar skang ni tapi tu la dia tak independent sangat lagi

nome said...

auntie pun teruja tgk nia serba baru nak ke skool...rambut baru, baju baru, kasut baru, beg baru, kwn2 baru...dan yg pastinya nia sure seronok nak belajar kan? alya, aku pun dpt bayangkan camne cara si nia menjerit bile first time ke skool..xpe2...slow2 nnt dia leh terima nnt...

shah-ila-ain said...

comelnyerrr....anak aku lak nangis2 nak ke sekolah....haha....tp erea sini tak de sekolah mcm nia lah...utk 5 tahun jerr ade..huhu....ape pun bagus lahh nia dah ke sekolah...

ainal said...

new 'adik' this year??? huhu..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

alalalala.... comelnya nia dgn baju smart reader tue.. so sweet la niaa....

ayunaufal said...

wah.. nia dah masuk preschool ye.. best nye.. risau plak nak anta airis sek tahun depan.. hehehe...

AieZa said...

pic last tu kenapa nia menangis? iskk nia.. g skolah blaja pandai2 tau.. xmo nangis2..

zura@iwan said...

tomey la nia....hehe...nmpk chubby lg smbut cm tu...kalu taruk sepit lg cute..hikss

Affieza said...

Cantiknya pose nia dlm gmbr pasport tu...hehe

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

hahaha..masa mula2 hantar aleesya dulu..jiwa ayu sangat tak kental..sebab ayu jenis mudah kesian kat anak2..kekeke...kesudahannya..sampai ke sudah temankan dia dalam kelas...

tak pe slow2...kita tgk cam mana kemudian hari yer

Sricahaya said...

tempat barukan..amik masa nak suaikan diri..esok2 kalau dah sonok..mau tak nak balik..hihihi

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in