berkongsi kegembiraan

aku tak tau, aku je rasa macam ni, atau semua orang pun rasa apa yang aku rasa. bila start member pregnant, masuk 5-6 bulan teruja nak tau gender. dah tau gender, dok tanya bila EDD. nak tau, tapi tak nak ingat. dok la tanya soalan yang sama 'eh ko dah bape minggu ye'. sampai la nak due date. 

eh, ko da besalin belum? dah ada tanda- tanda ke? and so on. bila dah selamat melahirkan, lagi mencurah soalan yang datang. tapi mmg kita seronk nak tau kan. dan yang paling utama, sape nama anak? bape kg kua? normal ke ceaser? macam tu la kita bila dah jadi mak- mak ni.

kalau yang belum kawen or tahap adik- adik diorg bukan kira sakit ke, operate ke, janji diorg nak tgk anak buah diorg keluar cepat. kalau la bole ditentukan, lama dah. tp ni semua kerja Allah. ikut je flow dia. tak leh lupe akak aku cakap, ish, operate je la dik, penat aku tunggu anak ko ni nak kua. sabajela aku.

so, harini, aku gembira bila dikhabarkan sahabat baik aku, ryn, telah selamat melahirkan anak ke-2 pada jam 4.30 pagi tadi. nama? aisy' khadeeja. sebelum EDD ke overdue? dia bersalin pada minggu 38weeks ++ boy ke girl? AISY' KHADEEJA gerangan nama. to YUS, RYN AND ABANG ADAM, CONGRATULATIONS FOR YOUR NEW ARRIVAL BUNDLE OF JOY AISY' KHADEEJA. will pay a visit to you and your newborn soon! 

 AISY' KHADEEJA in d house. picture was taken from her papa's fb. mintak izin tuan punya gambar ye. she looks exactly like her brother. sweet sangat kan?

ni aisy' brother, ADAM. adam was born 18/12/2007. aisy' pulak on the 16/12/2010. dah tu dapat sepasang. apa lagi yang nak kan? PERFECTION!

with the proud parents. yus and ryn. congrats guys!

8 comments:

zura@iwan said...

tumpang gumbira gk...tahniah pada kwn ko alya..

nome said...

tu dia...dah nampak dah moker sweet anak ryn nih...sgt comel...sejibik moker adam masa lahir dulu...

ibuayahdamia said...

tahniah utk kawan alyya, ryn..

memang saat yg dinantikan pun kelahiran baby ni kan..

Gieyana said...

tahniah2 utk kwn ko yer..aku pon suka gk tgk bb n perasaan ingin tahu cam ko tulih tue pon membuak2 gk..best kan tgk bb..:D

^^ tp kalau nk utk second belum lg kot..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

betul la betul2 iras muka adam.. mmg ada rupaa.. sonok dgr dah banak.. so, kena harungi masa berpantang pulak nie..

paper pun, tahniah untuk ryn and family...

Sricahaya said...

comel...rindu nak cium bau baby...wangi..

elani makrai said...

sama lanurin pon klu sedara or member yg preggie mesti la dok tanyer n bg mcm2 petua kat diorg... pastu mesti ingat kan dorang psl pe nak beli sume...hee tumpang xcited, tp atleast alya n member alya dh nk msk 2 anak dh...

pape pon congratz kat kawan alya...haritue dia preggie lagi kn? dh selamat deliver...syukur. spsg lak tue...

Anonymous said...

Hi everyone! I'm from London but am living in Berlin at the moment.
Gotta like this site!


____________________________________
[url=http://stephetteh.wordpress.com/]Barrater is my life[/url]

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in