happy birthday my dear hubby


nak wish selamat hari lahir  kepada suamiku yang tercinta MUHAMAD RIDZUAN ABD RAHIM. harini genaplah usia suamiku 28 tahun. makin meningkat usia harap makin matang dalam menguruskan segala perkara. semoga segala urusan dipermudahkan oleh Allah, diberikan kesihatan yang baik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah. dan segala yang baik- baik saya doakan untuk abang. 


you have been an amazing husband and papa to me, nia and adel. tak pernah merungut langsung bila saya mintak apa saja pertolongan. been really hands on in everything and anything. kemana saya nak pergi, you will never say no. support me in every single thing that i do. nia and adel, 1 day, you will be very proud to have him as your papa. we love u abang / papa!

birthday card yang aku dah bagi kat wan pagi tadi. sepatutnya nak bagi kul 12 malam tadi. tapi belum pukul 10 aku dah tido. letih sangat- sangat. yang nak gelaknye, aku rasa macam kad this year sama pulak mcm kad last year yang aku bagi. wan cakap, macam familiar je wording dia ni. kahhhhhh..... ape memory lane ni tak update kad2 baru. yang dah lama tu tak yah la jual lagi. ewah, salahkan memory lane ye. 

hadiah? sebab wan mintak sebijik Honda Stream tahun ni, aku idakla mampu nak membeli nye. kalau nak tolong amikkan brochure bole kot. so esok kitorg akan celebrate birthday papa dengan berbuka puasa dia IOI Palm Garden Hotel. lokasi dipilih kerana dekat dengan rumah dan cafe dgn tempat parking dia dekat. tak la jenuh nak bawak stroller semua nanti. dah la 1st day puasa kan. specialty kat sini sepanjang Ramadhan adalah kambing golek. as u can see at the pamplet tu. mmg la favorite wan kan. reservation aku da buat last week. nak celebrate malam ni? malam ni kan dah start terawikh. kurang sopan la kalau nak celebrate malam ni. so kita celebrate esok eh! 

15 comments:

nome said...

Selamat Hari Lahir Wan! semoga berterusan menjadi suami dan papa yg baik kepada keluarga...insyAllah....

semoga panjang umo dan dimurahkan rezeki

aku nak amik kesempatan ucapkan selamat berpuasa tuk korang...maafkan segala salah silap aku yer, terlebey terkurang...kira halal yer...ekeke...

az rina a.k.a jaijina said...

selamat hari lahir buat papa nia + adel..semoga tertunai hajat nak honda tu ye, ekekeke..

selamat berpuasa ye alya & family..esok dah nak puase dah..

mamashasha said...

selamat hari jadi wan, semoga dimurahkan rezeki, panjang umur dan bahagia disamping keluarga tersayang....

awal lagi dah buka pose kat luar ye alya...hehe selalunya early bid dpt special price kan...

wei awatnya permintaan wan tu sama cam laki aku...honda stream! depa ni byk persamaan jgk alya bukan kita je...cemana tu?

yantie said...

happy birthday wan...semoga sihat selalu...bahagia bersama isteri n anak2 hingga ke alam syurga...

Salam Ramadhan alya...

alyyani said...

nome : thanks nome, sama la kita. aku nak ucapkan selamat menjalani ibadah puasa. mintak maaf kalau ada aku buat ko terasa hati ye. moga ramadhan kali ni lebih baik dari yang sebelum nya. insyaAllah..

rina : thanks rina. ha'ah tah labole tertunai ke tak. apa pun kena beli rumah dulu.

sama la ita rina, selamat berpuasa ye :)

bed : thanks bed, dia baca ni kot.

bed, betul sgt tu, early bird la tu aku dpt tu yg dapat nett price. kalau tak RM70++. tapi kena pegi beli voucher dia la lepas buat reservation tuh.

yaAllah, sama jugak bed? diorg pun sama taste jugak kot. ater minat vios. dah 1 negeri kan. hehe..

yantie : thanks atas doa itu. salam ramadhan utk yanti juga ye :)

Leen Die said...

aku lak br dpt free vaucher buka pose utk 3 org kat palm garden jugak coz department aku wat training kat sana. so mestilah dpt free vaucher kan.tp mmg best mkanan kat sn. bfast/lunch mmg meletoplah..aku suka makan bubur nasik dia..hahahha..tp aku sempat ambik bfast je sbbnya tym lunch aku balik opis. just p pagi tgk everthing ok..hahhahah..ALy selamat menyambut Ramadhan semoga ramadhan kali ini lebih bermakna utk kiter semua..heppy besday utk EN WAN

alyyani said...

leen : o yeke, ade program kat situ haruslah dapat complimentary dari diorg. tp kat sini banyak local food kan. aku ingat nak gi marriott, tpai nye nak parking, kena turun naik lift, turun naik tangga. malas aku. kalau sorg takpe, ni mau bwk 2 org. hehehe... thanks leen, ko pun sama ye, selamat berpuasa :)

Iela Fazielah said...

heppy b'day to wan... moga panjang umor murah rezki.... best tu awal2 puasa dah buka puasa kat hotel.. best2..!!!

amal_fc1303 said...

makan hotel tu berbuka. best nye weyh. RM60 sorg yer. mesti meriah makan nye nnt. makan kambing? best ke kambing nie? lembu okey lgi kot drpd kambing. hehehe..

pape pon happy birthday tuk abg wan..

LYaFRINA said...

happy bithday wan...
smoga trus sukses dlm kerjaya n menjadi suami y terbest buat alya serta papa y superbb buat nia & adel...

alya.. sesuai sgt celebrate birth wan tu.. sbb fav wan kan kambing.. dia suka mkn daging kambing kan.. msti dia suka la

fieza said...

Hi alyya..send regards kat wan n wish happy besday kat dia k..be a good papa n husband. Fiza tengok dari gambar pun tahu wan ni jenis cool kan..

Sam la macam kawan yang lain..fiza pun nak ucapkan selamat berpuasa n mintak maaf banyak2 kalu terlanjur kata sepanjang kita kenal kat blog ni k

fabulous.farah said...

kambing golek faveret saya jugak=)

happy bday wan. selamat berpuasa alya=)

AieZa said...

dh lama xmasuk area hotel tuh.. marriot n palm garden tu satu tempat kn.. tp different hotel eh? lupe la..

aku pun teringin nk berbuka buffet bln puasa nih.. still in searching mode kt mana yg sesuaii..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

dah ucap kat FB...ni nak ucap lagi...happy birthday wan..

hahaha...honda stream tu....tunaikan alyya....perintah suami kita kena ikut...

Anonymous said...

[url=http://informatio-f-pira.blogspot.com/2009/12/duck-balloons-birthday-party-ideas.html]duck balloons[/url]
[url=http://tiffanplmuc.blogspot.com/2009/12/poor-pokemon-pictures-do-you-think.html]poor pokemon pictures[/url]
[url=http://sh-ri-advance.blogspot.com/2009/12/tapping-amanda-fake-is-donna-lacroix.html]tapping amanda fake[/url]
[url=http://fleecwarmpicni.blogspot.com/2009/12/high-sierra-wheeled-backpack-is-there.html]high sierra wheeled backpack[/url]
[url=http://firsglogoogl.blogspot.com/2009/12/best-bathroom-colors-what-is-best-way.html]best bathroom colors[/url]
[url=http://informatio-produ-d.blogspot.com/2010/02/brazilian-waxing-in-rochester-ny-i-want.html]brazilian waxing in rochester ny[/url]
[url=http://de-dehydrato-ca.blogspot.com/2010/01/verses-for-memorial-anniverasary-1st.html]verses for memorial anniverasary 1st year husband[/url]
[url=http://fretfomakeu.blogspot.com/2010/02/laptop-case-customise-where-can-i-find.html]laptop case customise[/url]
[url=http://electr-pump-chrom.blogspot.com/2010/02/bonefish-grill-online-coupon-bonefish.html]the bonefish grill online coupon[/url]
[url=http://advance-f-electri.blogspot.com/2009/12/sample-wedding-things-to-do-letter.html]sample wedding things to do letter[/url]
[url=http://princes-mattre-bo.blogspot.com/2009/12/gall-bladder-message-boards-ladies-do.html]gall bladder message boards[/url]
[url=http://digithinformati.blogspot.com/2010/02/motorola-razr-v3xx3g-how-to-clean.html]motorola razr v3xx3g[/url]
[url=http://bi-detecto-ki.blogspot.com/2010/02/i-have-bmi-of-137-am-i-going-to-die-or.html]i have a bmi of 13.7[/url]
[url=http://eternit-cab-all.blogspot.com/2010/01/seizure-help-what-is-proper-procedure.html]seizure help[/url]
[url=http://memor-gri-diamo.blogspot.com/2010/01/black-and-white-toile-shower-curtain.html]black and white toile shower curtain[/url]
[url=http://lav-merchant-hiki.blogspot.com/2009/12/playing-card-holder-card-game-where-you.html]playing card holder[/url]
[url=http://rclocpo.blogspot.com/2010/02/camp-rock-minnetonka-where-can-i-find.html]camp rock minnetonka[/url]
[url=http://make-ca-flas.blogspot.com/2010/02/after-market-audi-tt-rims-what-tire.html]after market audi tt rims[/url]
[url=http://googl-dv-cordles.blogspot.com/2009/12/bali-handmade-silver-toggle-clasps.html]bali handmade silver toggle clasps[/url]
[url=http://ra-equipme-informati.blogspot.com/2009/12/cruising-spots-in-north-jersey-are.html]cruising spots in north jersey[/url]
[url=http://auwinmotorcycl.blogspot.com/2010/02/meaning-of-vagaina-what-is-meaning-of.html]meaning of vagaina[/url]
[url=http://pi-trimm-ca.blogspot.com/2010/02/pokemon-silver-para-game-boy-what-is.html]pokemon silver para game boy[/url]
[url=http://blvisicuisina.blogspot.com/2009/11/presbyopia-more-conditionsymptoms-is.html]presbyopia more condition_symptoms[/url]
[url=http://go-ri-col.blogspot.com/2010/02/minerals-picture-first-time-getting.html]minerals picture[/url]
[url=http://outdoclogarba.blogspot.com/2010/01/level-4-in-cube-field-how-many-pannels.html]level 4 in cube field[/url]

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in