@ aleesya azzalea 2nd birthday celebration

lambat entry harini keluar. boss takde kat ofis, maka aku la jadi boss harini. so busy banyak lah. oh perasan! anyway, cerita sabtu lepas, kami sekeluarga mendapat jemputan dari nome ke sambutan hari lahir anak kesayangan nya aleesya azzalea (suka lak aku nyebut full name leesya ni) hehehe... di subang. ni lagi satu aku confuse, alamat subang, tapi poskod shah alam. tak kisah la, janji selamat sampai ke majlis.

tapi agak frust bila tak dapat tgk leesya potong kek. sila salahkan jem! huhuh... terlepas acara penting. aku kan suka nyanyi lagu birthday. patut janji dengan ryn then nak gerak sama tapi sebab jem dari puchong aku soh la ryn proceed dulu. dekat sejam gak la sampai. 

sampai- sampai je, mmg rumah comel nome tgh pack. wan pun tanpa segan silu start makan dulu sementara aku tunggu nia & adel. dapat la sembang- sembang dan catch up apa yang patut. lama tak jumpa kan. perut ryn pun suda besar. eceh. seronok bila dapat berlonggok walaupun longgokan tak cukup ahli. takpe, next time ada lagi kan?

to nome sekeluarga, terima kasih banyak- banyak sebab sudi jemput kami. keluarga ko mmg sporting belaka seperti yang ko cerita sebelum- sebelum tu. so tak la rasa malu. to leesya, happy 2nd birthday dan membesar dengan bijak ye sayang... ok, lets check out the pics.

leesya the birthday girl

aku tgk banner ni kan, dalam kepala dok nyanyi 'its the mickey mouse club house, come inside, it's fun inside....' hahaha.. serious lah

kek yang tak dapat aku nak tgk rupe penuh dia. tapi sangat sangat sedap. 2 slice besar selamat aku bedal. nak tgk rupe kek ni, tunggu nome update lak ek.

lots of foods. ada nasi ayam, pengat durin, mihun goreng, sup ayam + sambal kicap. kenyang sampai ke malam. kitorg ondway balik tapau GCB mcD tuh tak berusik pun. buat makan breakfast.

lots of desserts too. mana tak kenyang, dah 5 round makan baru balik. hehehe..

ni lah tuan rumah. nome dgn husband nya faizal and also their daughter, the birthday girl. sentiasa ceria walau pun penat melayan tetamu.

nome yang pantang flash. aku nak amik gmbr dinding dia yang letak bunga tuh. lawa sungguh. kot la bole buat idea decor umah di hari raya. wan amik makanan dulu.

syok gi tempat ramai- ramai ni, anak bole main passing2, bole tolong tunggu sementara aku makan. heheh.. adel with aunty ryn

adel bertukar tangan lagi. heheh.. bole la mama kunyah 44 kali makan.

us with our 1st edition. eceh! adam, nape nye gitu sekali melekap kat mama tuh

ryn's and nome's junior. nia masa ni belum panas enjin lagi. masih malu- malu.

bila dah kenyang, sambung sembang lagi. bed, kalau ko sampai awal, sure lagi macam- macam bole sembang. aieza pun begitu juga. wah, hangat bersembang tuh. topik apakah?

posing di belakang wallpaper baru nome :D kalau tak, bole jumpa bed yang datang lambat sebab entertained in law diadulu, aieza yang kena bed rest sebab baru lepas operation, jue yang takde transport and suhida yang kena pindah umah.

oklah, kita pun nak balik dah. dari adel tido sampai dah bangun balik, kitorg tak gerak- gerak lagi. malamnye wan ada jamming. kalau tak bole tunggu sampai bed sampai. nia dgn leesya bersalaman.

again, thanks nome sekeluarga sebab sudi jemput kami. nia dgn adel dapat goodie pack ni. ternyata anak dara nome peminat mickey mouse. semua pun mickey mouse. yang lain- lain tak dapat jumpa, nanti kita jumpa ye!

17 comments:

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

waaaahhh..!! sonok2... sedihnya tak dapat dtg... insyallah next trip, leh ikut nnt.. huhuhu..!! kek leesya nampak cantek dan nampak sedap.. perrgghh..!! tetiba la rasa cam tingin nak makan nasi ayam pulak.

p/s : kul 6.30am nie dpt blogwalking sat.. hehe.. tgglkan jejak dulu.. satgi nak gi keje daa..

fieza said...

Best la tengok alya dah ramai kawan yang jumpa face to face n gathering sama-sama..Hmm nanti ader kesempatan fiza pun teringin nak jumpa member2 blogger ni..

alyyani said...

jue : tu la dia, takpe, banyak masa lagi bole jumpa kan? ha'ah mmg sedap betul kek dia. tak manis sangat coklat dia pun just nice. silala cari nasi ayam lunch kang ye jue. heheh..

p/s : tu la. tekejut bila dpt email jue komen subuh2 tadi. heheh..

fiza : tu la dia fiza. dari tak kenal sampai la dapat beberapa kali. insyaAllah kita mesti akan jumpa jugak 1 day. :)

Ryn said...

thanks to nome + family also yg jemput kitorang sefamily...

i likeeee semua foto2 yg ada gambo aku...tk npk besar pn...biasa je kan...mcm tk peknen...hhahahaha..tp kalo tgh secara live...hahahaha npk pusat aku...kahhhhhhhhh...

AieZa said...

yeeeeeeha.. entry yg kutunggu-tunggu.. pasni tunggu yg lelain lak update.. aku xdpt dtg.. xpelah.. moga ada hikmah disebalik semua ini.. ewahh..

owhhh tema mickey yer.. aisehmannn.. huhuhu.. hana pun peminat mickey jugakk.. kek pun mickey yerr..

ermmm apakah topik perbincangan yg disembangkan itu? hangatkah.. mesti hangat tuh.. 3 org ibu pun dh hangatt dh tuhhh.. kuikuikuii..

ryn.. adam nmpk dh besar plak.. makin beso makin lain plak.. ko plak samaaaaaaa je.. xberubahh bdn..

alya.. baju nia pkai tu sama ngan hana.. leh tgk kt header.. hehe..

alyyani said...

ryn : ye, kalau dalam gambar mmg nmpk mcm tak peknen hakikat nye pusat ryn dah tersembul ye. tersembul gak mata nome menengok nye. jeans pun dah maternity ye. ko sejak pregnant mmg berseri. aku rasa dah penah cakap sebelum ni kan? hahaha...

aieza : tu la, aku tau ko tunggu2 entry ni so aku buat liputan sebaik mungkin untuk tatapan ko. takpe, banyak hikmah nye. bak kata ryn takut jahitan terbukak nanti sebab nak gelak je. hahaha...

tu la dia, hana pun peminat mickey kan? kalau hana ada, harusla dia pun suka. semua serba mickey.

aku tak pasti bab apa masa gambar candid ini diambil. banyak sangat bab nye. kahhhh...

adam, makin besar makin hensem! tapi tetap nak dok bawah ketiak mama lagi. aiseh abang adam ni..

za, aku da perasan. aku dok belek jugak. tp sebab tak nampak corak kat depan tshirt tuh so cam tak cam la. ater, peminat poney jugak kan.

nome said...

alya: ko mmg best la! thanks hapdet psl besday leesya...

aku sonok jmpa kalian...topik apakah yg kita bincang tuh??? muka korang fokus giler tgk aku temberang kan? kahhhhhhhhhhh...cam party tupperware pun ada gak...

thanks la dtg ke umah aku yg sejangkang semut tu yer...penoh! aku soker...semua makanan pun habis licin..alhamdulillah...

yg paling bestnyer...lepas ko blah alya...bed pun datang...lewat 10 minit jer...thanks to bed gak..bersusah payah dari wangsa maju ke umah aku....

aku sonok la plak buat jamuan kat umah...rasa best jer...dpt kumpul ramai2 cenggitu...hadiah2 yg korang bg kat leesya...terima kasih byk2 yer...semuanyer cantek...nantikan hapdet dari aku yer...mgkn petang2 karang...sbb skrg ni aku ada meeting...huhuhu...thanks anyway...panjang giler komen aku...sayang korang sampai kiamat!

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

wah bestnya........meriahnya.......

alyyani said...

nome : my pleasure! aku kalau buat liputan kemain lagi. heheh.. ko pun izin kan la ye. hehe..

hahhaa.. party tupperware. gaya dah ada tuh. mcm ye la tuh.

alamak, frust nye aku. kalau aku tunggu bed lagi 10 minit sure dapat jumpe. serious aku frust! takde rezeki lagi nak jumpa bed.

ye la me, rasa lebih selesa then budak2 pun bole lepak2. kita pun santai berborak. mmg seronok. makanan semua marvelous! dapat aku merasa semua.

thanks nome, harap leesya suka hadiah tu. sayang kamu juga!

tinie : kalau dah berjumpa yang sikit pun terasa meriah :)

fabulous.farah said...

banyak sangat food. huhuhu..begus la alya ni..weeknd bejalan jumpa kawan2

zteesyahmi said...

btl2... likha pun suka sgt miki mouse clubhouse, tringat kat donald duck die paling lucu menari... huhu.


eh, lain adel kat ryn's lap ;) ingtkan anak sapa td..


nti beday likha, jgn lupa dtg yaaaa adel nia n makpak nyaa ;)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

wah wah...memang meriah lah party ni...ceria nampak...lagi satu...majoriti budak2 suka mickey mouse kan..ayu hafal lagu tu pun sebab anak2 suka mickey mouse...yg paling best lagu hotdof tu..siap dancing2 lagi budak2..

alyyani said...

FARAH : WEEKEND JE LA NAK JUMPA KAWAN2 SELAIN OFFICEMATE. TERAPI GAK TU :D FOOD MMG BANYAK. MERIAH + KENYANG! HEHEH..

ZTEESYAHMI : DONALD DUCK EH? HA'AH KAN. HAHAHA... YE ADEL TUH, LAIN EH? DAH BESAR KOT. :) OH, KALAU DIJEMPUT SURE KITORG DATANG :D

IBU DAMIA : ITU LA PASAL. SEMUA LAGU DALAM CITE TU LA HAFAL. EWAH, MCM BANYAK JE LAGU. DAH ANAK2 LAYAN KITA PUN SAMA LAYAN :D

mamashasha said...

alya, aku baca entry pagi tadi ni ha baru ada masa nk komen...penat sehhhhh....ingatkan kejap je kat klia sekali pkul 4 baru balik.haru biru aku keje kat opis apa pun tak sentuh lagi...mlm ni free sikit sebab tn puteri dah selamat beradu harusla aku gigih mengomen kan...

entry ini sangat mengusik jiwa aku....meriah majlis leesya...makanan nye ya ampun tersedia tuk semua golongan malang sekali perut aku yg berlapis ni tak boleh nak disumbat lagi..kalau tidak seikhlas hati aku bedal semua....

wei aku tak sangka hanya 10 minit menjarakkan pertemuan kita alya...aku bgtau nome aku on the way silap nya aku lupa nk bgtau kau....huhu...

takpela kan kau pun dah tunggu lama sian pulak kat wan nak jamming..

aku suka semua gambar yg kau snap ni...mohon dicilok barang satu,dua,tiga ye.....halal ye alya...

alyyani said...

bed : ko kalau dah keje gitu la. bukan nye yg plan tu jadi kan?

tu la kan, ko tak makan ke bed? aku ni semua la aku rasa. si nome pulak tak benti sua makanan. mmg kenyang sampai ke malam aku.

ish bed, kalau la ko sms aku mmg aku bole tunggu tau. tak de masalah nak tunggu 10 minit pun. ish2... rasa regret kat situ bed.

ish nak amik barang 5-7 keping pun aku izinkan :D

amalina binti anuar said...

meriah nye la besday party kawan2 ko nie. bile pulak ko nk wat party cm diorang nie. nia pon nk masuk 2 tahun gak kan. siap ada goodies lagi tu. byk makan belnje nyer. hehehehe.

Anonymous said...

[b]It's Time For Revenge...

[url=http://ihateanne.com][img]http://ihateanne.com/images/anne.jpg[/img][/url]

[url=http://ihateanne.com]www.IHateAnne.com[/url][/b]

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in