update on "moment of newborn baby contest"

salam, seperti semua sedia maklum, contest aku telah pun berakhir pada hari merdeka tepat jam 12 malam. sebanyak 155 penyertaan telah diterima. dan ucapan terima kasih tak terhingga kepada semua yang sudi menyertai contest ku ini. dah boleh la buang banner kat sidebar korang tu ye. :p

dibawah aku sum up kan semua gambar contestant untuk tatapan semua. dan sila take note kepada semua peserta. nombor disetiap gambar newborn akan digunakan untuk consolation prize. dimana, aku akan mengadakan cabutan bertuah untuk 5 hadiah saguhati (tidak termasuk 3 pemenang utama).

KEPUTUSAN AKAN DIUMUMKAN PADA ESOK HARI (2/9/2010) !

 
 
 semua peserta telah disenaraikan. pening? ye, mmg aku dan judges pening. hehehe.. untuk peserta newborn no. 30 - ahmad faiq naufal arsalan. gambar awak betul2 hak cipta terpelihara sampai nak save pun tak boleh. tapi masuk dalam penyertaan ye. cuma tak leh nak letak kat sini. ingat no. 30 untuk faiq ye. thanks! 

juri menilai bukan dari gambar yang di compress ye. kami melihat setiap keping gambar. dan penilaian telah pun dibuat semalam. untuk cabutan bertuah, cabutan akan dilakukan malam ini. keputusan adalah muktamad.


my fellow judges. terdiri daripada journalist, reporter, lecturer, engineer and account exec. yang paling penting mereka juga ibu. bersidang untuk menentukan pemenang.

 
tangan saya yang akan cabut undi malam ni ye aunty2. harap maklum dan redha ye. - nia..

HADIAH YANG MENANTI PEMENANG :
grand prize : sepasang baju raya casual jenama PONEY beserta duit raya sebanyak RM50
1st runner up : sepasang baju raya casual jenama PONEY beserta duit raya sebanyak RM30
2nd runner up : sepasang t-shirt jenama PONEY duit raya sebanyak RM30
consolation prize :  t-shirt jenama PONEY x 5 yang bertuah

note : semalam yang sepatutnya nak keluar shopping raya tak jadi. disebabkan mama budak2 ni sibuk ngadap constestant ni. ke param pun tidak. seharian dirumah. mujur jugak ada cuti. kalau tak, mungkin drag lagi. tapi sangat lega bila contest ni berlangsung dengan jayanya. credit untuk semua peserta and thanks to my husband for being so supportive in order for me to organize this contest. in fact, it was his idea to have the lucky draw and give the consolation prize. hadiah pun atas cadangan beliau. million thanks to all of you. moga hubungan cyber ni tak habis kat contest ni je ye. :)

43 comments:

desperate mama said...

ya ALLAH... comel semuanya... dah la tu... semua muka sepesen je.... baru lahir... macam kembar semuanya... memang padan pun kalau judges rasa pening pening lalat... hahahahaha....

mama zharfan said...

yg menang memang sgt2 lucky sbb me rasa baby newborn semua lebih kurang sama ajer :)

alyyani said...

desperate mama : mmg cuci mata betul. semua nya comel2. mmg pening. hehehe..

alyyani said...

mama zharfan : very true kak :)

mamashasha said...

mak ai pening gak tu alya...gile kentang byk nye contestant...harusla ada judges kan....to nia sayang nanti pick no 39 ye!hehhhhhhh cayang nia

aku suka nia nye aksi tu...real sangat!...

tak sabar nk tungguu result besok...

ibu_Arifa said...

ramainyer..good luck utk diri sendiri dan juga para peserta yg lain jgk lah..

cam ne lah korang pilih yer..dah ler semua comel2 belaka.

alyyani said...

bed : wah nia sayang kamoo ye. hahahah... aku pun tak sabar nak ke poney! hehehe..

kakngah said...

amboiiiiii!!! meriahnya baby...

alyyani said...

ibu_arifa : juri pilih moment pada gambar itu. gud luck ye!

alyyani said...

kak ngah : meriah kak ngah!

mamashasha said...

ko nak aku temankan ke poney? haha

mummy_ayu said...

betul tu..semuanya comel comel belaka & lebih kurang je muka..
good luck to kita semua!!!!

Iryani Noor said...

alalal chomel nyer smer..
nak2 yg no 4 & 131 tu..
cute betul...
gud luck pd smer participant yer...

ibu_BatRiSya @wardah said...

yeah..my baby ade

alyyani said...

bed : kalau seposkod, laju je aku cari ko bed!

mummy_ayu : gud luck ye!

yani : oh dah ada faveret ye. kita tgk kena tak no pilihan yani tuh :)

AieZa said...

wahhhhh.. ramai menjengah.. ingatkan dah ada pemenang.. lom lagi rupanya..

sume comel2 la.. aku nengok pun pening.. cemana la nak pilih tu..

para judges pun hebat2 eh.. hahaha.. sume dh jd ibu2.. wehh ko buka kt mana tu weh? nmpk cantik je tmpt tuh..

aku pun suka post nia.. sgt bersahaja..

alyyani said...

ibu batrisya : yup2, yg cukup syarat semua ada :)

aieza : belum cabut utk lucky draw. ingat nak buat malam td. tp aku dah pening. dah tu tukang cabut pun tido awal.

tu la pasal. nasib la aku penganjur bukan juri. kahhhh...

aku buka kat wau penyu solaris dutamas. entry ni terpaksa ditunda sebab contest ni lagi penting. hehehe..

zura@iwan said...

semua cute2 belaka ler....geram tgk....apa2 pon semoga korang pilih yg tbaik k....hehe

alyyani said...

zura : aku harap pun begitu. harap semua puas hati dgn keputusan nanti :)

kinna said...

hehe..muka sume sepesen je..gaya pon lebih kurang (dh baby lg..ape yg dia tau uat,kan..)

cepatnye nk announce pemenang. tak sabar tgg :)

alyyani said...

kinna : sebab kalau bole nak hantar hadiah sebelum raya. bole buat baju raya dgn dpt duit raya :)

KasehKu said...

Yela. Muka baby tu nampak sama je.
Berpinau biji mata.

alyyani said...

kasehku : mmg! so juri pilih moment pada gambar tuh :)

nome said...

semua gambar comel..penuh dengan kenangan manis bg setiap para ibu...

good luck to all!

Momma Mia said...

Semua memang comel & moment terindah...

mamalieyna said...

oooh ramainye himpunan baby2 comel newborn! ^_^..nampak lebih kurang je semua2...hehe..

good luck to all!

iCaLoVeZiE said...

nak masuk. tapi takde gambo newborn :(

zteesyahmi said...

comel, sayu tgk baby2 yg fresh lg. trrus tbayang baby2 yang kena buang mcmtu jer.. betapa anak2 kite beruntung, insya allah semoga Allah sentiasa melindungi bayi2 yg tbuang itu..


paragraph alya yg last, mmg terharu.. tmbh2 ayat last.. betul tu.. menang kalah tk kisah janji relationship kite thru internet ni ;)

wmaziati said...

x sbr lak nak tgk baby mana yang bertuah....huhuhu...comel2 belaka...

Wisdom said...

slm,
i ade buat entry utk contest nieh. tp, napa gamba bb i xde erk? here is my link:

http://wisdomkim.blogspot.com/2010/08/moment-with-newborn-baby-contest.html

thanks 4 visiting :)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alamak alyya.....kalau ayu ni confirm amik masa 2-3 hari nak nilai...aduss...

good luck utk ayyunie...and all the contestants too...

alahai...nanti giliran contest ayu lak...nasib ayu bukan juri...hehehe

ibuayu said...

mesti juri pening ni....tak sabar menanti keputusan..Jeng..jeng

s.h.a.d.h.i.a said...

betul la.. sume comel2 belaka.. memang sepesen je muka newborn baby nih.. ekeke... sila jangan pengsan ye juri2.. hihi

zaikulim said...

salam nak tanya peryertaan dari zai takder pun senang kan zai dah tukar gambar lain lama dah...nape erk??

zaikulim said...

ok zai kasi link semula

http://zaiikulim.blogspot.com/2010/07/moment-with-newborn-baby-contest.html

alyyani said...

to wisdom & zaikulim : saya dah letak awak punya penyertaan nye. i must have miss-look your entry. so sorry bout that. thanks!

cha said...

tak boleh nak kata, terharuuu sangat tgk gambar-gambar baby ni, semuanya fresh dari ladang. taktau la mcm mana kalau kita yg judge. tak sanggup rasa :D

haszuraidah ishak said...

comel2 sumernyer..geram tengok, rasa cam nak peknan blk..hohoho..my Zahra no. 57.. harap2 bertuahla..good luck dear..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

ramainya contestant... semuanya ada saat2 indah mereka.. gudluck all.. :-)

nadja said...

best jer kn kalau dpt join contest.. nk buat mcm mn kan.. dh la dlm pntng jg ank2 lg.. operate lg.. sedeynyer.. next time buat lg tau..

Iela Fazielah said...

yess.. all the babies look same je ms lahirkan.. good luck to all....

Ummu umar said...

SubhanaLllah, semua masa lahir muka2 mcm adik beradik la...pdhal makbapa lain2...tp kita semua adalh cucu nabi Adam as...

noorulaz said...

Undi la no 150.. eh boleh undi ke? hehe

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in