lawatan tapak ke TASKA yang sedang glamor itu

al-kisah, petang semalam masa tgh round2 tgk rumah, aku pun ajak wan nak tengok taska yang sedang hangat diperkatakan di seri kembangan tu lepas aku baca dan tgk gmbr kat ieda's blog ni. nak la tgk camne rupa taska tu. bila tgk FB tu, charges dia RM400 nak la tgk faciliy dia.

hmmmm... camne eh? i don't want to judge a book by its cover. tp tgk kan luaran taska tu. alahai apsl macam kusam je. correct me if i'm wrong, aku tak nampak pun ada slide or swing yang biasanya mesti ada kat semua taska. warna taska nya pun, tak ceria.cermin sliding dia pun gelap nye, mcm tak leh nampak dalam. then ada bidai gelap tutup kat entrance taska. hmmm...

so, tips mudah untuk semua parents yang nak hantar anak ke taska, cari taska yang dah ada banyak cawangan. banyak sekarang ni. so kita sama- sama doakan anak kita dilindungi oleh Allah dan berada dalam pengawasan yang baik oleh pengasuh ye. amin..

the entrance. bidai gelap tu nak tutup panas agaknya. sedap kan hati..

banyak play area boleh buat kalau owner ada inisiatif nak ceriakan taska dia sebab banyak tanah lebih.

tetiba wan tunjuk something. apa dia? sekali owner dia aku laki bini daaaa.... kahhhhhhh... alyYANI and ridzuan(WAN). hahahaha... tak leh terima! kita mmg dah dijodohkan bersama. ayat sedap kan hati. hahaha..

ni la taska nia dgn adel. kat area taska glamor tu pun ada satu cawangan. taska anak- anak aku ada 13 cawangan. well known jugak maka kes pun takde. harap kekal begitu hendaknya.

sebelah taska ada tadika. ni baru la rupa taska. ceria gitu kan?

16 comments:

ibuayahdamia said...

ah ah lah..cam mana lah parents boleh gi hantar kat taska yang "FEMES" tu yer..sebab tak der rupa taska langsung...tak ceria, macam tak selamat..aishhh..takut pulak rasanya...moga2 anak2 kita selamat dalam perlindungan pengasuh, taska, nursery2 masing..

hahah YANI + WAN yer...

cik puan akish said...

hok aloh...betape kusamnye taska femes itu...

mmg berbeza yg amat dgn taska yg betol2 taska...

=)

Elyn said...

owh ni taska anak ko beb!!

zura@iwan said...

betui2...nk pilih taska yg nmpk ceria..

Iela Fazielah said...

emm kat area rmh kita jugak ke alyyani??? tgk rupa rmh tu pun xmcm taska... mmg la xcaya mcm tu... baik lg taska irfan n syafiqah (yg lama)... rmh sebiji2 utk budak2 ikut umor.. lg best!

alyyani said...

ibuayahdamia : itu la dia, tak ceria. tapi tu la, mungkin area taman tu hantar anak2 kat situ, senang. lepas ni, mungkin cari option lain kot. tak tau la kan.

hahaha... tu la, nama owner tu nama kitorg la pulak. sungguh kebetulan :p

cik puan akish : kan? dah la gitu, service pun. ish...

elyn : last 2 pics tu la 2nd home nia dgn adel babe :)

zura : ceria dan testimonial pun bagus kan? :)

k.iela : kat area rumah sebijik2 yg banyak terbengkalai tu kak. area kota perdana. tu la dia.

shah-ila-ain said...

betul lah taska yg ko tunjuk tu tak menarik langsung...kalau bg anak aku suh pilih nak sekolah mane sure dia tak nak taska yg first tu...huhu....suram n sedey jerr suasana dia..rege mahal lak tu..hmmm ade gak ke yg anta anak2 kesitu...huhu./.

alyyani said...

mel : aku bukan nak buruk kan taska. tapi kalau dah, budak2 dalam tu dah dibuat gitu, so tgk luaran nya dah tau cmne kan.

maszmadi said...

iskiskisk, x rupe taska pon..... hm, sekarang ni kena hati2 nak cari taska untuk anak2 kan..

alongaishah said...

taska yang ko pilih skang aku suke...musti la mau ceria2 gitu..aku silap hb umur 3 taun bawak anak masuk pra sekolah jerk...lagi ceria ko...dengar cikgu2 menjerit ala2 tarzan...hehe....

alyyani said...

maszmadi : betul2, pilihan banyak. kita as parents kena pandai pilih kan.

along : itu je la pun taska anak2 aku. tak penah tukar taska lagi. hahaha... ala2 tarzan tu mcm ko ke mcm aku weh? hahahah...

Sricahaya said...

mmg risaukan nak tinggalkan anak kat taska bt pertama kali..macam2 yg kita fikirkan..

@e_da said...

mmg mcm nak buat taska kan..warna punala2tak bgorg nampak je.. jauhbeza ngan taska nia . adel.. huhu

Mama Likha said...

mcmne kisah taska ni skrg.. dh tutup ker?

alyyani said...

sricahaya : mmg2. bole nangis dibuatnye. huhu..

ieda : taska mika pun mesti ceria2 kan?

mama likha : tak pasti, sebab kitorg pegi on sunday so tak tau la. rasa masih beroperasi lagi tu

chekna @ mama ziyad said...

betul..betul..betul.. xde cam rupa taska pun.. suram je.. cam rumah tinggal ada la...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in