papa's birthday celebration

salam. sorry banyak benda tertangguh kat blog ni yang belum aku buat. slow- slow la eh. semalam kitorg berbuka kat Palm Garden Hotel sebagai meraikan birthday wan. 1st time jugak la berbuka dgn anak 2, dan outing. outcome nye? tidak la mau dibuat lagi berbuka kat luar unless ada event yang perlu untuk berbuka diluar. 

kelam kabut gak la. kitorg sampai dalam kul 6.50 pm. sebab kena make sure nia kenyang dulu. kalau tak, nak hadap dia makan pulak. tapi sebelum tu gak, kat rumah dah feed adel sebab nak mengelakkan adel ngamuk time kitorg buka nanti.

tapi, bila berbuka je, agak havoc la meja kitorg dengan budak2 ni. adel bila dah kenyang nak tido pulak. kena tido kan dia jap. nia pulak bila dah kenyang nak lari sana sini pulak. so kesimpulannya kita buka kat rumah je la lepas ni ye kalau takde keperluan nak keluar.

how was the food? the food was great. semua dish sangat sedap dan best. tp semua food malay cuisine. so nak cari pasta pun takde. takpe lah, ok je bila perut dah lapar kan? what about the services? dari kitorg sampai staff diorg angkat kat stroller sampai ke cafe. apa yg nak request semua dipenuhi. ok, kami sangat puas hati. tempat kitorg pun tak tengah bandar. dpt corner lot. senang la nak handle budak2 ni. tapi oh his birthday haritu, aku ada beli kek, so kitorg celebrate kecik2 je la. jom tgk gambar pulak..

kek yang aku beli pada hari jadi wan, selasa lepas. kecik je kek ni. nak makan pun 2-3 orang je..

disebabkan kek ni comel sangat nak letak lilin 10 batang pun dah penuh. mujur umur baru 28. kalau umur up lagi, kena la beli kek besar lak. nia tau gak apa fungsi lilin tuh, belum sempat wan nak tiup, dia dah tiup dulu

cake cutting session. adel yang mata tak lepas dok pandang mama dia, takut mama dia hilang

berebut 2 beranak ni makan kek. 2 slice habis nia makan

semalam di terrace cafe, palm garden hotel. masa ni baru sampai. gambar ni versi 'jangan pandang camera' hahaha..

sebab aku reserve awal, so dpt tempat yang best dihujung. penuh satu meja letak nama ni.

bagi nia makan dulu...

time ni adel dah rengek2 nak tido. masa dah nak berbuka time ni..

wah, 2 pinggan bang! hahaha... tak lah. sepinggan tu aku punya. kambing golek, ketam bakar, ikan panggang, mee goreng, udang. wan cam biasa, kambing tak mandi dia..

semua pun malay cuisine kan? sedap2 semua. kenyang sampai kesahur. eh, tipu disitu. :p

ada live band jugak. 1st day suam2 kuku je kot show dia. tp kalau dah peak date, mmg bising la. sebab aku dah 3 kali penah buka kat sini. sampai nak bercakap dgn org sebelah pun kena kuat2

makan, makan jugak. yang wajib jangan dilupa ye. nia tunggu papa solat..

dah lepas solat, sambung makan lagi. oh time ni adel dah selamat tido. lega jugak la. nak handle sorg je. aku tgh makan ikan bawal + kembung panggang cicah dgn air asam + sambal kicap. dan juga sup gearbox. nia makan ice cream

ok, semua dah kenyang, time nak balik dah. nia masih ada makanan di tangan nye ye. selagi berjaga mesti makan. adel lak ngam2 kitorg nak balik, baru dia bangun..

sampai rumah semua pengsan kepenatan. bangun sahur pun lambat.

harini buka nak makan apa? rasa nak makan nasi kerabu..

16 comments:

Iryani Noor said...

happy birthday tp papa nia...
moga panjang umur & dimurahkan rezeki..

wahhh kambing golek tu + ketam bakar ngan sup gearbox lagi.. hisyhh terliur betul... tmpt die pon cantik kn.. nak pegi tp jauh sgt dr melawati...

mamashasha said...

alya, takpe la bukan selalu berbuka diluarkan...malay cuisine pun ok gak alya...nia makan dan makan...maybe kalau tak bg dia mkn dulu dia ok kot alya...jgn mcm shasha sudah nak ambik air & makanan sendiri! adel as usual baik je dia kan...

kek ikut bape org makan alya...takkan ber3 nak beli 1 kg pulak kan...tersenyum lebar wan ye....apa present nye alya? honda stream ke? haha gurau la...

gambo adel pandang camera tu cute je agaknye adel ckp apa yg mama buat kot...nia mesti mcm shasha sape je punya kek dia nak potong...haha

amal_fc1303 said...

uit meriah nye la ko makan buka puasa nie. weyh kek kecik jer. lilin punye la banyak... ish2...kek secret recipe ker weyh?? cm best jer...t besday ko time pose gak kan. besday klong time raya 1st best tu... leh celebrate skali time raya nnt.

az rina a.k.a jaijina said...

wah, celebrate berbuka kat hotel ek..abah echa ni kalau makan kat tmpt macam tu dia tak suke sangat..kataye, kene behave aje kekdahnya..haisy, mmg tak merasa ler nak pg makan kat hotel bagai..baguslah, lagi jimat di situ, hikhik..

pst, terliur plak tgok dishes2 ni, nyumnyum..

fabulous.farah said...

heee..best jugak kan nasi kerabu..food die nampak semua sedap

LYaFRINA said...

suka tgk versi pic jgn pandang kamera tu..
kiranya ok gak sbb alya n wan blh handle nia n adel..

lya n fain nak handle asya sorang tu pun kelam kabut,, air msti kn ltak kat bwh.. ats kusi.. kalo skali dia nmpak.. dua2 gelas tu dia ambik.. n jerit "airrrrrrrrrrrr"..

hasilnya.. xleh nak makan la,.. tpaksa bgilir.. tp kalu xde air ok j...

nome said...

kiut miut gambar korang 3 beranak yg x pandang camera tuh...ada kecomelan disitu...

nampak sedap makanan malay kat hotel tuh...berpinggan2 nampaknyer...ekeke...

adel mmg tau2 je mama papa dia nak bukak posa, behave tol...nia cam biasalah...bile nampak byk makanan, sure dia teruja nak mkn...tgk la gambo last tu, siap ada makanan lg ditgn...

nadja said...

wah bday papa tapi yang comot nyer nia.. ehheeh adel best nyer tido..

Iela Fazielah said...

emmmm sedapnyer mknn2 kat palm garden ni... akak pun dah kat 6kali mkn kat situ.. mmg da best!!! tp tgh diet.. kena la lupakan hasrat... kot last posa nnt mungkin akan terjah jugak kot... neway.. syok tgk aksi anak2 alya... nia mmg persis muka papa dia.. adel ikut alya

ainal said...

eh, ainal teperasan microwave arezzo r kat dapur ko 2, ble angkutnye 2.. huhu..

Fieza said...

Bestnya ek makan kat hotel..so far nia nampak behave yer. Alyya rambut adel mmg dah panjang ek..Yang curly kat tepi tue rambut adel ek

AieZa said...

menarik2.. aku teringin desert byk2.. kt situ ada icecream eh.. hmmm menarik gak tuh..

nia nmpk ok je.. klu hana.. ontah la.. hehehehe..

eLiN said...

Salam, alya dearie..hepy besday to papa nia & adel..besh ar buka poser kt situ yer...sama la ngan awathif klu bawak diorg tu kena bg makan dulu , klu x mngacau... klu dh kenyang diorg leh buat xtvt sndiri or kiter leh concentrate tuk mkn lak, leh ker...huhu..xder maknanyer,kan... bechenta sikit biler mkn luar dgn anak² kecill tp sekali sekali xper ...mcm thrill lah jugak.. Nway slmt bpuasa.. akan ku usahakan utk join contest tu.. tunggu tau

~Salam Ramadhan Kareem~

iem said...

banyak nia makan eik..
macam2 ada..cantik je gambar versi tak tengok camera tu...

alongaishah said...

nia ade toncet kelapa...teringat aku dolu kecik2 ada toncet kelapa jugak...comel nia pakai toncet...daripada rambut panjang...btw...nia look boleh jadik wanita brutal cam kite mude2 la....

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

hehe...tgk gambar pun dah tahu betapa harunya alyya...tapi yg kalut2 cam ni lah best....baru ada pengalaman nak share ngan org..kalau budak2 duduk diam2 sgt...kita pun susah hati jugak kan...

btw happy birthday ti wan....walaupun kek tu kecik, tapi ayu tau ia amat bermakna utk family alyya...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in