17/2/2010 - today 17/8/2010 : she turn 6months!

hari ini genap lah usia adel setengah tahun. setengah tahun dah kan? besar dah anak mama ni. kalau nak ikut ketepatan waktu nya adalah pada 7.32pm. masa aku melahirkan adel dulu. tak la dulu, baru je 6 bulan kan. tp kalau orang tanya sakit tak bersalin adel? sakit lagi bersalinkan nia kot. ye la, nia kan ceaserian. serba serbi rasa. even though melahirkan adel ni 12jam jugak menahan contraction, tapi manageable lagi. 

perangai pun dah macam- macam. macam- macam tu la menceriakan dan menghiburkan hati mama, papa mahupun nia. bukan kami je, malah bila dibawa kemana- mana banyak pitstop sebab orang suka tgk adel. suka korang ye, time berjalan mmg elok je dia. tapi kalau kat rumah, nampak je kelibat mama dia, mmg meraung la mintak diangkat. takpe lah, sekurang- kurang nye dia kenal mama dia. hehehe.. semoga adel membesar dengan sihat ye sayang! we love u! jom tgk wajah- wajah adel diusia 6bulan. gambar diambil malam tadi dan sahur  tadi. anak- anak kitorg kan join sahur sekali. skang dah bole handle..

cair hati mama ni tgk adel bila dia senyum..

hat ni mmg terbaik la ni. pantang tinggal kejap sure nangis. kalau bole tak yah buat keje lain. dok hadap dia je

she really love to eat. kalau banding dgn nia, adel mmg nmpk selera bila makan. dan yang best nye adel makan apa saja. 

yang ni mmg betul2 kena monitor. sekarang ni adel dah pandai nak amik mainan kat tangan kakak dia. apa kaka dia pegang, itu la yang dia nak. samalah dengan nia. solution dia ape eh? beli 2 mainan yang sama. ish, takkkan kot... esok appointment adel utk check up 6 bulan. tapi kitorg pegi weekend la kot. 

28 comments:

Yu'xan Lee said...

Haishhh geram tol tgk si adel nie, comei bangat la.....especially pic nangis tue cam nak peluk jer, heheheh....

Iela Fazielah said...

adel so cute... dia ada lesung pipit kan... suka tgk!!

mamashasha said...

alya, sekejap je masa berlalu kan...semlm masa aku tgk gambar adel tgh makan terus aku kira oo dah masuk 6 bulan padan la ko bg bubur kat dia...suka makan ye adel...bagus auntie suka budak2 suka makan ni...cute betul dia senyum dgn 2 lesung pipit tu...cair hati mama dia kan...kalau berdua mcm tu la alya yg kakak takmo share menan ngan adek, yg adek pulak nk ambik menan kakak...ermmmm

time sahur gambar2 tu ye? kalau ko tak bgtau la org mesti ingat pukul 8 malam...hehe

MaMa_AdHa said...

dh besar dh adel.. happy 6 month adel..
kak bile free umi join yea contest kak...

Fieza said...

alahai bukan hati mama dia jer yang cair hati aunty2 kat luar pun cair tengok dia tersenyum ngan lesung pipit tue..alyya rasa macam nak wat anak angkt jer ni..hi..hi..moga adel membesar dengan sihat yer..Aminnnn

Elyn said...

eh 6 bulan dh ek?? huhuh kejap je aku rasa.....

DayBab said...

happy half year birthday, adel!!

az rina a.k.a jaijina said...

kejap je adel dah 6 bulan kan, rase macam baru berapa bulan aje alya salinkan adel hari tu..

echa pon same gak, dia pantang nmpk kelibat ibu dia mesti meraung nak mintak di dukung..tak leh buat kje lain tau macam ni..

LYaFRINA said...

dah setengah tahu si adel ni. mmg comel sgt2.. especially.. bila senyum.. cunnya.. ada lesung pipt lg.

amal_fc1303 said...

terselah lesung pipit adel tu. cute giler muka dia. aish cpt la raya..

virgo_mania said...

happy birthday adel... eh! pe pulak.. happy 6 months!!

Ryn said...

Happy 6mons ADEL!!!

Senyuman itu bikin cair betol...hehehehe..

kak mas said...

comeynya lesung pipit adel tu.. adel peramah ye kat luar rumah. luqman pulak sebaliknya. kat rumah bukan main ceria, peramah.. segala2nyala.. tapi kat luar cam baik sgt, pemalu, pendiam jadinya.. :)

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

putihnyer adel!!!

Ieja said...

ku jatuh cinta ngan senyuman adel...bertambah manis ngan lesung pipi tu...geram la....

happy 6month adel!!!!..moga jadi anak yg baik 4 mama & papa....& adik yg sweet tuk kakak nia...

zteesyahmi said...

hi alya.. samat berpuasa ;)

sian alya, bila baca entry yg sebelum tu.. mudah2an semua dipermudahkan. anak2 adalah penyeri kan..? ;)


oh nia c-ser... tp blh plak bersalin normal untk adel erk..?


sakit yer cser hemmm..

fabulous.farah said...

comel la adel ni. gebu..huhuhu..dia dah pandai rebut2 brg ke..

nome said...

adel mmg pandai pose depan camera...ada bakat la jd ratu cilik...ekeke....

senyuman adel mmg menggoda...ceria rasanyer bile tgk adel senyum...

::Mamalyna:: said...

ishhh geram betul ngan lesung pipit tue...putih melepak lagi, hehehe

mrs.ecam said...

alahai adel de lesung pipit....comelnyer....blikn la adel menan yg lembut2...die pong nk main gakkk...huwaaaaaaaaa...eh tetibe..hekhek

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

betul lah alyya...sekejap jer dah 6 bulan...rasa cam baru semalam jer tahan sakit contraction kan...

apa2 pun adel dah nampak makin pandai bermain...makin pandai menyakat kakak yer...heheh

happy 6th month adel!!!

~aSHa~ said...

comelnye dia.ada lesung pipit...bertambah seri di senyuman...putih melepak lak tu

yantie said...

comelnya adel senyum...sejuk hati tgk dia senyum kan... Danial lg 2 hari genap setengah tahun. sekejap,mmg sekejap je rasa. Danial pun dah pandai meraung bile ibu dia bangun buat susu. dia ingat ibu dia nak tggalkan dia kot.

ainal said...

now im ur folower! hahah..

iCaLoVeZiE said...

Rindunya nak ada baby.. tapi tunggu Ayesha ok dulu la.. :D

aishah said...

Comelnya Adel, Lesung pipit tu buat senyuman adel makin mahal...

shah-ila-ain said...

eee..geramnyerr....geramnyerr..gerammnyerr tengok adel....putih melepakk...hehe...selamat berpuasa alyya...

eLiN said...

Hi adel!!! hepy 6 mth besday...suker tgk dimples adel on her both cheek

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in