10 bulan, dah mula berdiri sendiri

adel dah 10 bulan, 2 bulan lagi nak setahun dah. masuk 10 bulan haritu, adel dah berani melepaskan tangan bila dah berdiri. lepas tu, sengih- sengih dgn mata tertutup nak soh kita sambut dia. da mula ajar dia tatih- tatih.. hopefully adel cepat jalan eh, senang nak main- main dgn kakak dia. sebab skang kalau nia nampak adel berdiri sebelah dia, ditepis gitu je kalau mengganggu dia main ke apa. tejelepuk si kecik tu jatuh. alahai, adik nak main sama, kakak bolayan. kadang telebih layan, tejelepuk jugak. huhuhu..

nak berdiri mesti kena berpaut dulu..

berpaut kat dinding then lepas tangan nak tunjuk skill dia

makin hari, makin lama sikit tempoh dia berdiri tu. nak improve skill kan..

ni dah start tegoyang goyang...

ok, dah makin senget... ready nak capai tangan mama je ni..

dah tumbang...takpe adel, practice makes perfect!

pasukan sorak yang tanpa henti memberi sokongan moral kepada adik nya!

13 comments:

OneSimpleMother said...

waaah.. cepatnya adel berdiri. abang luqman baru nak mula-mula belajar berdiri ni. kawan saing dia pompuan selang umur 2 hari dah bejalan umur 10 bulan ritu. ish.. geramnya tengok dimple adel tu. dalam sungguh. comey..

elani makrai said...

haaa, dh makin besar adel...nanti bla dh berjalan, mau alya tak ckp tangan nanti...hihii...

best nye ada 2 org dh kan?
tp mmg totally different la muka dorg kn? nia ada dimple x?

ibuayahdamia said...

selalunya anak no 2 memang cepat...ayyunie umur 11 bulan dah boleh jalan tanpa bantuan...good job adel

Romai Adzlan Mohd Sharip said...

Boleh dijadikan pengajaran to bapak2 n mak2 budak.. gigihnya usaha bila jatuh nak bangun dan berjalan semula... dulu kita semua dah buat dah... bila dah besar2 nie lupe.. muehehehehe..

az rina a.k.a jaijina said...

alahai, tomeinye adel ni..lesung pipit tu yg geram tu..tak lame lagi boleh kaki adel ni, mama pulak tak terkejar kan..

nia jadi tukang sorak eh? ahaks, cute aje nia tu..

nome said...

go adel go!!! u can do it!

cepat gak adel ni belajar berdiri...soon bleh menapak tuh...congrates!

sonok la kakak nia sbb leh sama2 main kejar2 dgn adel...

Fieza said...

Terserlah kecomelan adel. Lesung pipitmu tiada tandingan buat aunty geram tau..kena tengok muka adel lama2 ni jadi inspirasi dapat baby gurl comel macam adel he..he..Semanagt nia bersorak untuk adik yer..Best ade 2 org meriah rumah kan..

Yu'xan Lee said...

wahhh gud jobs, hehehe....adel tak lama lg nak berjalan la yea, bb yu'xan tak berani lagik, nak tatih pon kita kena pimpinkan lagik..dia cam lg selesa merangkak ja, lajuuuu, huhuhu

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

tatih.. tatih.. teruskan usaha.. semoga berjaya... ekekekeke.. comel jerk nengok adel dgn lesung pipitnya tue..

amal_fc1303 said...

cukup setahun boleh la berjalan sendri.

munna said...

anak munna pun 9 bulan dah berdiri.. tapi bila nak duduk semula jerit kuat2 nak minta tolong dgn ummi dia

izzah said...

mcm adel lg besar dr nia ye kak :)

Mama Likha said...

lorrr hai dh nk masuk setahun dah. cpt tul... ;)

gmbr adel lepas mndi yer..., mcm nk sama dgn likha.. rambut wavy2 mcmtu ;)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in